Mustaherukanlehtijuoma – malja yksivuotiaalle!

Himoleipuri

Kun vuosi sitten perustin tämän gluteenittoman Himoleipuri-blogini, vähän jännitti, löytääkö kukaan pienelle erityisryhmälle tarkoitettua sivustoani. Ihanasti olette löytäneet blogini, kiitos! Kävijämäärät ovat nousseet kovasti viime kuukausien aikana. Kuukaudessa eri kävijöitä on yli 20 000 ja moni teistä tuntuu palaavan säännöllisesti sivuilleni. Iso kiitos, että olet kiinnostunut gluteenittomista ohjeistani!

Tein näitä tänään, ja ovat taivaallisen hyviä! Pehmein pohja mitä olen koskaan tehnyt, ja kuorrute on oikein hyvä.” Lukijan kommentti mokkapaloista

Haluan nostaa maljan teille jokaiselle, jotka olette kannustaneet minua perustamaan blogin ja ennen kaikkea teille, jotka olette kokeilleet ohjeitani ja lähettäneet ihania kommentteja niistä. Iso kiitos kuuluu myös kuopuksellemme, joka viime kesänä rakensi sivut ja loi visuaalisen ilmeen logolleni ja sivustolleni. Mukava yhteinen projekti ja hyvä harjoitustyö DI-opiskelijalle. Kiitos Paavo!

Pakko tulla kehumaan, että ihan mielettömän hyvä resepti! Tosi helppo, mut niin taivaallisen makuinen. Tuli super kuohkee ja mehevä piirakka, kiitos!” Lukijan kommentti mehevästä raparperipiirakasta

Gluteenittomia leivontaohjeita on kertynyt blogiin jo leivontakirjan verran, lähes 110 reseptiä. Joten nostan maljan myös itselleni eli Himoleipuri Leilalle, että olen jaksanut kokopäivätyöni ohella leipoa säännöllisesti, kuvata leipomukseni ja kirjoittaa ohjeet blogiin. Aina löytyy aikaa asioille, joista on innostunut. Näinhän se menee.

Älyttömän hyvä gluteeniton pohja! Kiitos!
Lukijan kommentti parhaasta gluteenittomasta pizzapohjasta

Juhlamaljassani on aromikasta mustaherukanlehtijuomaa, jonka ohjetta moni on kysellyt minulta kesän aikana. Tässä se tulee blogin yksivuotissynttäreiden kunniaksi. Mustaherukanlehtijuoma tunnetaan myös nimellä Louhisaaren juoma tai Marskin sima. Juomasta on monenlaisia reseptejä. Alkuperäisen, marsalkka Mannerheimin äidin reseptin mukaan juoma tehdään hiivan avulla. Tällöin juoma on valmista viikon kuluttua. Alkuperäisen reseptin mukaista juomaa tarjotaan edelleen Louhisaaren kartanon kahvilassa.

Mustaherukan lehtijuomaan tarvitset mustaherukanlehtiä, sitruunahappoa, sokeria ja vettä.

Itse teen mustaherukanlehtijuoman sitruunahapolla marttojen ohjeen mukaisesti. Juoman valmistaminen on tällöin helppoa ja nopeaa. Yksinkertaisuudessaan ohje menee näin. Kiehauta vesi ja kaada huuhdeltujen mustaherukanlehtien päälle ja lisää sitruunahappo. Anna tekeytyä 12 tuntia. Siivilöi mustaherukan lehdet, lisää sokeri ja pullota. Voit nauttia juomaa heti.

Paras mustaherukan lehtijuoma syntyy alkukesän nuorista mustaherukanlehdistä. Loppukesällä lehdet vanhenevat ja niiden maku muuttuu karvaaksi. Voit vielä tänä kesänä tehdä juomaa kunhan valitset nuorimpia lehtiä marjapensaasta.

Valmiissa juomassa on todella hienostunut aromi. Juomaa laimennetaan kivennäisvedellä tai vedellä oman maun mukaan. ”Raakana” se on turhan voimakasta. Olen tehnyt mustaherukan lehtijuomaa tänä kesänä jo neljä kertaa. Tarjoan juomaa tervetuliaismaljana kesävieraille joko kivennäisvedellä tai proseccolla laimennettuna. Hellepäivänä pieni loraus mustaherukan lehtijuomaa veden sekaan raikastaa vettä. Näin tulee riittävästi juotua vettä. Juomaa voi myös pakastaa talven juhlahetkiä varten.

Synttäripiirakaksi leivoin gluteenittoman marjapiirakan, jossa on täytteenä mustikoita, metsämansikoita ja metsävadelmia. Eilisen marjareissun antimia. 🙂
Herkullista viikonloppua! t. Himoleipuri Leila

Mustaherukanlehtijuoma

Himoleipuri Kun vuosi sitten perustin tämän gluteenittoman Himoleipuri-blogini, vähän jännitti, löytääkö kukaan pienelle erityisryhmälle tarkoitettua sivustoani. Ihanasti… Muut makeat mustaherukanlehtijuoma, Louhisaaren juoma, sitruunahappo, kesäjuoma European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

4 l mustaherukanlehtiä
5 l vettä
25 g sitruunahappoa
500 g sokeria

Näin valmistat

Kerää nuoria mustaherukanlehtiä, huuhdo ne hyvin ja laita kattilaan.

Kuumenna vesi toisessa kattilassa kiehuvaksi ja kaada mustaherukanlehtien päälle. Lisää joukkoon sitruunahappo hyvin sekoittaen.
Peitä kattila kannella ja anna juoman tekeytyä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.

Siivilöi lehdet pois sideharsokankaan läpi. Lisää lopuksi sokeri.

Juoma on valmista nautittavaksi. Voit laimentaa sitä kivennäisvedellä. Voit myös pakastaa juoman.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

6 kommenttia

Ella 25.7.2020 - 19:14

Onnittelut blogivuodesta ja kiitos huippuohjeista. Blogi on myös selkeä ja kuvat tosi kauniita.
Monta ohjetta on meilläkin toteutettu.

Vastaa
Himoleipuri 25.7.2020 - 23:26

Oi ihanaa, kiitos! Tosi mukava kuulla, että reseptini innostavat leipomaan. Parasta palautetta 🙂

Vastaa
Eija 25.7.2020 - 19:00

Onnea yksivuotiaalle ja menestystä hiukan vanhemmalle rouvalle! Olen melkein kaikkia reseptejä leiponut ja olen tykännyt kovasti. Toivon että saan tehdä vielä tulevaisuudessakin “himoleipurin” resepteillä herkkuja!

Vastaa
Himoleipuri 25.7.2020 - 23:23

Kiitos paljon! Tosi huippua kuulla, että olet niin ahkerasti leiponut resepteilläni. Menee melkein sanattomaksi… Tällainen palaute, jos mikä, innostaa jatkamaan gluteenitonta leivontaa ja bloggaamista. Kiitos! 🙂

Vastaa
Jasmin 25.7.2020 - 9:41

Oi miten herkullisen näköisiä! ♥

Vastaa
Himoleipuri 25.7.2020 - 23:11

Kiitos paljon! Kiva kun olet löytänyt blogini. 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää