Helpot gluteenittomat kirsikkaviinerit

Himoleipuri

Jos kaipaat helppoa ja nopeaa gluteenitonta vierastarjottavaa, tässä vinkki siihen. Kesällä voi hyvin oikaista leivonnassa ja käyttää puolivalmisteita. Onneksi gluteenitonta voitaikinaa saa nykyään kaupasta valmiiksi kaulittuina levyinä. Levyistä on kätevä tehdä gluteenittomia kirsikkaviinereitä kesäiseen herkutteluun.

Kirsikkaviinereistä tuli kivan lehteviä ja rapeita

Pirkka gluteeniton voitaikinalevy on juuri sopivan paksuinen viinereihin. Pakkauksessa on kaksi kaulittua taikinalevyä, joista voi tehdä sekä makeita että suolaisia leivonnaisia. Tuote on gluteeniton ja laktoositon. Yhdestä paketista saa valmistettua 4 viineriä.  

Leivoin kirsikkaviinereitä kahdesta voitaikinalevypaketista, jolloin purkillinen sitruunakreemi oli sopivasti

Vuosia sitten leivoin kirsikkaviinereitä, jotka täytin vaniljakreemijauheesta tehdyllä kreemillä. Nyt halusin kokeilla Valion paistonkestävää sitruunakreemiä, joka on mielestäni varsin onnistunut tuote. Ihanan kirpeänmakea ja täyteläinen maku. Sitruunakreemi on laktoositon ja kananmunaton. Harmi kun se ei ole kuitenkaan maidoton.

Muista tehdä voitaikinapaloihin viillot pohjaan saakka

Gluteenittomiin kirsikkaviinereihin voitaikinalevyt leikataan kahdeksi neliöksi. Jotta viinerit kohoavat, tee noin 1 cm päähän reunasta viillot joka puolelle. Kannattaa tehdä pohjaan saakka ulottuvat viillot. Ensimmäisessä satsissa tein viillot vain kevyesti, jolloin viinerit eivät kohonneet toivotulla tavalla. Toinen satsi onnistui paremmin. Tein viillot pohjaan saakka.

Halutessasi voit pakastaa viinereitä ilman koristelua

Gluteenittomat kirsikkaviinerit paistetaan uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi noin 15 minuuttia. Jäähtyneet viinerit voit halutessasi koristella sulatetulla gluteenittomalla valkosuklaalla. Minulla sulatettuun suklaaseen jäi vähän kokkareita, jolloin pursotukseen tuli hieman haasteita. Valkosuklaan asemasta voit sihdata tomusokeria viinereiden päälle. Viimeisenä viiinereiden päälle asetellaan tuoreet kirsikat. Sitten eiku herkuttelemaan!

Rentouttavaa kesää ja makoisia herkutteluhetkiä!
T. Himoleipuri Leila

Helpot gluteenittomat kirsikkaviinerit

Himoleipuri Jos kaipaat helppoa ja nopeaa gluteenitonta vierastarjottavaa, tässä vinkki siihen. Kesällä voi hyvin oikaista leivonnassa ja… Makeat gluteeniton, viineri, kirsikka, kirsikkaviineri, kirsikkaleivos, sitruunakreemi, valmis gluteeniton voitaikina European Tulosta
Serves: 8 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

2 pkt (a´280 g) gluteenittomia voitaikinalevyjä, Pirkka
1 prk (= 200 g) sitruunakreemiä, Valio
1 kananmuna

Päälle
tuoreita kirsikoita
(60 g valkosuklaata tai 2 rkl tomusokeria)

Näin valmistat

Nosta gluteenittomat voitaikinalevyt leivinpaperoiduille uunipellille sulamaan noin 20 minuuttia ennen valmistuksen aloitusta.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Leikkaa kukin taikinalevy kahdeksi neliöksi. Tee terävällä veitsellä 1 cm päähän reunasta pohjaan saakka ulottuvat viillot. Tämä auttaa viinereiden reunoja kohoamaan tasaisesti.

Voitele taikinareunat vatkatulla kananmunalla. Levitä viiltojen sisäpuolelle lusikallinen sitruunakreemiä.

Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes taikinalevyt saavat kauniin värin ja kohoavat lehteviksi. Anna jäähtyä.

Halutessasi sulata gluteenitonta valkosuklaata ja koristele sillä viinereiden pinta. Vaihtoehtoisesti voit sihdata hieman tomusokeria viinereille. Koristele tuoreilla kirsikoilla.

Vinkit

Voit koristella viinerit tuoreilla mansikoilla tai mustikoilla kirsikoiden asemasta.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

Tuulikki 29.6.2024 - 19:36

Leikataanko viineriin viillot reunan suuntaisesti vai reunoja kohti?

Vastaa
Himoleipuri 29.6.2024 - 22:04

Viillot leikataan reunojen suuntaisesti. Voit katsoa tarkemmin postauksen kuvasta.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää