Paras gluteeniton pannukakku

Himoleipuri

Pannukakku on aina yhtä suurta herkkua, eikö vaan? Vastapaistuneen pannarin tuoksu on huumaava. Makuelämyksestä tulee täydellinen, kun laitat pannarin päälle ripauksen sokeria sekä ison lusikallisen mansikkahilloa ja kermavaahtoa.

Gluteeniton pannukakku ei kohoa samalla tavalla kuin vehnäjauhoista tehty, mutta parilla niksillä siitä saa parhaimman. Minusta pannukakun pitää maistua ihanan makoisalle ja mehevälle. Siksi en käytä pannariin esimerkiksi kaurahiutaleita tai tattarijauhoa. Rieskat voi tehdä erikseen, mutta pannukakku on pannukakku. 🙂

Ja nyt niihin nikseihin. Aloita taikinan teko vatkaamalla munia ja sokeria sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan. Vaahdotus tuo kuohkeutta pannariin. Kuumenna uunipannu etukäteen, jolloin pannarin pohjasta tulee rapeampi. Voit paistaa taikinan myös valurautapannussa. Laita valurautapannu hetkesi uuniin pienen voinokareen kanssa ennen taikinan lisäämistä. Ruskistunut voi antaa lisäaromin. Tästä taikinasta tulee kolme valurautapannullista.

Tein pannukakkutaikinan litrasta maitoa, koska meidän 60 cm:n leveässä uunissa on suuret uunipellit. Jos käytössäsi on pienempi uunipannu, maidon määräksi riittää 8 dl. Tällöin jauhojen määrä vähennetään 1 dl:llä.

Makoista pannaripäivää!!

Paras gluteeniton pannukakku

Himoleipuri Pannukakku on aina yhtä suurta herkkua, eikö vaan? Vastapaistuneen pannarin tuoksu on huumaava. Makuelämyksestä tulee täydellinen, kun laitat pannarin päälle ripauksen sokeria sekä ison lusikallisen mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Gluteeniton pannukakku… Makeat gluteeniton, pannukakku, pannari, välipala European Tulosta
Serves: iso pellillinen
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

4 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 l maitoa
50 g sulatettua voita
5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Näin valmistat

Sulata voi. Vatkaa munia ja sokeria muutama minuutti sähkövatkaimella. Kaada munavaahdon joukkoon maito ja sulatettu voi. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Suojaa uunipannu leivinpaperilla.

Laita pannu uuniin lämpenemään 5-10 minuutiksi ennen paistoa. Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä kulhon pohjaa myöten. Kaada turvonnut taikina uunipannulle ja paista pannukakkua noin 25-30 minuuttia.

Tarjoa pannukakku sokerin, hillon ja kermavaahdon kera.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

8 kommenttia

Tiina 21 elokuun, 2020 - 2:02 pm

Tulipa hyvää 😋 Laitoin vain 5dl maitoa ja toiset 5dl vanilja- ja maustamattomien jogurttipurkkien pohjat.

Vastaa
Himoleipuri 24 elokuun, 2020 - 9:54 pm

Kiva kuulla, että tykkäsit ohjeesta. 🙂 Hyvä idea käyttää jogurttia pannaritaikinaan. Minäkin laitoin viikonloppuna muurinpohjalettutaikinaan jogurttia ja pieni happamuus toimi oikein hyvin.

Vastaa
Jukka 2 marraskuun, 2020 - 7:42 pm

Vehnärasitusallergia rajaa aika vankasti ruokavaliota, tämä oli hyvä ohje. Ollaan tehty tällä ja maustettu milloin mitenkin. Sekä perusohje että muunnokset = aina yhtä hyvää. Kiitos myös mainiosta sivustosta.

Vastaa
Himoleipuri 2 marraskuun, 2020 - 10:26 pm

Kiitos mukavasta palautteesta. Kiva kuulla, että pannariohjeeni on kotiutunut teille. Pannari on kyllä siitä hyvä, että sitä voi varioida oman mieleen mukaan.

Vastaa
Jaana 7 marraskuun, 2020 - 4:54 pm

Ihana pannukakku, tästä tullut luottoreseptini ❤️

Vastaa
Himoleipuri 7 marraskuun, 2020 - 10:53 pm

Kiitos paljon! 🙂 Pannari on herkkua.

Vastaa
Tiina 19 marraskuun, 2020 - 7:23 pm

Ehdottomasti paras gluteeniton pannariohje. Kiitos!

Vastaa
Himoleipuri 19 marraskuun, 2020 - 8:37 pm

Ihana kuulla! 🙂 Kiitos palautteestasi ja leivonnan iloa!

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää