Eilen meillä herkuteltiin ihanan rapeilla gluteenittomilla vohveleilla. Tuli syötyä sen verran monta, että napa oli pinkeänä vielä nukkumaan käydessä. On ne vaan niin hyviä.

Vohvelitaikina on nopea ja helppo valmistaa. Tarvitaan vain maitoa, munia, jauhoja, rasvaa sekä mausteita. Taikinaa on hyvä turvottaa ennen paistamista. Käytin taikinaan voita, joka mielestäni antaa parhaan maun ja rapeuden vohveleille. Toki voit käyttää halutessasi myös margariinia voin asemasta.

Vohvelit ovat parhaimmillaan kuumina marjojen ja hillon kanssa tarjottuna. Itse laitoin kreikkalaista jogurttia hillon alle tuomaan raikkautta täytteeseen.
Makoisia vohvelihetkiä!


Raaka-aineet
5 dl maitoa
2 kananmuna
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
2 tl leivinjauhetta
50-100 g voita sulatettuna
Näin valmistat
Sulata voi ja anna jäähtyä. Mittaa maito kulhoon. Lisää maitoon kananmunat, suola ja sokeri kevyesti käsivispilällä sekoittaen. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja lisää taikinaan. Kaada lopuksi sulatettu voi taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia.
Kuumenna vohvelirauta. Paista vohvelit kuumalla raudalla kauniin ruskeiksi.
Tarjoa vohvelit lämpiminä marjojen ja jäätelön tai hillon ja kermavaahdon kanssa.
Vinkit
Voit maustaa vohvelitaikinan kardemummalla tai sitruunalla, jolloin saat uuden makuvivahteen vohveleihin. Jos haluat herkutella vohvelit suolaisten täytteiden kera, jätä tällöin sokeri pois taikinasta.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂