Viime viikolla oli leivonnan superviikko. Oli kerrankin aikaa leipoa kun olin talvilomalla. Suosituin leivonnainen oli gluteeniton mustikkakukko, jota tein kahteen otteeseen. Yleisön pyynnöstä. Oli kuulemma niiiiin hyvää. Lisäksi tein suppilovahveropiirakan ja kantarellipiirakan, vohveleita ja pannaria sekä tämän taivaallisen hyvän gluteenittoman Nutella-juustokakun. Nämä kaikki myös syötiin viikon aikana. Eipä ihme, että napa paukkuu edelleen.
Gluteenittoman Nutella-juustokakun pohjaan sopivat parhaiten Pirkan gluteenittomat vaniljatäytekeksit tai Schärin vastaavat (Chocolate O’s). Rasvaa kannattaa lisätä säästeliäästi keksimuruun. Keksien täyte jo omalta osaltaan kostuttaa keksimurua. Jos rasvaa lisää runsaasti, se helposti valuu paiston aikana vuoan ulkopuolelle. Leivinpaperi on hyvä pingottaa irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin, jolloin kakusta mahdollisesti irtoava rasva jää leivinpaperin päälle eikä valu uunin pohjalle.
Nutella-juustokakkuun tulee valkosuklaata, jolloin sokeria ei tarvitse lisätä lainkaan täytteeseen. Nutella tuo myös makeutta. Lämmitä tarvittava Nutella määrä kevyesti mikroaaltouunissa, jolloin saat nostettua helposti levittyviä nokareita kakun päälle. Vedä veitsellä nokareista pyöreitä.
Uunista ottamisen jälkeen juustokakun on hyvä antaa rauhassa tekeytyä = kiinteytyä huoneenlämmössä. Kun se on täysin jäähtynyt, kakku siirretään jääkaappiin. Nutella-juustokakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, jolloin kakun rakenne on samettisen pehmeä ja se leikkautuu kauniisti. Ja maku – taivaallista!!!
Raaka-aineet
Pohja
150-165 g gluteenittomia vaniljatäytteisiä suklaakeksejä (Pirkka tai Schär)
40 g voita
Täyte
145 g gluteenitonta valkosuklaata, Panda
530-600 g Philadelphia-tuorejuustoa
3 kananmunaa
200 g ranskankermaa
Pinnalle
1 dl Nutella hasselpähkinä-kaakaolevitettä
Näin valmistat
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20-22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat voilla. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jätä jäähtymään.
Valmista pohja. Murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai kaulimella. Sulata voi. Sekoita keksimurska ja sulatettu voi keskenään. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan joukkoon kevyesti vatkaten. Lisää sulatettu valkosuklaa ja ranskankerma.
Kaada täyte vuokaan. Pehmennä Nutellaa hieman mikroaaltouunissa ja nosta ruokalusikalla nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.
Paista juustokakkua uunissa noin 50 minuuttia 150 asteessa. Jos pinta tummuu paiston aikana liikaa, laita leivinpaperi kakun päälle.
Sammuta virta uunista. Anna juustokakun hyytyä jälkilämmöllä vielä tunnin ajan. Jos lämpötila laskee hitaasti, voit laittaa puuhaarukan tai lusikan uuniluukun väliin.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Peitä kakku leivinpaperilla tai kevyellä leivinliinalla. Tuorekelmun alla juustokakku helposti "hikoilee".
Kakku on parhaimmillaan päivän parin kuluttua.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
2 kommenttia
Millä allerginen saa ruskeat kuviot?? Sulatettua suklaata??
Kyseessä lienee pähkinäallergia, otaksun. Dammenbergillä on pähkinätön, pähkinänmakuinen kaakaolevite, joka on myös gluteeniton ja vegaaninen. Lisätietoja löytyy täältä https://www.dammenberg.info/product/244/pahkinan-makuinen—-pahkinaton-kaura-kaakao-levite–500g Valitettavasti minulla ei ole kokemusta siitä, miten sulatettu tumma suklaa toimisi juustokakun päällä uunissa. Aurinkoista pääsiäistä!