Pannukakku on aina yhtä suurta herkkua, eikö vaan? Vastapaistuneen pannarin tuoksu on huumaava. Makuelämyksestä tulee täydellinen, kun laitat pannarin päälle ripauksen sokeria sekä ison lusikallisen mansikkahilloa ja kermavaahtoa.
Gluteeniton pannukakku ei kohoa samalla tavalla kuin vehnäjauhoista tehty, mutta parilla niksillä siitä saa parhaimman. Minusta pannukakun pitää maistua ihanan makoisalle ja mehevälle. Siksi en käytä pannariin esimerkiksi kaurahiutaleita tai tattarijauhoa. Rieskat voi tehdä erikseen, mutta pannukakku on pannukakku. 🙂
Ja nyt niihin nikseihin. Aloita taikinan teko vatkaamalla munia ja sokeria sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan. Vaahdotus tuo kuohkeutta pannariin. Kuumenna korkeareunainen uunipelti = uunipannu etukäteen, jolloin pannarin pohjasta tulee rapeampi. Voit paistaa taikinan myös valurautapannussa. Laita valurautapannu hetkesi uuniin pienen voinokareen kanssa ennen taikinan lisäämistä. Ruskistunut voi antaa lisäaromin. Tästä taikinasta tulee kolme valurautapannullista.
Tein pannukakkutaikinan litrasta maitoa, koska meidän 60 cm:n leveässä uunissa on suuret uunipellit. Jos käytössäsi on pienempi uunipannu, maidon määräksi riittää 8 dl. Tällöin jauhojen määrä vähennetään 1 dl:llä.
Raaka-aineet
4 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 l maitoa
50 g sulatettua voita
5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Näin valmistat
Sulata voi. Vatkaa munia ja sokeria muutama minuutti sähkövatkaimella. Kaada muna-sokerivaahdon joukkoon maito ja sulatettu voi. Vaihda sähkövatkain käsivispilään. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Suojaa uunipannu leivinpaperilla. Voit hieman kostuttaa vedellä uunipannun pohjaa, jolloin leivinpaperin asettuu hyvin pellille.
Laita pannu uuniin lämpenemään 5-10 minuutiksi ennen paistoa. Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä kulhon pohjaa myöten. Kaada turvonnut taikina uunipannulle ja paista pannukakkua noin 25-30 minuuttia.
Tarjoa pannukakku sokerin, hillon ja kermavaahdon kera.
Vinkit
Sokerin määrää voit lisätä, jos tykkäät makeasta pannarista. Voit myös jättää sokerin kokonaan pois, jos haluat laittaa pannarin päälle suolaisia täytteitä, kuten juustoa tai kinkkua.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
68 kommenttia
Heissan,
Ehkä määrät voisi laittaa suoraan ns. normaalin uunipellin mukaan, koska vain sellainen varmaan valtaosalta ihmisistä löytyy. Ihmettelin järjettömän paksua kerrosta pellillä ja onnekseni silmiin sattui maininta teidän suurikokoisesta uunista.
Toivottavasti pannukakku maistui vaikka oli paksu. Luulisin, että 60 cm leveä uuni on myydyin malli. Toki uuneja on erikokoisia erilaisiin tarpeisiin. Mainitsin tekstissäni uunimme koon ja että “jos käytössäsi on pienempi uunipannu, maidon määräksi riittää 8 dl. Tällöin jauhojen määrä vähennetään 1 dl:llä.”
Heippa, hyvä pannarin ohje, mutta tuohon ohjeeseen vois laittaa millä nuo ainekset (maito, voi, jauhot) sekoitetaan muna-sokerivaahtoon. Se auttais uusavutonta ja myös teinejä ????
Hei! Kiitos hyvästä huomiosta. Tarkensin ohjetta eli sähkövatkain vaihdetaan käsivispilään tuossa vaiheessa. Mukavaa kesää ☀️
Kiitos ihanasta ohjeesta. Sokerina käytin kookossokeria ja onnistui oikein hyvin. Lisukkeina oli omista omenista tehty hillo ja kermavaahto. Jauhoina käytin Lidl:n gluteenittomia jauhoja.
Ole hyvä 🙂 Kiva kuulla, että ohje toimi myös Lidlin gluteenittomilla jauhoilla.
Tein puolikkaana onnistu sekin hyvin, kaikki syötiin
mikä menee pieleen? monta kertaa koittanut ja aina jotenkin kauhea jälkimaku. jauhoina finmix. koostumuskin hieman jellymäinen
Harmillista, ettei pannarisi ole onnistunut. Nyt en oikein osaa sanoa, mistä tämä johtuu. On totta, että pannarin koostumus on erilainen kuin vehnäjauhoista tehdyllä pannarilla. Semperin finmixissä on mm. maissi- ja perunatärkkelystä ja perunajauhoa, mikä vaikuttaa koostumukseen. Halutessasi voit kokeilla ohjetta jollain toisella gluteenittomalla jauhoseoksella, esimerkiksi Virtasalmen Viljatuotteen tai Pirkan vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella. Voi olla, että silloin jauhomäärää joutuu hieman vähentämään.
Voisiko olla että et sekoita munaa ja sokeria tarpeeksi?
Ja kananmunaa????
Aivan huippu pannari tuli. Jauhot oli erit, mut muuten tein ohjeen mukaan. Tämä jää meidän perheen resepteihin, Kiitos ♥️
Ihana kuulla, kiitos 🙂
Tuli aivan älyttömän hyvä ja herkullinen pannari. Minulla on ollut 1 resepti, jota olen käyttänyt mutta kun se ei ole hyvä kun toivoisin ja ajalta ennen kivi ja miekka. Olen huono kokeilemaan uusia gluteenittomia reseptejä kun lähes aina joudun pettymään, tämä on yksi niistä ihanista poikkeuksista, joita onneksi on alkanut tulla enemmän ja enemmän. Kiitos uudesta luottopannarireseptistä? Ai niin ja käytin Lidl:n gluteenittomia jauhoja, toimivat hyvin.
Mahtavaa kuulla, että tykkäsit pannarista 🙂 Kiitos! Tästä pannukakkureseptistä on tullut suosittu täällä blogissani. Kiva kuulla, että ohje toimii myös Lidlin gluteenittomilla jauhoilla. Tänään postasin gluteenittoman omenapannukakkuohjeen. Sitäkin kannattaa testata. Mukavaa viikonloppua!
Ihan paras gluteeniton pannukakku! Meillä on 6v tytär ja tämä käy hänelle ja kavereille ihanana välipalana päiväkodin jälkeen, kahvipöydässä ystäville paremmin kuin keksit ja pullat, jopa lounaan korvikkeena välillä. Iso kiitos parhaasta herkusta sinulle! ?
Ole hyvä! Mahtavaa kuulla, että tykästyit ohjeeseen. Pannarista on moneksi.
Tämä on niin maukas pannari ohje. Meillä kaikki tykkää. Nytkin parasta aikaa taas yksi tulossa uunissa.
Kiitos niiiin ihanista gluteenittomista ja maidottomista ohjeista.
T. Sini
Hei Sini! Kiitos ihanasta palautteestasi 🙂 Kiva kuulla, että testaat ohjeitani ja tykkäät. Kiitos myös sinulle!
Tervehdys Englannista. Loysin sattumalta gluteenittoman pannukakku ohjeenne. Tein sen ja se oli IHANA. Kiitos.
Maija BROWN.
Hei Maija! Kiitos ihanasta viestistäsi 🙂 Mukava kuulla, että olet löytänyt gluteenittomat ohjeeni ja olet testannut pannupannureseptiä. Aurinkoista kesää sinne Englantiin!
Tämä ohje on meillä käytössä,teen maidottomana ja gluteenittomana. Lidlin jauhoilla. Aina katoaa koko pellillinen 🙂 kiitos hyvistä vinkeistä koostumuksen suhteen ❤️
Kaikkein paras pannari tulee, kun laittaa taikinaan hieman juustonjuoksutinta mukaan 🙂 Tämän opin töissä, jossa ihmettelimme, miten mummot saivat pannarista niin taivaallisen hyvää. Kannattaa testata!
Kiitos vinkistä! Pitääpä testata juustonjuoksutinta. Lapsena sain pannukakkua, joka oli tehty ternimaitoon. Tosi hyvää 🙂
Parasta pannaria!! Oon IBS:n takia luopumut gluteenista ja oikeesti mikään ei maistu näin hyvältä kun tämä pannari. KIITOS!! <3
Kiitos ihanasta palautteestasi! Mahtavaa, että olet saanut herkutella pannarilla.
Hei
Ehdottomasti paras gluteeniton pannukakku ikinä!
Ihanaa, että tykkäsit. Kiitos paljon! 🙂
Voiko pannarin tehdä 3 munalla?
Voit tehdä. Lisää kaksi ruuokalusikallista jauhoseosta korvaamaan munaa.
Kiitos erittäin hyvästä pannarireseptistä????
Tein tällä ohjeella munattoman ja pannarin ja onnistui hyvin. Kananmunat korvasin desillä banaanisosetta, desillä päärynä sosetta ja kahdella desillä maitorahkaa. Sokerin jätin hedelmien takia pois ohjeeesta. Maistui, hyvä rakenne ja kauniin värinen.
Hienoa Tiina, että olet testannut ohjetta munattomana ja onnistui! Ja kiitos kun kerroit miten korvasit munat.
Todella mauton gluteenittomana tällä ohjeella (jauhoina pirkan glut. jauho). Roskiin meni 🙁
Ehkä olisi pitänyt ymmärtää lisätä rasvan ja sokerin + suolan määrää ja muokata “Maailman paras pannukakku”-ohjeen tyyliin.
Harmi, ettei pannukakkusi onnistunut. Tähän varmasti vaikutti se, että käytit eri jauhoseosta mitä ohjeessa. Gluteenittomat jauhoseokset eroavat suuresti koostumukseltaan, mikä vaikuttaa lopputulokseen. Siksi mainitsenkin aina ohjeissani, millä jauhoseoksella olen ohjeen tehnyt. Pirkan jauhoseoksessa on mm. psylliumia ja koostumus on muutoinkin erilainen. Kokemukseni mukaan paras pannari tulee Semperin hienolla jauhoseoksella.
Hei ?
Toista kertaa teen sun ohjeella pannaria ja laitan 1dl sokeria sekä 2 tl vaniljasokeria. Lisäksi laitan 1 tl Psylliumia. En tiiä Tarviiko laittaa kun mulla on jauhona Finax. Vaniljan tuoksu on taivaallinen ? Kiitos sun ohjeista. Tulee todella herkullisia leivonnaisia. Jouluterveisin, Anu
Hei Anu! Kiitos viestistäsi! Kiva kun olet tykästynyt pannariohjeeseeni. Vaniljasokeri tuo varmasti ihanan lisän pannariin. En ole käyttänyt Finaxin jauhoja, joten en osaa ottaa kantaa tuohon psylliumiin. Käytän psylliumia lähinnä hiivataikinoissa ja joissakin kaulittavissa taikinoissa. Mukava kun kokeilet ohjeita ja tykkäät. Ihanaa joulun odotusta ja joululeivonnan iloa! 🙂
Tuli testattua tämä ohje, tulipas maukas pannari. Ehdottomasti hyödynnetään tätä ohjetta seuraavankin kerran, samoin kuin myös muitakin reseptejä. Hienoa kun jaat näitä, aiemmin on ollut vaikeuksia löytää oikeasti hyviä gluteenittomia reseptejä ?
Kiitos mukavasta palautteestasi! 🙂 Kiva kun olet löytänyt blogini ja olet innokas kokeilemaan ohjeitani.Leivonnan iloa!
Pannukakku onnistui hyvin ja maistuu.Kiitos helppotekoisista ja maukkaista resepteistä!
Kiva, että olet testannut myös pannarin ohjetta ja tykkäät! Innostavia leivontahetkiä sinulle! 🙂
Olen ihastunut tiikerikakkuohjeeseesi,jota olen tehnyt monta kertaa ja saanut hyvää palautetta.Nyt kokeilen pannukakkuohjettasi!
Oi, kiitos paljon mukavasta palautteestasi! Hienoa kuulla kakkuleipurin onnistumisen iloa! 🙂
Taas tein tätä parasta pannukakkua. Muuten noudatan ohjetta, mutta voin sulatan pellillä (leivinpaperilla)
uunissa, siinä samalla pelti lämpiää. Sitten taikina ja päälle ripottelen sokerin ennen uuniin laittoa. Näin opin entisessä elämässä 😉
Nesteenä käytän kaikenlaisia maitotuotteita myös hapantuneita mm kermaa, kermaviiliä, jopa maitorahkaa osaksi. Tällä kertaa käytin maitojauhetta ja sekin toimii.
Kiitos ihanista resepteistä !
Kiitos mukavasta palautteestasi. 🙂 Sokerin lisääminen pinnalle onkin minulle uutta. Pitääpä joskus kokeilla. Mukavaa viikonloppua!
Hei! Voiko tämän tehdä kaurajuomalla? Tai soijajuomalla? Tarvitsisin siis maidottoman ja gluteenittoman ohjeen.
Korvasin maidon mantelimaidolla, lisäsin 1dl täyskaakaota ja vahingossa laitoin sokerit 2 x 2 rkl (toisen kuiva-aineiden sekaan) -tuli aivan ihanan makuista!
En tiedä mitä tein väärin mutta turpoamisen aikana voi oli klönttiintynyt koska maito oli jääkaappi kylmää. Jäi sellaisia voipalleroita taikinaan ? pitäisikö maito olla lämmitettyä myös? Kiitos!
Kiva kun olet tehnyt pannaria. 🙂 Jos voin ja maidon lämpötilaero on suuri, tapahtuu juuri tuo mainitsemasi klönttiintyminen. Maidon voi ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin, mutta ei tarvitse lämmittää. Voipallerot sulavat paistamisen aikana, joten ei sen suurempaa huolta.
Tosi hyvänmakuinen kun käytin kauramaitoa maidon sijasta!
Kiva kuulla, että tykkäsit ohjeesta. 🙂
Rohkenen pannukakkuun seuraavalla kerralla lisätä vähän sokeria luvallasi? Himoleipuri!
Ja monet muutkin reseptisi ovat kokeilemisen arvoisia, että niistäkin kiitokset?
Ole hyvä! 🙂
Tänään tein pannarin ja onnistui oikein hyvin. En käytä hilloa ja kermaa sen kanssa joten olisi saanut olla hiukan makeampaa minun makuuni. Voiko sokeria lisätä tekovaiheessa vai tuleeko pannarista esim.kovempi tai vaikka rapeampi.
Kiitos ohjeesta!
Kiva kun olet tehnyt pannaria ja pannari onnistui. 🙂 Laita vaan sokeria lisää, jos tykkäät makeammasta pannarista. Ei vaikuta rakenteeseen.
Ehdottomasti paras gluteeniton pannariohje. Kiitos!
Ihana kuulla! 🙂 Kiitos palautteestasi ja leivonnan iloa!
Ihana pannukakku, tästä tullut luottoreseptini ❤️
Kiitos paljon! 🙂 Pannari on herkkua.
Hei.
Olen tehnyt sun ohjeella gluteenittoman pizzapohjan ja on kyllä aivan ihana pohja ? Parempi kuin kaupan gluteenittomissa pizzoissa. Kiitos tosi paljon. Aion kyllä jatkossa kokeilla myös muita sun ohjeita. ❤️
Hei Anu! Kiitos ihanasta viestistäsi ja palautteestasi! 🙂 Mahtavaa, jos innostut kokeilemaan myös muita ohjeita pizzapohjan lisäksi. Leivonnan iloa sinulle! 🙂
Todella maukas pannari. ? Tämä resepti on meillä käytössä usein. Kiitos reseptistä. Miehellä keliakia ja mulla maitoproteiiniallergia. Silmäilin juuri tätä: GLUTEENITON JA VEGAANINEN VADELMA-VALKOSUKLAATÄYTEKAKKU vesi kielellä ja päätin että seuraavaksi kokeilen tätä.
Kiitos mukavasta palautteestasi! 🙂 Kiva kun olet löytänyt kiinnostavia ohjeita ja olet innokas niitä kokeilemaan. Blogista löytyy jonkun verran maidottomia ohjeita. Tytär on vegaani ja hänen innoittamana teen välillä myös vegaanisia ja gluteenittomia leivonnaisia. Varsinkin silloin kun hän on käymässä kotona. Suosittelen kyllä kokeilemaan mainitsemaasi kakkua. Mukavia leivontahetkiä sinulle!
Vehnärasitusallergia rajaa aika vankasti ruokavaliota, tämä oli hyvä ohje. Ollaan tehty tällä ja maustettu milloin mitenkin. Sekä perusohje että muunnokset = aina yhtä hyvää. Kiitos myös mainiosta sivustosta.
Kiitos mukavasta palautteesta. Kiva kuulla, että pannariohjeeni on kotiutunut teille. Pannari on kyllä siitä hyvä, että sitä voi varioida oman mieleen mukaan.
Tulipa hyvää ? Laitoin vain 5dl maitoa ja toiset 5dl vanilja- ja maustamattomien jogurttipurkkien pohjat.
Kiva kuulla, että tykkäsit ohjeesta. 🙂 Hyvä idea käyttää jogurttia pannaritaikinaan. Minäkin laitoin viikonloppuna muurinpohjalettutaikinaan jogurttia ja pieni happamuus toimi oikein hyvin.