Tämän gluteenittoman After Eight -juustokakun leivoin jo isänpäiväksi. Meillä suklaakakku on aina varma valinta. Loppuvuosi on ollut kiireinen töissä, joten en ole ehtinyt aiemmin postaamaan ohjetta. Tein kakun viime viikonloppuna toistamiseen, nyt töihin pikkujoulujen innokkaille vapaaehtoisille.
Itse olen aina tykännyt After Eight-suklaapaloista. Parasta niissä on mintun ihanan koukuttava maku. Kakun pohjaan hienonsin gluteenittomia Pätkis-keksejä. Maku kekseissä on just passeli kakkuun, mutta keksien hinta vähän hirvitti. Kuuden keksin paketti maksaa melkein 4,50 €. Voit käyttää Pätkis-keksien tilalla halutessasi muita gluteenittomia suklaakeksejä.
Täytteen valmistuksessa on tärkeää, että tuorejuusto on huoneenlämpöistä. Jos kylmään tuorejuustoon sekoittaa sulatettua suklaata, täyte voi kokkaroitua. Notkistin tuorejuuston turkkilaisella jogurtilla, joka raikastaa täytteen tuhtia makua.
Lisäsin tuorejuustomassaan hieman jäähtyneen suklaan. Viimeisenä kääntelin kermavaahdon joukkoon. Täytettä kannattaa pyöräyttää nuolijalla hyvin pohjaa ja reunoja myöten, jotta suklaa sekoittuu tasaisesti.
Ganacheen tulee After Eight -suklaapaloja, loput tumma suklaalevystä, kuohukermaa ja vähän voita. Ganache tehdään yleensä tummasta suklaasta siten, että kermaa ja suklaata on saman verran. After Eightin takia muutin suhdetta, jotta täytteestä tulee sopivasti leikkaantuva pehmeän moussemaisen täytteen päällä. Anna ganachen hieman jäähtyä ennen kuin kaadat sen täytteen päälle.
Pehmeät juustokakut, jotka tehdään ilman liivatetta, kannattaa leikata terävällä veitsellä. Näin saa siistitejä paloja verrattuna kakkulapioon. Jos haluat täytteestä kiinteämmän, lisää täytteeseen 2-3 liivatetta. Jos liivatteen käyttö ei ole tuttua, katso käyttö esimerkiksi gluteenittoman Dumle-juustokakun ohjeesta.
Isänpäivänä tuli kehuja After Eight-juustokakusta, samoin eilen töissä. Kakku meinaa kyllä viedä kielen mennessään. Suosittelen testaamaan vaikka joulupöytään.
Raaka-aineet
Pohja
140 g gluteenittomia Pätkis-keksejä tai muita gluteenittomia keksejä
50 g voita
Täyte
18 kpl (= 150 g) After Eight- suklaapaloja
95 g gluteenitonta tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
265–300 g Philadelphia -tuorejuustoa
1 dl turkkilaista jogurttia
Päälle
12 kpl (= 100 g) After Eight -suklaapaloja
50 g gluteenitonta tummaa suklaata
¾ dl kuohukermaa
25 g voita
Koristeluun
1¼ dl kuohukermaa
After Eight -suklaapaloja
mintun tuoreita lehtiä
Näin valmistat
Laita halkaisijaltaan 18–20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi sekä reunoille leivinpaperisuikaleet tai reunakalvo. Ota tuorejuusto huoneenlämpöön.
Valmista pohja. Murskaa Pätkis-keksit hienoksi monitoimikoneella tai muovipussin sisällä. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita keksimuru ja sulatettu voi keskenään. Paine seos irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti ja nosta vuoka jääkaappiin.
Valmista täyte
Sulata After Eight- suklaapalat ja paloiteltu suklaa pienessä kattilassa vesihauteessa. Jätä jäähtymään, sekoita välillä.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto ja jogurtti keskenään. Sekoita haaleaa suklaaseosta vähän kerrassaan joukkoon. Lisää viimeisenä kermavaahto. Sekoita täyte nuolijalla hyvin pohjaa myöten, jotta täyte on tasaisen väristä.
Nosta täyte nuolijalla kakkupohjan päälle. Tasoita lusikalla.
Siirrä jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi, mielellään yön yli.
Valmista kuorrutus
Valmista suklaaganache. Laita suklaat, kuohukerma ja voi kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä. Sekoita hyvin pohjasta, ettei suklaa pala kiinni. Älä kuitenkaan vatkaa kovasti, sillä silloin ganacheen tulee ilmakuplia. Anna ganachen jäähtyä vähintään haaleaksi ennen kuin kaadat sen täytteen päälle. Anna kakun ganachen hyytyä jääkaapissa ennen koristelua.
Koristelu
Vatkaa kerma vaahdoksi. Pursota kakun pinnalle ruusukkeita. Koristele kakku After Eight -suklaapaloilla ja tuoreen mintun lehdillä.
Vinkit
Tein kakun isänpäivänä halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan. Jos teet kakun isommalle porukalle, esimerkiksi halkaisijaltaan 26 cm vuokaan, tuplaa kakun ainemäärät.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
4 kommenttia
Hei, voiko tämän pakastaa?
Kyllä voi pakastaa. Suklaiset juustokakut säilyvät jääkaapissa hyvänä useamman päivän.
Hyvä ohje. Tein pienein muutoksin: Lidlin gluteenittomat suklaakeksit pohjaan, lisäksi olin ehtinyt syödä 400 g AfterEight rasiasta jo niin paljon, että kakkuun tuli vähän pienempi määrä em. Suklaata. Mutta tuli todella hyvää minttusuklaakakkua ja kaikki kakkua syöneet kehuivat.
Kiitos! Kiva kun leivoit After Eight -kakkua reseptilläni. Kakku on kyllä aika tuhti, joten ei varmasti haitannut vaikka suklaata tuli hieman vähemmän. Iloista uutta vuotta!