Gluteeniton mustikkajuustokakku

Himoleipuri

Viime viikonloppuna löydettiin oikein hyvä mustikkapaikka. Kun tutuista paikoista ei löytynyt mustikoita, lähdettiin etsimään marjoja uudesta paikasta. Kyllä kannatti. Ämpärit täyttyivät hetkessä. Joten eiku leipomaan mökillä gluteenitonta mustikkajuustokakkua tuoreista marjoista, nam!

Tein mustikkajuustokakun pohjan gluteenittomista digestivekekseistä. Tuoreet mustikat jauhoin monitoimikoneella soseeksi. Puolesta litrasta mustikoita tuli noin 3 dl mustikkasosetta. Sokeria lisäsin täytteeseen säästeliäästi, koska vaniljatuorejuusto on aika makeaa. Liivatteet liuotin sitruunamehuun, joka toi kivasti raikkautta makuun.

Mustikkajuustokakun pohjan ja täytteen raaka-aineet

Irtopohjavuoan pohjalle pingotin leivinpaperin ja reunoille leikkasin leivinpaperisuikaleet. Vuoan reunat kannattaa sipaista öljyllä, jolloin leivinpaperisuikaleet asettuvat hyvin paikoilleen. Ja pysyvät hyvin paikoillaan. Voit myös käyttää reunakalvoa.

Mustikoista saa ihanan värisen kakun

Juustokakun on hyvä antaa hyytyä vähintään kolme tuntia ennen koristelua. Itse annoin kakun hyytyä yön yli.

Lauantain lähes 30 astetta hipova lämpötila ja hautova sää tekivät kermavaahtopursotukset mahdottomiksi. Kun on kuuma päivä ja ukkosta ilmassa, kerma menee vatkatessa helposti voiksi. En halunnut ottaa tätä riskiä. Onneksi jääkaapista löytyi vaniljarahkaa, joten tein sillä pursotukset kakun pinnalle. Pursotukset eivät tosin olleet yhtä kauniita kuin kermalla tehtynä, mutta ajoivat asiansa.

Tein gluteenittoman mustikkajuustokakun pieneen irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 17 cm. Tiesin jo etukäteen, että vuoka on liian pieni täytteelle. Halusin nimittäin rakentaa mustikkajuustokakun myös pariin jalalliseen lasiin. Painelin lasien pohjalle keskimurua, päälle mustikkatäytettä ja pinnalle pursotuksesta tähteeksi jäänyttä vaniljarahkaa. Koko komeus kruunattiin vielä marjoilla ja keksimuruilla. Tulipa kyllä kauniit ja makoista annosjuustokakut!

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan gluteenitonta mustikka-valkosuklaajuustokakkua, sen ohje löytyy täältä.

Maistuis varmaan sullekin?
Mustikkaisin terveisin Himoleipuri Leila

Gluteeniton mustikkajuustokakku

Himoleipuri Viime viikonloppuna löydettiin oikein hyvä mustikkapaikka. Kun tutuista paikoista ei löytynyt mustikoita, lähdettiin etsimään marjoja uudesta… Makeat gluteeniton, juustokakku, mustikka, mustikkajuustokakku European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
150 gluteenittomia digestivekeksejä
75 g voita

Täyte
5 dl (= 250 g) mustikoita
5 liivatetta
2 dl vispikermaa
2 rasiaa (= a`200 g ) vaniljatuorejuustoa
½-1 dl sokeria
3 rkl sitruunamehua

Koristelu
1 dl vispikermaa
1 dl mustikoita

Näin valmistat

Pingota 20 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi sekä leikkaa vuoan reunoille leivinpaperisuikaleet. Leivinpaperisuikaleet asettuvat hyvin paikoilleen, kun sipaiset vuoan reunat öljyllä. Voit käyttää myös reunakalvoa.

Jauha gluteenittomat keksit monitoimikoneella hienoksi tai murskaa ne esimerkiksi kaulimella. Sulata voi ja lisää se keksimurun joukkoon. Painele seos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle.

Täytteen valmistaminen. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Jauha tuoreet tai jäiset mustikat monitoimikoneella tai tehosekoittimella soseeksi / karkeaksi rouheeksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.

Vatkaa tuorejuusto ja sokeri keskenään sähkövatkaimella. Lisää joukkoon mustikkasose/rouhe.

Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos tuorejuusto-mustikkaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle. Kopauta vuokaa pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla vuokaan. Laita juustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Koristele juustokakku kermavaahdolla ja mustikoilla.

Vinkit

Voit maustaa keksimurun kardemummalla.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

3 kommenttia

Niina 13.7.2024 - 20:49

Selkeä, nopea ja helppo ohje. Itse laitoin sokeria sen 1/2 dl ja se oli riittävä meidän makuun. Käytin juuri poimittuja mustikoita. Super hyvää!

Vastaa
Himoleipuri 17.7.2024 - 11:03

Kiitos, kiva kun tykkäsit 🙂 Tää mustikka-aika on ihana kun voi leipoa tuoreista mustikoista erilaisia herkullisia leivonnaisia. Mustikasta on moneksi.

Vastaa
Niina 13.7.2024 - 20:45

Selkeä ja helppo ohje. Itse laitoin sokeri sen 1/2 dl ja se oli meidän makuun erittäin hyvä.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää