Voiko olla parempaa herkkua kuin täyteläiset suklaamuffinit? Muffinit, jotka maistuvat reilusti suklaalle ja meinaavat viedä kielen mennessään. Tässä sinulle mainio ohje elämäsi parhaisiin gluteenittomiin suklaamuffineihin.

Suklaamuffinitaikinaan tarvitset rasvaa, sokeria, munia, maitoa, Semperin hienoa gluteenitonta jauhoseosta, tummaa gluteenitonta suklaata ja tummaa kaakaota sekä leivinjauhetta. Mausteeksi laitoin vaniljasokeria ja hivenen suolaa tuomaan täyteläistä makua makeaan leivonnaiseen.

Testasin samalla erilaisten vuokien toimivuutta. Pienet paperivuoat ovat aika ohuita, joten jos mahdollista, paperivuoat kannattaa laittaa muffinipellin koloihin. Tällöin ne pysyvät kauniisti kuosissaan. Jos sinulla ei ole muffinipeltiä, laita kaksi paperivuokaa päällekkäin, mikä auttaa muffinia pysymään muodossaan. Silikoniset muffinivuoat ovat tosi näppäriä. Ne ovat tanakoita ja muffinit irtoavat helposti vuoista. Amerikan muffinivuoat säilyttävät myös hyvin muotonsa. Jos käytät isoja Amerikan muffinivuokia, lisää paistoaikaa 3-5 minuuttia.

Kokeilin muffineiden tekemistä myös Pirkan vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella. Laitoin maitoa ½ dl enemmän ja päälle ripottelin suklaarouhetta ennen uuniin laittamista. Muffinien maku oli minun suussani jauhoisempi kuin Semperin jauhoilla leivottuna.

Tällä viikolla on tullut syötyä muffineita enemmän kuin on hyväksi. Epidemia-aikana ei voi kutsua vieraita kylään eikä työpaikallekaan viedä leivonnaisia, kun ollaan mieheni kanssa molemmat etätöissä. Tosin laitoin naapurin nuorelle parille facebookin kautta viestin. Lupasin jättää muffinit oven ulkopuolelle ennen kuin lähdemme lenkille. Lenkin aikana tuli viesti: ”Oikein hyviä oli muffinssit! Oikein suklaisia ja niin kuuluukin olla! Kiitos taas.” Ihanaa kun maisteluraati toimii poikkeusoloissakin.

Monissa perheissä mietitään, mitä iltaisin tehtäisiin, kun ei ole harrastusmenoja. Leipominen on mukavaa yhdessä tekemistä, jonka lopputuloksista voi koko perhe yhdessä nauttia. Samalla voi kokea onnistumisen iloa ja käden taidot karttuvat. Suosittelen lämpimästi. Suklaamuffineilla on hyvä aloittaa.

t. Himoleipuri Leila

Raaka-aineet
100 g voita tai margariinia
2½ dl sokeria
2 munaa
4 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl maitoa
100 g tummaa gluteenitonta suklaata rouhittuna
Näin valmistat
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Varaa muffinivuoat valmiiksi. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää kuivat aineet siivilöiden ja vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi paloiteltu suklaa ja sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa.
Paista muffineita 15-20 minuuttia, riippuen muffinivuokien koosta.
Nosta paistetut muffinit leivinritilän päälle jäähtymään.
Vinkit
Voit ripotella suklaarouhetta muffinien päälle ennen uuniin laittamista.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
2 kommenttia
Ihana! Rakastan näitä! Olen gluteeniton joten nämä muffinit ovat juuri sopivia minulle! Olen myös maidoton mutta korvasin maidon mantelimaidolla ja maku oli herkullinen!! Varsinkin kun rakastan suklaata yli kaiken! Kiitos!
Kiitos ihanasta palautteestasi! Kiva kuulla, että tykkäsit ohjeestani 🙂 Suklaamuffinit on kyllä suurta herkkua.