Gluteeniton ja vegaaninen mehevä maustekakku

Himoleipuri

”Ei arvaisi, että tää kakku on sekä gluteeniton että vegaaninen. Tosi mehevä kakku ja sopivasti mausteita.” Tällaisia kommentteja leipomani gluteeniton ja vegaaninen maustekakku keräsi. Jopa minäkin yllätyin, miten hyvin kakku onnistui. Vein ensimmäisen “harjoittelukappaleen” maisteltavaksi töihin. Harjoitteluversio meni heti maaliin, ei tullut muutettavaa.

Ekan version kuorrutin, mutta kuorrutus ei ole tarpeen. Kakku on mehevää muutenkin.

Vegaanisessa kakussa ei käytetä eläinkunnan tuotteita. Margariinina käytin Sunnuntain laktoositonta versiota, joka on myös maidoton. Soijajogurtti korvaa kananmunat ja tuo mehevyyttä kakkuun. Gluteenittomaksi jauhoseokseksi valitsin tällä kertaa Pirkan vaalean jauhoseoksen.

Näistä raaka-aineista syntyy mehevä kakku.

Gluteeniton ja vegaaninen maustekakku on helppo tehdä. Pehmeä margariini, sokeri ja siirappi vaahdotetaan. Muut kuiva-aineet ja soijajogurtti lisätään vuorotellen kahdessa erässä ja taikina pyöräytetään tasaiseksi. Taikina on aika paksua, joten painele se lusikalla vuoan pohjalle.

Toisen version koristelin tomusokerilla sekä gluteenittomilla ja vegaanisilla pipareilla.

Leivoin toisen gluteenittoman ja vegaanisen kakun, kun tytär saapui keskiviikkona joululomalle Suomeen. Hänkin oli vegaanina yllättynyt, miten mehevää kakku on. Kakusta enää puolet jäljellä, joten leivon vielä tänään kolmannen kakun huomisen vieraille. Suosittelen myös sinua kokeilemaan reseptiäni, sillä tämä kakku maistuu kaikille. Jos kaipaat gluteenitonta ja vegaanista pipareiden ohjetta, se löytyy täältä.

Enää viikko jouluun. Mukavia leivontahetkiä!
T. Himoleipuri Leila

Gluteeniton ja vegaaninen maustekakku

Himoleipuri ”Ei arvaisi, että tää kakku on sekä gluteeniton että vegaaninen. Tosi mehevä kakku ja sopivasti mausteita.”… Makeat gluteeniton, vegaaninen, maidoton, munaton, kakku, maustekakku, mehevä maustekakku, joulukakku, gluteeniton ja vegaaninen maustekakku European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

200 g vegaanista margariinia, esim. Sunnuntai laktoositon
1 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
2 dl maustamatonta soijajogurttia, Alpro
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Pirkka
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
½- 1 tl maustepippuria
2 tl soodaa

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele rengaskakkuvuoka maidottomalla margariinilla ja jauhota gluteenittomilla ja maidottomilla korppujauhoilla. Sekoita jauhoseos, sooda ja mausteet keskenään.

Vaahdota pehmeä margariini, sokeri ja siirappia vaahdoksi.

Lisää soijajogurtti vuorotellen jauhoseoksen kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla.

Nosta kakkutaikina isolla lusikalla tai nuolijan avulla rengasvuokaan. Tasoita pinta.

Paista kakkua noin 45 minuuttia uunissa. Jos kakun pinta alkaa ruskistua liikaa, peitä kakku leivinpaperilla.

Anna kakun levähtää 10–15 minuuttia vuoassa ennen kumoamista. Jäähdytä kumottu kakku ritilän päällä. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään.

Vinkit

Kakku säilyy mehevänä useita päiviä, joten voit leipoa sen hyvissä ajoin valmiiksi.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

9 kommenttia

Petra 17.4.2023 - 13:10

Tämä kakku onnistuu kyllä aina ja maistuu muulloinkin kuin jouluna 🙂 kiitos Leila mahtavasta reseptistä! Tämän voi tehdä luottaen, että hyvä tulee ja kelpaa ronkeleillekin – eilen leivotusta kakusta taitaa olla enää muruset jäljellä… Aurinkoista kevättä sinulle ihana Himoleipuri 🙂

Vastaa
Himoleipuri 18.4.2023 - 22:16

Kiitos ihanasta viestistäsi, Petra 🙂 Mahtavaa, että olet leiponut gluteenitonta ja vegaanista maustekakkua ja tykkäsit. Ilman kananmunaa ja maitotaloustuotteitakin saa kyllä herkullisia leivonnaisia, jotka maistuvat kaikille. Aurinkoisia kevätpäiviä myös sinulle ja leivonnan iloa!

Vastaa
Salli 31.12.2022 - 15:25

Ihan superherkullinen ja helppo kakku, kiitos ohjeesta! Jää kestosuosikkeihin 🙂

Vastaa
Himoleipuri 4.1.2023 - 23:31

Ole hyvä! Kiva kun tykkäsit ohjeesta 🙂

Vastaa
Maija 29.12.2022 - 20:04

Hei

Aivan ihanan makuinen ja kostea kakku tällä ohjeella. Vähän lässähti uunista otettaessa, käytin kauragurttia soijajogurtin sijaan, olisiko syy siinä. Ei kyllä vaikuttanut mitenkään siihen, että kakku katosi alta aikayksikön. Myös lapset tykkäsivät.

Vastaa
Himoleipuri 4.1.2023 - 23:28

Kiitos mukavasta palautteestasi. Kiva kuulla, että kakku maistui. Voipi olla, että pieni lässähtäminen johtui kauragurtista. Soijajogurtti hyytyy hyvin ja antaa kakkuihin ja piirakoihin hyvän rakenteen. Käytän sitä vegaanisiin leivonnaisiin.

Vastaa
Niina 24.12.2022 - 19:30

Kiitos ihanasta ohjeesta! Todella maukas ja mehevä kakku syntyi.

Vastaa
Himoleipuri 27.12.2022 - 21:52

Oi, kiitos paljon! Kiva kuulla, että kakku maistuu maukkaalta 🙂

Vastaa
Eija-Liisa Tuominen 19.12.2022 - 15:46

Miksi tarjoatte reseptejä, joita EI PÄÄSE TULOSTAMAAN millään keinolla ja aika kuluu hukkaan. En tule enää reseptisivuillenne.
Eija-Liisa Tuominen , puh: 040 5838981

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää