Satokauden viimeiset puolukat on poimittu, niin mehevät ja tumman puhuvat. Blogissani on paljon puolukkareseptejä ja tässä tulee vielä yksi. Simppeli perusresepti, gluteeniton puolukkapiirakka.
Gluteenittoman puolukkapiirakan pohjassa käytin mantelijauhetta ja tattaripohjaista gluteenitonta jauhoseosta. Täytteeseen laitoin purkillisen vaniljakastiketta, joka oli jäänyt käyttämättömänä pyörimään jääkaappiin. Voit laittaa myös kermaviiliä vaniljakastikkeen asemasta. Lisää silloin hieman sokeria. Vaniljakastikkeessa kun on jo itsessään sokeria.
Puolukat ovat siitä hauskoja, että ne nousevat kevyinä täytteen pinnalle.
Kypsän piirakan päälle kannattaa laittaa vähän puolukoita koristeeksi. Puolukka on siitä hyvä marja, että pakastettunakin se on kaunis ja säilyttää hyvin muotonsa.
Raaka-aineet
100 g margariinia
¾ dl sokeria
1 kananmuna
1 dl mantelijauhetta
2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Virtasalmen Viljatuote
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte
4-5 dl puolukoita
1 prk vaniljakastiketta tai kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl sokeria
Näin valmistat
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele margariinilla piirakkavuoka, jonka halkaisija on noin 24-26 cm. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
Kaada puolukat piirakkapohjan päälle. Sekoita vaniljakastike tai kermaviili, kananmuna ja sokerit keskenään. Kaada seos puolukoiden päälle. Paista puolukkapiirakkaa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Jos piirakkaa tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla.
Vinkit
Voit käyttää puolukoiden asemasta muita marjoja, esimerkiksi mustikoita tai vadelmia.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂