Paras gluteeniton pannukakku

Himoleipuri

Pannukakku on aina yhtä suurta herkkua, eikö vaan? Vastapaistuneen pannarin tuoksu on huumaava. Makuelämyksestä tulee täydellinen, kun laitat pannarin päälle ripauksen sokeria sekä ison lusikallisen mansikkahilloa ja kermavaahtoa.

Gluteeniton pannukakku ei kohoa samalla tavalla kuin vehnäjauhoista tehty, mutta parilla niksillä siitä saa parhaimman. Minusta pannukakun pitää maistua ihanan makoisalle ja mehevälle. Siksi en käytä pannariin esimerkiksi kaurahiutaleita tai tattarijauhoa. Rieskat voi tehdä erikseen, mutta pannukakku on pannukakku. 🙂

Ja nyt niihin nikseihin. Aloita taikinan teko vatkaamalla munia ja sokeria sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan. Vaahdotus tuo kuohkeutta pannariin. Kuumenna uunipannu etukäteen, jolloin pannarin pohjasta tulee rapeampi. Voit paistaa taikinan myös valurautapannussa. Laita valurautapannu hetkesi uuniin pienen voinokareen kanssa ennen taikinan lisäämistä. Ruskistunut voi antaa lisäaromin. Tästä taikinasta tulee kolme valurautapannullista.

Tein pannukakkutaikinan litrasta maitoa, koska meidän 60 cm:n leveässä uunissa on suuret uunipellit. Jos käytössäsi on pienempi uunipannu, maidon määräksi riittää 8 dl. Tällöin jauhojen määrä vähennetään 1 dl:llä.

Makoista pannaripäivää!!

Paras gluteeniton pannukakku

Himoleipuri Pannukakku on aina yhtä suurta herkkua, eikö vaan? Vastapaistuneen pannarin tuoksu on huumaava. Makuelämyksestä tulee täydellinen, kun laitat pannarin päälle ripauksen sokeria sekä ison lusikallisen mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Gluteeniton pannukakku… Makeat gluteeniton, pannukakku, pannari, välipala European Tulosta
Serves: iso pellillinen
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

4 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 l maitoa
50 g sulatettua voita
5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Näin valmistat

Sulata voi. Vatkaa munia ja sokeria muutama minuutti sähkövatkaimella. Kaada munavaahdon joukkoon maito ja sulatettu voi. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Suojaa uunipannu leivinpaperilla.

Laita pannu uuniin lämpenemään 5-10 minuutiksi ennen paistoa. Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä kulhon pohjaa myöten. Kaada turvonnut taikina uunipannulle ja paista pannukakkua noin 25-30 minuuttia.

Tarjoa pannukakku sokerin, hillon ja kermavaahdon kera.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

28 kommenttia

Kira 21 elokuun, 2021 - 10:41 pm

Tuli testattua tämä ohje, tulipas maukas pannari. Ehdottomasti hyödynnetään tätä ohjetta seuraavankin kerran, samoin kuin myös muitakin reseptejä. Hienoa kun jaat näitä, aiemmin on ollut vaikeuksia löytää oikeasti hyviä gluteenittomia reseptejä 👍

Vastaa
Himoleipuri 24 elokuun, 2021 - 10:29 pm

Kiitos mukavasta palautteestasi! 🙂 Kiva kun olet löytänyt blogini ja olet innokas kokeilemaan ohjeitani.Leivonnan iloa!

Vastaa
Anjuska 7 maaliskuun, 2021 - 3:49 pm

Pannukakku onnistui hyvin ja maistuu.Kiitos helppotekoisista ja maukkaista resepteistä!

Vastaa
Himoleipuri 8 maaliskuun, 2021 - 7:10 pm

Kiva, että olet testannut myös pannarin ohjetta ja tykkäät! Innostavia leivontahetkiä sinulle! 🙂

Vastaa
Anjuska 7 maaliskuun, 2021 - 3:17 pm

Olen ihastunut tiikerikakkuohjeeseesi,jota olen tehnyt monta kertaa ja saanut hyvää palautetta.Nyt kokeilen pannukakkuohjettasi!

Vastaa
Himoleipuri 8 maaliskuun, 2021 - 7:08 pm

Oi, kiitos paljon mukavasta palautteestasi! Hienoa kuulla kakkuleipurin onnistumisen iloa! 🙂

Vastaa
Piipa 11 helmikuun, 2021 - 3:45 pm

Taas tein tätä parasta pannukakkua. Muuten noudatan ohjetta, mutta voin sulatan pellillä (leivinpaperilla)
uunissa, siinä samalla pelti lämpiää. Sitten taikina ja päälle ripottelen sokerin ennen uuniin laittoa. Näin opin entisessä elämässä 😉
Nesteenä käytän kaikenlaisia maitotuotteita myös hapantuneita mm kermaa, kermaviiliä, jopa maitorahkaa osaksi. Tällä kertaa käytin maitojauhetta ja sekin toimii.
Kiitos ihanista resepteistä !

Vastaa
Himoleipuri 12 helmikuun, 2021 - 11:21 pm

Kiitos mukavasta palautteestasi. 🙂 Sokerin lisääminen pinnalle onkin minulle uutta. Pitääpä joskus kokeilla. Mukavaa viikonloppua!

Vastaa
Laila Walldén 22 tammikuun, 2021 - 7:15 pm

En tiedä mitä tein väärin mutta turpoamisen aikana voi oli klönttiintynyt koska maito oli jääkaappi kylmää. Jäi sellaisia voipalleroita taikinaan 😄 pitäisikö maito olla lämmitettyä myös? Kiitos!

Vastaa
Himoleipuri 25 tammikuun, 2021 - 12:10 am

Kiva kun olet tehnyt pannaria. 🙂 Jos voin ja maidon lämpötilaero on suuri, tapahtuu juuri tuo mainitsemasi klönttiintyminen. Maidon voi ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin, mutta ei tarvitse lämmittää. Voipallerot sulavat paistamisen aikana, joten ei sen suurempaa huolta.

Vastaa
Noora 3 tammikuun, 2021 - 4:02 pm

Tosi hyvänmakuinen kun käytin kauramaitoa maidon sijasta!

Vastaa
Himoleipuri 3 tammikuun, 2021 - 9:30 pm

Kiva kuulla, että tykkäsit ohjeesta. 🙂

Vastaa
AAPEE 29 marraskuun, 2020 - 12:08 pm

Rohkenen pannukakkuun seuraavalla kerralla lisätä vähän sokeria luvallasi😊 Himoleipuri!
Ja monet muutkin reseptisi ovat kokeilemisen arvoisia, että niistäkin kiitokset👍

Vastaa
Himoleipuri 1 joulukuun, 2020 - 11:19 am

Ole hyvä! 🙂

Vastaa
Aapee 28 marraskuun, 2020 - 1:37 pm

Tänään tein pannarin ja onnistui oikein hyvin. En käytä hilloa ja kermaa sen kanssa joten olisi saanut olla hiukan makeampaa minun makuuni. Voiko sokeria lisätä tekovaiheessa vai tuleeko pannarista esim.kovempi tai vaikka rapeampi.

Kiitos ohjeesta!

Vastaa
Himoleipuri 28 marraskuun, 2020 - 11:05 pm

Kiva kun olet tehnyt pannaria ja pannari onnistui. 🙂 Laita vaan sokeria lisää, jos tykkäät makeammasta pannarista. Ei vaikuta rakenteeseen.

Vastaa
Tiina 19 marraskuun, 2020 - 7:23 pm

Ehdottomasti paras gluteeniton pannariohje. Kiitos!

Vastaa
Himoleipuri 19 marraskuun, 2020 - 8:37 pm

Ihana kuulla! 🙂 Kiitos palautteestasi ja leivonnan iloa!

Vastaa
Jaana 7 marraskuun, 2020 - 4:54 pm

Ihana pannukakku, tästä tullut luottoreseptini ❤️

Vastaa
Himoleipuri 7 marraskuun, 2020 - 10:53 pm

Kiitos paljon! 🙂 Pannari on herkkua.

Vastaa
Anu 2 huhtikuun, 2021 - 1:55 pm

Hei.
Olen tehnyt sun ohjeella gluteenittoman pizzapohjan ja on kyllä aivan ihana pohja 😋 Parempi kuin kaupan gluteenittomissa pizzoissa. Kiitos tosi paljon. Aion kyllä jatkossa kokeilla myös muita sun ohjeita. ❤️

Vastaa
Himoleipuri 7 huhtikuun, 2021 - 9:50 pm

Hei Anu! Kiitos ihanasta viestistäsi ja palautteestasi! 🙂 Mahtavaa, jos innostut kokeilemaan myös muita ohjeita pizzapohjan lisäksi. Leivonnan iloa sinulle! 🙂

Vastaa
Ulla Vuorinen 2 helmikuun, 2021 - 6:01 pm

Todella maukas pannari. 😋 Tämä resepti on meillä käytössä usein. Kiitos reseptistä. Miehellä keliakia ja mulla maitoproteiiniallergia. Silmäilin juuri tätä: GLUTEENITON JA VEGAANINEN VADELMA-VALKOSUKLAATÄYTEKAKKU vesi kielellä ja päätin että seuraavaksi kokeilen tätä.

Vastaa
Himoleipuri 3 helmikuun, 2021 - 9:32 pm

Kiitos mukavasta palautteestasi! 🙂 Kiva kun olet löytänyt kiinnostavia ohjeita ja olet innokas niitä kokeilemaan. Blogista löytyy jonkun verran maidottomia ohjeita. Tytär on vegaani ja hänen innoittamana teen välillä myös vegaanisia ja gluteenittomia leivonnaisia. Varsinkin silloin kun hän on käymässä kotona. Suosittelen kyllä kokeilemaan mainitsemaasi kakkua. Mukavia leivontahetkiä sinulle!

Vastaa
Jukka 2 marraskuun, 2020 - 7:42 pm

Vehnärasitusallergia rajaa aika vankasti ruokavaliota, tämä oli hyvä ohje. Ollaan tehty tällä ja maustettu milloin mitenkin. Sekä perusohje että muunnokset = aina yhtä hyvää. Kiitos myös mainiosta sivustosta.

Vastaa
Himoleipuri 2 marraskuun, 2020 - 10:26 pm

Kiitos mukavasta palautteesta. Kiva kuulla, että pannariohjeeni on kotiutunut teille. Pannari on kyllä siitä hyvä, että sitä voi varioida oman mieleen mukaan.

Vastaa
Tiina 21 elokuun, 2020 - 2:02 pm

Tulipa hyvää 😋 Laitoin vain 5dl maitoa ja toiset 5dl vanilja- ja maustamattomien jogurttipurkkien pohjat.

Vastaa
Himoleipuri 24 elokuun, 2020 - 9:54 pm

Kiva kuulla, että tykkäsit ohjeesta. 🙂 Hyvä idea käyttää jogurttia pannaritaikinaan. Minäkin laitoin viikonloppuna muurinpohjalettutaikinaan jogurttia ja pieni happamuus toimi oikein hyvin.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää