Gluteeniton After Eight -juustokakku

Himoleipuri

Tämän gluteenittoman After Eight -juustokakun leivoin jo isänpäiväksi. Meillä suklaakakku on aina varma valinta. Loppuvuosi on ollut kiireinen töissä, joten en ole ehtinyt aiemmin postaamaan ohjetta. Tein kakun viime viikonloppuna toistamiseen, nyt töihin pikkujoulujen innokkaille vapaaehtoisille.

After Eight -juustokakku sopii mainiosti myös joulupöytään

Itse olen aina tykännyt After Eight-suklaapaloista. Parasta niissä on mintun ihanan koukuttava maku. Kakun pohjaan hienonsin gluteenittomia Pätkis-keksejä. Maku kekseissä on just passeli kakkuun, mutta keksien hinta vähän hirvitti. Kuuden keksin paketti  maksaa melkein 4,50 €. Voit käyttää Pätkis-keksien tilalla halutessasi muita gluteenittomia suklaakeksejä.

Kakun pohja ja täyte syntyi näistä aineista

Täytteen valmistuksessa on tärkeää, että tuorejuusto on huoneenlämpöistä. Jos kylmään tuorejuustoon sekoittaa sulatettua suklaata, täyte voi kokkaroitua. Notkistin tuorejuuston turkkilaisella jogurtilla, joka raikastaa täytteen tuhtia makua. 

Tein kakun halkaisijaltaan 18 cm vuokaan, jolloin siitä tuli näyttävän korkea

Lisäsin tuorejuustomassaan hieman jäähtyneen suklaan. Viimeisenä kääntelin kermavaahdon joukkoon. Täytettä kannattaa pyöräyttää nuolijalla hyvin pohjaa ja reunoja myöten, jotta suklaa sekoittuu tasaisesti.

Kakun päälle tein vielä suklaaganachen

Ganacheen tulee After Eight -suklaapaloja, loput tumma suklaalevystä, kuohukermaa ja vähän voita. Ganache tehdään yleensä tummasta suklaasta siten, että kermaa ja suklaata on saman verran. After Eightin takia muutin suhdetta, jotta täytteestä tulee sopivasti leikkaantuva pehmeän moussemaisen täytteen päällä. Anna ganachen hieman jäähtyä ennen kuin kaadat sen täytteen päälle.

After Eight -juustokakku ennen koristelua

Pehmeät juustokakut, jotka tehdään ilman liivatetta, kannattaa leikata terävällä veitsellä. Näin saa siistitejä paloja verrattuna kakkulapioon. Jos haluat täytteestä kiinteämmän, lisää täytteeseen 2-3 liivatetta. Jos liivatteen käyttö ei ole tuttua, katso käyttö esimerkiksi gluteenittoman Dumle-juustokakun ohjeesta.

Gluteeniton Dumle-juustokakku on myös juhlava tarjottava.

Isänpäivänä tuli kehuja After Eight-juustokakusta, samoin eilen töissä. Kakku meinaa kyllä viedä kielen mennessään. Suosittelen testaamaan vaikka joulupöytään.

Mukavia leivontahetkiä ja joulun tuoksua!
t. Himoleipuri Leila

Gluteeniton After Eight -juustokakku

Himoleipuri Tämän gluteenittoman After Eight -juustokakun leivoin jo isänpäiväksi. Meillä suklaakakku on aina varma valinta. Loppuvuosi on… Makeat gluteeniton, juustokakku, After Eight -suklaa, After Eight -juustokakku, suklaajuustokakku European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
140 g gluteenittomia Pätkis-keksejä tai muita gluteenittomia keksejä
50 g voita

Täyte
18 kpl (= 150 g) After Eight- suklaapaloja
95 g gluteenitonta tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
265–300 g Philadelphia -tuorejuustoa
1 dl turkkilaista jogurttia

Päälle
12 kpl (= 100 g) After Eight -suklaapaloja
50 g gluteenitonta tummaa suklaata
¾ dl kuohukermaa
25 g voita

Koristeluun
1¼ dl kuohukermaa
After Eight -suklaapaloja
mintun tuoreita lehtiä

Näin valmistat

Laita halkaisijaltaan 18–20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi sekä reunoille leivinpaperisuikaleet tai reunakalvo. Ota tuorejuusto huoneenlämpöön.

Valmista pohja. Murskaa Pätkis-keksit hienoksi monitoimikoneella tai muovipussin sisällä. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita keksimuru ja sulatettu voi keskenään. Paine seos irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti ja nosta vuoka jääkaappiin.

Valmista täyte
Sulata After Eight- suklaapalat ja paloiteltu suklaa pienessä kattilassa vesihauteessa. Jätä jäähtymään, sekoita välillä.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto ja jogurtti keskenään. Sekoita haaleaa suklaaseosta vähän kerrassaan joukkoon. Lisää viimeisenä kermavaahto. Sekoita täyte nuolijalla hyvin pohjaa myöten, jotta täyte on tasaisen väristä.
Nosta täyte nuolijalla kakkupohjan päälle. Tasoita lusikalla.
Siirrä jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi, mielellään yön yli.

Valmista kuorrutus
Valmista suklaaganache. Laita suklaat, kuohukerma ja voi kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä. Sekoita hyvin pohjasta, ettei suklaa pala kiinni. Älä kuitenkaan vatkaa kovasti, sillä silloin ganacheen tulee ilmakuplia. Anna ganachen jäähtyä vähintään haaleaksi ennen kuin kaadat sen täytteen päälle. Anna kakun ganachen hyytyä jääkaapissa ennen koristelua.

Koristelu
Vatkaa kerma vaahdoksi. Pursota kakun pinnalle ruusukkeita. Koristele kakku After Eight -suklaapaloilla ja tuoreen mintun lehdillä.

Vinkit

Tein kakun isänpäivänä halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan. Jos teet kakun isommalle porukalle, esimerkiksi halkaisijaltaan 26 cm vuokaan, tuplaa kakun ainemäärät.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

4 kommenttia

Venla 21.12.2023 - 20:04

Hei, voiko tämän pakastaa?

Vastaa
Himoleipuri 22.12.2023 - 15:10

Kyllä voi pakastaa. Suklaiset juustokakut säilyvät jääkaapissa hyvänä useamman päivän.

Vastaa
Anne 26.12.2022 - 14:50

Hyvä ohje. Tein pienein muutoksin: Lidlin gluteenittomat suklaakeksit pohjaan, lisäksi olin ehtinyt syödä 400 g AfterEight rasiasta jo niin paljon, että kakkuun tuli vähän pienempi määrä em. Suklaata. Mutta tuli todella hyvää minttusuklaakakkua ja kaikki kakkua syöneet kehuivat.

Vastaa
Himoleipuri 27.12.2022 - 21:34

Kiitos! Kiva kun leivoit After Eight -kakkua reseptilläni. Kakku on kyllä aika tuhti, joten ei varmasti haitannut vaikka suklaata tuli hieman vähemmän. Iloista uutta vuotta!

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää