Eilen meillä herkuteltiin ihanan rapeilla gluteenittomilla vohveleilla. Tuli syötyä sen verran monta, että napa oli pinkeänä vielä nukkumaan käydessä. On ne vaan niin hyviä.
Vohvelitaikina on nopea ja helppo valmistaa. Tarvitaan vain maitoa, munia, jauhoja, rasvaa sekä mausteita. Taikinaa on hyvä turvottaa ennen paistamista. Käytin taikinaan voita, joka mielestäni antaa parhaan maun ja rapeuden vohveleille. Toki voit käyttää halutessasi myös margariinia voin asemasta.
Vohvelit ovat parhaimmillaan kuumina marjojen ja hillon kanssa tarjottuna. Itse laitoin kreikkalaista jogurttia hillon alle tuomaan raikkautta täytteeseen.
Makoisia vohvelihetkiä!
Raaka-aineet
5 dl maitoa
2 kananmuna
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
2 tl leivinjauhetta
50-100 g voita sulatettuna
Näin valmistat
Sulata voi ja anna jäähtyä. Mittaa maito kulhoon. Lisää maitoon kananmunat, suola ja sokeri kevyesti käsivispilällä sekoittaen. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja lisää taikinaan. Kaada lopuksi sulatettu voi taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia.
Kuumenna vohvelirauta. Paista vohvelit kuumalla raudalla kauniin ruskeiksi.
Tarjoa vohvelit lämpiminä marjojen ja jäätelön tai hillon ja kermavaahdon kanssa.
Vinkit
Voit maustaa vohvelitaikinan kardemummalla tai sitruunalla, jolloin saat uuden makuvivahteen vohveleihin. Jos haluat herkutella vohvelit suolaisten täytteiden kera, jätä tällöin sokeri pois taikinasta.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
16 kommenttia
Loistava taikina. Ollut suorastaan mälsää kun ei ole löytynyt hyvää gluteenitonta ohjetta. Tää oli loistava, aivan huippu. Herkullisia! Kiitos
Kiitos ihanasta viestistäsi! Mukava kuulla, että tykkäsit ohjeesta. Mukavaa joulun odotusta!
Olen vasta aikuisiällä joutunut vaihtamaan gluteenittomaan ruokavalioon. Oli suuri pettymys kun jouduin ruokavalioni muuttamaan sillä maistamani gluteenittomat tuotteet on aiemmin ollut ihan hirveitä. Kun mieheni löysi täältä jonkun ohjeen niin olen tehnyt kaikki gluteenittomat täältä löytyvien ohjeiden mukaan ja huomannut että gluteenitonkin voi olla hyvää. Koko perhe tykkää näistä, kiitos siis hyvistä ohjeista. 🙂
Kiitos ihanasta palautteestasi:) Tarkoituksenani on tehdä juuri sellaisia gluteenittomia reseptejä, joiden tuotokset maistuvat koko perheelle. Tällöin kaikki voi syödä samoja leivonnaisia. Ei tarvitse erikseen leipoa tavallista ja gluteenitonta. Ja eihän gluteenitonta ruokavaliota noudattava menetä makuaistiaan sairastuessaan vaan edelleen haluaa nauttia maukkaista leivonnaisista.
Ostimme tänään vohveliraudan ja pyyhin sen kostealla pyyhkeellä ja oliko myös vastukset kostealla pyyhkeellä. Aiemmin paistoin vohveleita Pieksämäen Karjalankadun palvelukodissa.
Vohvelit ovat aina herkullisia syödä, niin makeina kuin suolaisina. Onnea hyvälle hankinnalle 🙂
Kaikki kokeilemani reseptit ovat olleet toimivia ja hyviä. Kiitos ❤️
Kiitos paljon mukavasta palautteestasi! 🙂
Tämä on kyllä paras gluteeniton vohveliresepti ihan oikeesti! Tein Myllärin gluteenittomalla vaalealla jauhoseoksella. Siis niin rapeita tuli, ihan kuin keksiä söis! ? Kiitos tästä! ?
Oi, kiitos paljon ihanasta palautteestasi. Vohvelit on kyllä niin hyviä! 🙂
Oikein toimiva hyvä resepti ? kiitos ?
Kiva kuulla, kiitos! ?
Voiko voin korvata rypsiöljyllä vohveleissa?
Kyllä voi.
Suosittelen vohvelien kaveriksi Pingviinin Kauravaniljajäätelöä. Se on myös gluteeniton ja sopi tosi hyvin. Kiitos hyvästä vohveliohjeesta!
Ole hyvä. Kiitos kauravaniljajäätelövinkistä! Pitääpä maistaa sitä. Se on näköjään myös vegaaninen. Nyt alkoi kyllä tekemään mieli vohveleita, ne on niin hyviä 🙂