Jos kaipaat helppoa ja nopeaa gluteenitonta vierastarjottavaa, tässä vinkki siihen. Kesällä voi hyvin oikaista leivonnassa ja käyttää puolivalmisteita. Onneksi gluteenitonta voitaikinaa saa nykyään kaupasta valmiiksi kaulittuina levyinä. Levyistä on kätevä tehdä gluteenittomia kirsikkaviinereitä kesäiseen herkutteluun.

Pirkka gluteeniton voitaikinalevy on juuri sopivan paksuinen viinereihin. Pakkauksessa on kaksi kaulittua taikinalevyä, joista voi tehdä sekä makeita että suolaisia leivonnaisia. Tuote on gluteeniton ja laktoositon. Yhdestä paketista saa valmistettua 4 viineriä.

Vuosia sitten leivoin kirsikkaviinereitä, jotka täytin vaniljakreemijauheesta tehdyllä kreemillä. Nyt halusin kokeilla Valion paistonkestävää sitruunakreemiä, joka on mielestäni varsin onnistunut tuote. Ihanan kirpeänmakea ja täyteläinen maku. Sitruunakreemi on laktoositon ja kananmunaton. Harmi kun se ei ole kuitenkaan maidoton.

Gluteenittomiin kirsikkaviinereihin voitaikinalevyt leikataan kahdeksi neliöksi. Jotta viinerit kohoavat, tee noin 1 cm päähän reunasta viillot joka puolelle. Kannattaa tehdä pohjaan saakka ulottuvat viillot. Ensimmäisessä satsissa tein viillot vain kevyesti, jolloin viinerit eivät kohonneet toivotulla tavalla. Toinen satsi onnistui paremmin. Tein viillot pohjaan saakka.

Gluteenittomat kirsikkaviinerit paistetaan uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi noin 15 minuuttia. Jäähtyneet viinerit voit halutessasi koristella sulatetulla gluteenittomalla valkosuklaalla. Minulla sulatettuun suklaaseen jäi vähän kokkareita, jolloin pursotukseen tuli hieman haasteita. Valkosuklaan asemasta voit sihdata tomusokeria viinereiden päälle. Viimeisenä viiinereiden päälle asetellaan tuoreet kirsikat. Sitten eiku herkuttelemaan!

T. Himoleipuri Leila

Raaka-aineet
2 pkt (a´280 g) gluteenittomia voitaikinalevyjä, Pirkka
1 prk (= 200 g) sitruunakreemiä, Valio
1 kananmuna
Päälle
tuoreita kirsikoita
(60 g valkosuklaata tai 2 rkl tomusokeria)
Näin valmistat
Nosta gluteenittomat voitaikinalevyt leivinpaperoiduille uunipellille sulamaan noin 20 minuuttia ennen valmistuksen aloitusta.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Leikkaa kukin taikinalevy kahdeksi neliöksi. Tee terävällä veitsellä 1 cm päähän reunasta pohjaan saakka ulottuvat viillot. Tämä auttaa viinereiden reunoja kohoamaan tasaisesti.
Voitele taikinareunat vatkatulla kananmunalla. Levitä viiltojen sisäpuolelle lusikallinen sitruunakreemiä.
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes taikinalevyt saavat kauniin värin ja kohoavat lehteviksi. Anna jäähtyä.
Halutessasi sulata gluteenitonta valkosuklaata ja koristele sillä viinereiden pinta. Vaihtoehtoisesti voit sihdata hieman tomusokeria viinereille. Koristele tuoreilla kirsikoilla.
Vinkit
Voit koristella viinerit tuoreilla mansikoilla tai mustikoilla kirsikoiden asemasta.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
2 kommenttia
Leikataanko viineriin viillot reunan suuntaisesti vai reunoja kohti?
Viillot leikataan reunojen suuntaisesti. Voit katsoa tarkemmin postauksen kuvasta.