Olen lakritsan ja salmiakin suuri ystävä. Superihanan lakritsimokkapalaohjeen näin viime talvena Maku-lehdessä. Testasin heti tämän tavallisten lakumokkapalojen ohjeen ja jestas, mitä herkkua!
Gluteenittomiin lakritsimokkapaloihin korvasin vehnäjauhot tattaria sisältävällä vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella, joka on mielestäni oikein passeli reseptiin. Lakritsin maku mokkapaloihin tulee lakritsijauheesta, joka on gluteenitonta.

Halusin gluteenittomista lakritsimokkapaloista muhkean korkeita, joten paistoin pohjataikinan isossa ((25 cm x 35 cm) suorakaiteenmuotoisessa piirakkavuoassa. Voit paistaa taikinan myös uunipellillä, jolloin mokkapaloista tulee matalampia.

Lakritsikuorrutus tehdään gluteenittomista Kick-lakritsipatukoista ja kuohukermasta.

Lakritsimokkapalat tietty koristellaan gluteenittomalla lakritsilla. Mietin, miten saisin mokkapaloihin kivan koristelun. Gluteenittomissa lakuissa ei ole kovin paljon vaihtoehtoja ja lakut ovat aika tummansävyisiä. Sitten muistin Brunbergin gluteenittomat sitruunalakritsitoffeekaramellit. Nehän käyvät paremmin kuin hyvin koristeiksi. Lisäksi ripottelin päälle turkinpippurirouhetta antamaan makuelämykselle viimesilauksen.

Ai että, miten koukuttavan herkullisia näistä gluteenittomista lakritsimokkapaloista tuli. Piti nopsaan laittaa osa pakastimeen vierasvaraksi, ettei tule liikaa syötyä kerralla. Jos olet kiinnostunut perusmokkapaloista, ohjeeni niihin löydät täältä.

Tiesitkö, että ensi viikonloppuna (26.-27.10.2019) on Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit Wanhassa Satamassa? Paratiisi lakritsin ja salmiakin ystäville!

Raaka-aineet
150 g margariinia
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ dl lakritsijauhetta
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Virtasalmen Viljatuote)
1 dl maitoa
Kuorrutus
8 Kick-patukkaa
1½ dl kuohukermaa
Koristeluun
200 g sitruunalakritsin makuista Alku-toffeeta (Brunberg)
½ -1 dl turkinpippurirouhetta
Näin valmistat
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leivinpaperoi suorakaiteenmuotoinen piirakkavuoka tai uunipelti. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään, kaakaojauhe siivilöiden.
Valmista pohja. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperoidun piirakkavuoan tai uunipellin päälle. Paista pohjaa noin 15 minuuttia. Jos paistat uunipellillä, paistoajaksi riittää 12-14 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Valmista kuorrutus. Paloittele Kick-patukat kattilaan ja kaada kerma joukkoon. Keitä seosta sekoitellen, kunnes patukat ovat sulaneet kerman joukkoon.
Anna kuorrutuksen hieman jäähtyä, jolloin se paksuuntuu. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle.
Koristele mokkapalat paloiksi leikatuilla sitruunalakritsikaramelleilla ja turkinpippurirouheella. Leikkaa levy paloiksi kun kuorrutus on jähmettynyt.
Vinkit
Jos haluat vielä enemmän potkua näihin mokkapaloihin, lisää taikinaan 1-2 tl chilijauhetta.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂