Gluteeniton ja vegaaninen mehevä maustekakku

Himoleipuri

”Ei arvaisi, että tää kakku on sekä gluteeniton että vegaaninen. Tosi mehevä kakku ja sopivasti mausteita.” Tällaisia kommentteja leipomani gluteeniton ja vegaaninen maustekakku keräsi. Jopa minäkin yllätyin, miten hyvin kakku onnistui. Vein ensimmäisen “harjoittelukappaleen” maisteltavaksi töihin. Harjoitteluversio meni heti maaliin, ei tullut muutettavaa.

Ekan version kuorrutin, mutta kuorrutus ei ole tarpeen. Kakku on mehevää muutenkin.

Vegaanisessa kakussa ei käytetä eläinkunnan tuotteita. Margariinina käytin Sunnuntain laktoositonta versiota, joka on myös maidoton. Soijajogurtti korvaa kananmunat ja tuo mehevyyttä kakkuun. Gluteenittomaksi jauhoseokseksi valitsin tällä kertaa Pirkan vaalean jauhoseoksen.

Näistä raaka-aineista syntyy mehevä kakku.

Gluteeniton ja vegaaninen maustekakku on helppo tehdä. Pehmeä margariini, sokeri ja siirappi vaahdotetaan. Muut kuiva-aineet ja soijajogurtti lisätään vuorotellen kahdessa erässä ja taikina pyöräytetään tasaiseksi. Taikina on aika paksua, joten painele se lusikalla vuoan pohjalle.

Toisen version koristelin tomusokerilla sekä gluteenittomilla ja vegaanisilla pipareilla.

Leivoin toisen gluteenittoman ja vegaanisen kakun, kun tytär saapui keskiviikkona joululomalle Suomeen. Hänkin oli vegaanina yllättynyt, miten mehevää kakku on. Kakusta enää puolet jäljellä, joten leivon vielä tänään kolmannen kakun huomisen vieraille. Suosittelen myös sinua kokeilemaan reseptiäni, sillä tämä kakku maistuu kaikille. Jos kaipaat gluteenitonta ja vegaanista pipareiden ohjetta, se löytyy täältä.

Enää viikko jouluun. Mukavia leivontahetkiä!
T. Himoleipuri Leila

Gluteeniton ja vegaaninen maustekakku

Himoleipuri ”Ei arvaisi, että tää kakku on sekä gluteeniton että vegaaninen. Tosi mehevä kakku ja sopivasti mausteita.”… Makeat gluteeniton, vegaaninen, maidoton, munaton, kakku, maustekakku, mehevä maustekakku, joulukakku, gluteeniton ja vegaaninen maustekakku European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

200 g vegaanista margariinia, esim. Sunnuntai laktoositon
1 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
2 dl maustamatonta soijajogurttia, Alpro
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Pirkka
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
½- 1 tl maustepippuria
2 tl soodaa

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele rengaskakkuvuoka maidottomalla margariinilla ja jauhota gluteenittomilla ja maidottomilla korppujauhoilla. Sekoita jauhoseos, sooda ja mausteet keskenään.

Vaahdota pehmeä margariini, sokeri ja siirappia vaahdoksi.

Lisää soijajogurtti vuorotellen jauhoseoksen kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla.

Nosta kakkutaikina isolla lusikalla tai nuolijan avulla rengasvuokaan. Tasoita pinta.

Paista kakkua noin 45 minuuttia uunissa. Jos kakun pinta alkaa ruskistua liikaa, peitä kakku leivinpaperilla.

Anna kakun levähtää 10–15 minuuttia vuoassa ennen kumoamista. Jäähdytä kumottu kakku ritilän päällä. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään.

Vinkit

Kakku säilyy mehevänä useita päiviä, joten voit leipoa sen hyvissä ajoin valmiiksi.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

33 kommenttia

Minna 14.12.2024 - 17:01

Korvasin gluteenittomat jauhot 4 dl:llä vehnäjauhoja ja margariinin 1,5 dl:llä öljyä. Reseptin ulkopuolelta lisäsin taikinaan suklaapaloja. Kakku on vielä uunissa – jännityksellä odotan millainen tulee! Taikina oli kyllä tosi hyvää ????

Vastaa
Sirpa 14.12.2024 - 19:13

Kiitos
Tekee kyllä mieli kokeilla. Maistuuko pippuri väkevältä läpi

Vastaa
Kirsi 15.12.2024 - 15:23

Hei, miten kakku kuuluu säilyttää – huoneenlämmössä, jääkaapissa?

Vastaa
Himoleipuri 16.12.2024 - 21:38

Säilytän kahvikakut yleensä huoneenlämmössä. Mukavaa joululeivontaa!

Vastaa
Himoleipuri 16.12.2024 - 21:52

Maustepippuri ei maistu väkevältä. Se ei ole pippuri vaikka niin voisi nimestä päätellä. Se on myrttienkasvien heimoon kuuluvan puun puolikypsä, kuivattu hedelmä. Samaan heimoon kuuluu myös neilikka. Maustepippurin voit korvata halutessasi neilikalla. Mukavaa joululeivontaa!

Vastaa
Himoleipuri 16.12.2024 - 21:48

Toivottavasti ohje toimi myös vehnäjauhoilla. Suklaa hyvä lisä taikinaan. Mukavaa joululeivontaa 🙂

Vastaa
Riitta 13.12.2024 - 13:40

Hei! Jos korvaan gluteenittomat jauhot vehnäjauhoilla, laitanko saman verran?

Vastaa
Himoleipuri 14.12.2024 - 16:39

Hei Riitta! Laitoin gluteenittomaan kakkuun Pirkan vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Uskoisin että voit laittaa tavalliseen kakkuun vehnäjauhoja saman verran. Mukavaa joululeivontaa!

Vastaa
Kristiina 14.9.2024 - 19:44

Minkähän kokoinen vuoka tähän kakkuun?

Vastaa
Himoleipuri 17.9.2024 - 10:40

Riittää 1,5 litran vuoka. Isommassa jää matalaksi. Mukavaa leivontaa 🙂

Vastaa
Marja 22.4.2024 - 16:00

Kiitos taas maukkaasta ohjeesta! Allergioiden takia käytin jogurttina kookosjogurttia ja heitin sekaan vähän maidotonta suklaata pilkottuna. Herkullinen kakku tuli!

Vastaa
Sirpa 1.11.2024 - 13:08

Miten onnistuisi tavallisella vehnäjauholla taikka mantelijauholla

Vastaa
Kirsi 17.12.2023 - 20:41

Hei, voisiko siirapin korvata jollain tai jättää kokonaan pois?

Vastaa
Himoleipuri 18.12.2023 - 15:07

Hei! En suosittele hylkäämään siirappia. Se on olennainen osa maustekakkua; sen makua, rakennetta ja mehevyyttä. Hyvää joulua!

Vastaa
Anne 6.12.2023 - 11:21

Heippa, maustekakku menee kokeiluun täälläkin! Varmistaisin tuota maustepippuria. Eli todellako laitetaan pippuria kakkuun?

Vastaa
Himoleipuri 10.12.2023 - 11:36

Kiva kuulla, että olet leipomassa maustekakkua! Maustepippuri ei ole pippuri vaikka niin voisi nimestä päätellä. Se on myrttienkasvien heimoon kuuluvan puun puolikypsä, kuivattu hedelmä. Samaan heimoon kuuluu myös neilikka. Maustepippurin voit korvata halutessasi neilikalla. Herkullista joululeivontaa!

Vastaa
Minna 26.11.2023 - 7:41

Hei! Tällä ohjeella tuli oikein maukas ja koostumukseltaan kostea kakku kahvipöytään. En ole pitkään aikaan leiponut “kuivakakkua” enkä vielä aiemmin gluteenitonta ja vegaanista sellaista, joten hieman jännityksellä odottelin lopputulosta. Minulle sattui vain niin, että paistoin kakun tarkemmin asiaa miettimättä uunin keskitasolla, kun olisi ilmeisesti ollu parempi paistaa alatasolla? Kakkuni pohja nimittäin kohosi paiston aikana kuperaksi eli keskeltä enemmän kuin reunoilta.
Kiitos vielä sinulle ihana himoleipuri Leila resepteistäsi! Minulle on jäänyt lukuisia luottoreseptejä himoleipurilta ja usein uusia ideoita hakiessani palaankin sivuillesi inspiraation etsintään. Mukavaa joulun odotusta!

Vastaa
Himoleipuri 4.12.2023 - 13:05

Hei Minna! Kiitos viestistäsi. Ihana kuulla, että tykkäät ohjeistani, kiitos! Kahvikakut kannattaa paistaa ala-tasolla, jolloin taikina kypsyy tasaisesti. Mukavaa joulun odotusta myös sinulle ja herkullista joululeivontaa!

Vastaa
Tuula 14.12.2023 - 12:59

Hei Leila, voisiko jogurtin korvata omenasoseella vai tulisiko sutta ja sekundaa? Pitäisi löytää kakkuohje johon sitä voisi upottaa.
Terv. Tuula Lahest.

Vastaa
Himoleipuri 14.12.2023 - 22:50

Hei Tuula, kiitos kysymyksestäsi. En ole kokeillut ohjetta omenasoseella, joten en uskalla luvata että toimii. Jos kokeilet, kertoisitko miten kävi? Kiitos! Mukavia jouluvalmisteluja!

Vastaa
Maaru 31.5.2023 - 15:28

Voikohan jauhon korvata Semperin hienolla jauholla? kun sitä olisi kaapissa, niin ei tarvitsisi erikseen hakea Pirkan jauhoja…

Vastaa
Himoleipuri 31.5.2023 - 21:12

En uskalla varmasti luvata, että onnistuu. Semperin jauhoseoksessa ei ole psylliumia, Pirkan jauhoseoksessa on. Jos kokeilet Semperin jauhoseoksella, kertoisitko miten onnistui? Kiitos!

Vastaa
Kaisa 22.12.2024 - 14:08

Mä olen käyttänyt tässä Semperin Fin Mix-jauhoseosta ja hyvin on toiminut – sekasyöjä työkaverit ihmettelivät, että mitä tässä oikein on jos on kerta gluteeniton ja vegaaninen kakku. Jotkut olivat syöneet murenevia gluteenittomia leivonnaisia aiemmin ja ihmettelivät kun tässä oli niin hyvä kasassa pysyvä koostumus. Nyt on kokeilussa hieman soveltaen tämä reseptipohja tiikerikakkuna juuri uunissa!

Vastaa
Himoleipuri 30.12.2024 - 19:30

Kiitos viestistäsi! Kiva kuulla, että kakku onnistui hyvin myös Semperin hienosta jauhoseoksesta. Vegaaniset kahvikakut ovat kyllä yllättävän hyviä ja meheviä. Olisi mukava kuulla, miten gluteeniton ja vegaaninen tiikerikakku onnistui.

Vastaa
Petra 17.4.2023 - 13:10

Tämä kakku onnistuu kyllä aina ja maistuu muulloinkin kuin jouluna 🙂 kiitos Leila mahtavasta reseptistä! Tämän voi tehdä luottaen, että hyvä tulee ja kelpaa ronkeleillekin – eilen leivotusta kakusta taitaa olla enää muruset jäljellä… Aurinkoista kevättä sinulle ihana Himoleipuri 🙂

Vastaa
Himoleipuri 18.4.2023 - 22:16

Kiitos ihanasta viestistäsi, Petra 🙂 Mahtavaa, että olet leiponut gluteenitonta ja vegaanista maustekakkua ja tykkäsit. Ilman kananmunaa ja maitotaloustuotteitakin saa kyllä herkullisia leivonnaisia, jotka maistuvat kaikille. Aurinkoisia kevätpäiviä myös sinulle ja leivonnan iloa!

Vastaa
Salli 31.12.2022 - 15:25

Ihan superherkullinen ja helppo kakku, kiitos ohjeesta! Jää kestosuosikkeihin 🙂

Vastaa
Himoleipuri 4.1.2023 - 23:31

Ole hyvä! Kiva kun tykkäsit ohjeesta 🙂

Vastaa
Maija 29.12.2022 - 20:04

Hei

Aivan ihanan makuinen ja kostea kakku tällä ohjeella. Vähän lässähti uunista otettaessa, käytin kauragurttia soijajogurtin sijaan, olisiko syy siinä. Ei kyllä vaikuttanut mitenkään siihen, että kakku katosi alta aikayksikön. Myös lapset tykkäsivät.

Vastaa
Himoleipuri 4.1.2023 - 23:28

Kiitos mukavasta palautteestasi. Kiva kuulla, että kakku maistui. Voipi olla, että pieni lässähtäminen johtui kauragurtista. Soijajogurtti hyytyy hyvin ja antaa kakkuihin ja piirakoihin hyvän rakenteen. Käytän sitä vegaanisiin leivonnaisiin.

Vastaa
Niina 24.12.2022 - 19:30

Kiitos ihanasta ohjeesta! Todella maukas ja mehevä kakku syntyi.

Vastaa
Himoleipuri 27.12.2022 - 21:52

Oi, kiitos paljon! Kiva kuulla, että kakku maistuu maukkaalta 🙂

Vastaa
Eija-Liisa Tuominen 19.12.2022 - 15:46

Miksi tarjoatte reseptejä, joita EI PÄÄSE TULOSTAMAAN millään keinolla ja aika kuluu hukkaan. En tule enää reseptisivuillenne.
Eija-Liisa Tuominen , puh: 040 5838981

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää