Gluteeniton vadelmajuustokakku

Himoleipuri

Viime perjantaina joimme töissä läksiäiskahvejani. Työvuodet tulivat täyteen ja oli aika siirtyä uuteen elämänvaiheeseen. Jee!! Ihana saada enemmän aikaa omille harrastuksille, kuten tälle blogilleni. Blogin pitäminen on aikaa vievää ja bloggaaminen päivätyön ohella on ollut välillä aika hektistä. Nyt voin arkena päiväaikaan leipoa ja kirjoittaa postauksia 🙂

Läksiäiskahveilleni lupasin itse leipoa tarjottavat. Sain taas hyvän syyn leipoa jotain uutta ? Työkaverini toivoi mustikkapiirakkaa ja pitihän se kakkuakin olla. Leivon gluteenittoman vadelmajuustokakun sekä supersuosittua gluteenitonta mehevää mustikkapiirakkaa.

Vadelmajuustokakku syntyi näistä aineksista

Vadelmajuustokakun pohjaan laitoin gluteenittomia suklaakeksejä. Voit käyttää myös gluteenittomia digestive- tai muita gluteenittomia keksejä. Lempimarjani on metsävadelma eli vattu. Sen aromi on ylivoimaisesti paras. Omat metsävatut eivät ihan riittäneet kakkuun, joten ostin kaupasta jatkeeksi pieniä puutarhavadelmia. Vadelmat soseutin monitoimikoneella. Pienissä vadelmissa siemenet eivät haittaa, joten en paseerannut sosetta (= siivilöinyt vadelman siemeniä pois).

Vadelmista tulee kauniinvärinen täyte

Juustokakkuihin käytetään tuorejuuston lisäksi kermaa. Itse tykkään lisätä joukkoon myös jogurttia, joka tuo raikkautta kakkuun. Voit toki laittaa turkkilaisen jogurtin asemasta toisen rasian tuorejuustoa. Vedessä pehmenneet liivatteet liuotin kuumaan sitruunamehuun.

Juustokakut ovat helppoja valmistaa ja ne onnistuvat aina

Minulta kysyttiin läksiäiskahveilla, mitä aion jatkossa tehdä. Sanoin, että lähden mökille ja metsään. Nyt voin nauttia marja- ja sienireissuista joka päivä. Ja niin olen tehnyt tällä viikolla. Ja ihastella loppukesän kukkijoita kukkamaalla sekä nauttia upeista auringonlaskuista ja elokuun pimenevistä illoista. Uusi elämänvaihe tuntuu tosi hyvältä.

Vielä on kesää jäljellä – nautitaan siitä!
T. Himoleipuri Leila

Gluteeniton vadelmajuustokakku

Himoleipuri Viime perjantaina joimme töissä läksiäiskahvejani. Työvuodet tulivat täyteen ja oli aika siirtyä uuteen elämänvaiheeseen. Jee!! Ihana… Makeat gluteeniton, kakku, juustokakku, vadelma, metsävadelma, vadelmajuustokakku European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
150 g gluteenittomia suklaakeksejä
60 g voita sulatettuna

Täyte
5 dl (= noin 250 g) (metsä)vadelmia
5 liivatetta
2 dl vispi- tai kuohukermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1–1½ dl sokeria
3 rkl sitruunanmehua
(2 tl vaniljasokeria)

Päälle
tuoreita vadelmia ja mintun lehtiä

Näin valmistat

Pingota 20 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi sekä leikkaa vuoan reunoille leivinpaperisuikaleet. Voit käyttää myös reunakalvoa.

Jauha gluteenittomat keksit monitoimikoneella hienoksi tai murskaa ne kaulimella. Sulata voi ja lisää se keksimurun joukkoon. Painele seos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta vadelmat monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.

Vatkaa tuorejuusto, turkkilainen jogurtti ja sokeri keskenään sähkövatkaimella. Lisää joukkoon vadelmasose sekä mausta halutessasi vaniljasokerilla.

Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos tuorejuusto-vadelmaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle. Kopauta vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jotta täyte asettuu kunnolla vuokaan. Laita juustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli.

Koristele vadelmajuustokakku tuoreilla vadelmilla ja mintun lehdillä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

10 kommenttia

Niina 16.7.2024 - 6:17

Kuinka paljon etukäteen kakun voi tehdä. Jos kakku on 2vrk jääkaapissa niin vetistyykö liikaa?

Vastaa
Himoleipuri 17.7.2024 - 11:06

Voit tehdä pari päivää aeimmin. Säilyy hyvänä.

Vastaa
Olga Medvedeva 10.11.2023 - 11:27

Hei! Reseptissä lukee tuo turkkilainen jogurtti mutta ohjeessa ei lue ollenkaan et missä vaiheessa sitä käytetään?

Vastaa
Himoleipuri 10.11.2023 - 11:40

Hyvä kun huomasit ja kerroit. Kiitos 🙂 Turkkilainen jogurtti ja tuorejuusto sekä sokeri vatkataan keskenään. Lisäksi jogurtin valmistusohjeeseen. Mukavaa viikonloppua ja leipomista!

Vastaa
Irina 11.10.2023 - 9:54

Heippa, saisitko tehtyä tästä liivatteettoman version? 🙂 Siis että käyttäisit agar agaria tai muuta konstia hyydyttämiseen.

Vastaa
Himoleipuri 17.10.2023 - 20:46

Heippa Irina! Kivan haasteen heitit, kiitos. Löysin viikonloppuna karpaloita, joten voisin testata karpalojuustokakussa liivatteen korvaamista. Ehtinen testaamaan ja postaamaan lähiviikkoina.

Vastaa
Lotta 20.8.2023 - 17:36

Kuinka monta annosta ohjeella suurinpiirtein tulee?

Vastaa
Himoleipuri 22.8.2023 - 10:35

Kakusta tulee noin 8-10 annosta. Menekki toki riippuu aina siitä, mitä muuta on tarjolla.

Vastaa
Raili 10.8.2023 - 9:58

Täytyypä kokeilla vadelma juusto kakkua, metsänvartija olen kerännyt aika paljon, niissä on todella paljon parempi maku kuin puutarha vadelmissa ?

Vastaa
Himoleipuri 22.8.2023 - 10:45

Näin on. Metsävadelmat ovat kyllä parhaita.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää