Laskiaiseen kuuluu ehdottomasti laskiaispullat hillolla ja kermavaahdolla. Tänä vuonna leivoin laskiaispullat sydämen muotoon, koska laskiaissunnuntai ja ystävänpäivä sattuvat samaan päivään. Tein sydämenmuotoiset pullat jo viime viikonloppuna pakkaseen, joten tänään niistä loihti nopeasti suussa sulavat laskiaispullat.
Monet gluteenittomien tuotteiden valmistajat tekevät täsmäjauhoseoksia. Tiettyyn käyttötarkoitukseen tarkoitettuja gluteenittomia jauhoseoksia, joiden koostumus on optimaalinen kyseiseen leivonnaiseen. Itse en yleensä käytä täsmäjauhoseoksia, mutta nyt halusin testata. Valmiita pullajauhoseoksia on muun muassa Moilas GF:lla ja Virtasalmen Viljatuotteella. Pakasteena löytyy myös Vuohelan valmis gluteeniton pullataikina, jolla onnistuu takuuvarmasti.
Leivoin nämä sydänpullat Moilas GF:n Pulla & Munkki MIX-jauhoseoksella. Jauhoseoksessa on valmiiksi sokeri, suola ja psyllium. Tarvitset ainoastaan maitoa, hiivaa, kananmunan ja rasvaa. Voit tehdä sydänpullat myös laskiaispullaohjeellani.
Valmistin pullataikinan pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Jaoin taikinan kahteen osaan. Toisesta puolesta tein sydänpullia, toisesta ison laskiaispullan ja muutaman voisilmäpullan. Sydänpullia varten taikinasta kaulitaan paksu levy, josta otetaan sydänmuotilla paloja.
Pullia kannattaa kohottaa vähintään 30-40 minuuttia, jolloin niistä tulee kuohkeita. Jäähtyneet sydänpullat halkaistaan ja täytetään hillolla ja kermarahkavaahdolla.
Pullien pinnalle sipaisin vähän marmeladia, jotta koristeet tarttuivat hyvin pintaan. Lopuksi reunustin sydänpullat valmiilla punaisella sokerikuorrutteella. Vain mielikuvitus on rajana gluteenittomien sydänpullien koristelussa.
Raaka-aineet
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
75 g pehmeää voita tai margariinia
7½ dl gluteenitonta pulla & munkki mix -jauhoseosta (Moilas)
Väliin
1 dl vispikermaa
1 dl vaniljarahkaa tai -tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
½ rkl sokeria
1 dl mansikka- tai vadelmahilloa
Päälle
1 rkl marmeladia tai hilloa
sokerisydämiä
gluteenittomia nonparelleja
punaista sokerikuorrutetta
Näin valmistat
Pullataikinan valmistus. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon kananmuna. Lisää kardemumma ja sekä puolet jauhoista koko ajan kevyesti sekoittaen. Lisää voi ja loput jauhot.
Vatkaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella 5-6 minuuttia.
Älä kohota taikinaa. Alusta taikinaa käsin jauhotetulla työpöydällä. Jaa taikina kahteen osaan. Painele taikinapala kerrallaan litteäksi ja kaulitse ½ cm:n paksuiseksi tasaiseksi levyksi.
Ota levystä paloja isolla sydänmuotilla. Siirrä palat leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota noin 30-40 minuuttia.
Voitele kohonneet sydänpullat kananmunalla ja paista uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Anna pullien jäähtyä.
Täytteen valmistus ja täyttäminen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja mausta sokereilla. Nosta täyte pursotuspussiin. Halkaise jäähtyneet pullat. Pursota reunoille kerma-rahkaseos ja laita keskelle hilloa. Aseta pullan päällyspuoli kanneksi.
Koristelu. Sipaise sydänpullien pinnalle marmeladia/hilloa, jotta koristeet tarttuvat kiinni. Voit halutessasi viimeistellä sydänpullat punaisella sokerikuorrutteella.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂