”Ei arvaisi, että tää kakku on sekä gluteeniton että vegaaninen. Tosi mehevä kakku ja sopivasti mausteita.” Tällaisia kommentteja leipomani gluteeniton ja vegaaninen maustekakku keräsi. Jopa minäkin yllätyin, miten hyvin kakku onnistui. Vein ensimmäisen “harjoittelukappaleen” maisteltavaksi töihin. Harjoitteluversio meni heti maaliin, ei tullut muutettavaa.

Vegaanisessa kakussa ei käytetä eläinkunnan tuotteita. Margariinina käytin Sunnuntain laktoositonta versiota, joka on myös maidoton. Soijajogurtti korvaa kananmunat ja tuo mehevyyttä kakkuun. Gluteenittomaksi jauhoseokseksi valitsin tällä kertaa Pirkan vaalean jauhoseoksen.

Gluteeniton ja vegaaninen maustekakku on helppo tehdä. Pehmeä margariini, sokeri ja siirappi vaahdotetaan. Muut kuiva-aineet ja soijajogurtti lisätään vuorotellen kahdessa erässä ja taikina pyöräytetään tasaiseksi. Taikina on aika paksua, joten painele se lusikalla vuoan pohjalle.

Leivoin toisen gluteenittoman ja vegaanisen kakun, kun tytär saapui keskiviikkona joululomalle Suomeen. Hänkin oli vegaanina yllättynyt, miten mehevää kakku on. Kakusta enää puolet jäljellä, joten leivon vielä tänään kolmannen kakun huomisen vieraille. Suosittelen myös sinua kokeilemaan reseptiäni, sillä tämä kakku maistuu kaikille. Jos kaipaat gluteenitonta ja vegaanista pipareiden ohjetta, se löytyy täältä.

T. Himoleipuri Leila

Raaka-aineet
200 g vegaanista margariinia, esim. Sunnuntai laktoositon
1 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
2 dl maustamatonta soijajogurttia, Alpro
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Pirkka
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
½- 1 tl maustepippuria
2 tl soodaa
Näin valmistat
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele rengaskakkuvuoka maidottomalla margariinilla ja jauhota gluteenittomilla ja maidottomilla korppujauhoilla. Sekoita jauhoseos, sooda ja mausteet keskenään.
Vaahdota pehmeä margariini, sokeri ja siirappia vaahdoksi.
Lisää soijajogurtti vuorotellen jauhoseoksen kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla.
Nosta kakkutaikina isolla lusikalla tai nuolijan avulla rengasvuokaan. Tasoita pinta.
Paista kakkua noin 45 minuuttia uunissa. Jos kakun pinta alkaa ruskistua liikaa, peitä kakku leivinpaperilla.
Anna kakun levähtää 10–15 minuuttia vuoassa ennen kumoamista. Jäähdytä kumottu kakku ritilän päällä. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään.
Vinkit
Kakku säilyy mehevänä useita päiviä, joten voit leipoa sen hyvissä ajoin valmiiksi.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
9 kommenttia
Tämä kakku onnistuu kyllä aina ja maistuu muulloinkin kuin jouluna 🙂 kiitos Leila mahtavasta reseptistä! Tämän voi tehdä luottaen, että hyvä tulee ja kelpaa ronkeleillekin – eilen leivotusta kakusta taitaa olla enää muruset jäljellä… Aurinkoista kevättä sinulle ihana Himoleipuri 🙂
Kiitos ihanasta viestistäsi, Petra 🙂 Mahtavaa, että olet leiponut gluteenitonta ja vegaanista maustekakkua ja tykkäsit. Ilman kananmunaa ja maitotaloustuotteitakin saa kyllä herkullisia leivonnaisia, jotka maistuvat kaikille. Aurinkoisia kevätpäiviä myös sinulle ja leivonnan iloa!
Ihan superherkullinen ja helppo kakku, kiitos ohjeesta! Jää kestosuosikkeihin 🙂
Ole hyvä! Kiva kun tykkäsit ohjeesta 🙂
Hei
Aivan ihanan makuinen ja kostea kakku tällä ohjeella. Vähän lässähti uunista otettaessa, käytin kauragurttia soijajogurtin sijaan, olisiko syy siinä. Ei kyllä vaikuttanut mitenkään siihen, että kakku katosi alta aikayksikön. Myös lapset tykkäsivät.
Kiitos mukavasta palautteestasi. Kiva kuulla, että kakku maistui. Voipi olla, että pieni lässähtäminen johtui kauragurtista. Soijajogurtti hyytyy hyvin ja antaa kakkuihin ja piirakoihin hyvän rakenteen. Käytän sitä vegaanisiin leivonnaisiin.
Kiitos ihanasta ohjeesta! Todella maukas ja mehevä kakku syntyi.
Oi, kiitos paljon! Kiva kuulla, että kakku maistuu maukkaalta 🙂
Miksi tarjoatte reseptejä, joita EI PÄÄSE TULOSTAMAAN millään keinolla ja aika kuluu hukkaan. En tule enää reseptisivuillenne.
Eija-Liisa Tuominen , puh: 040 5838981