Tekeekö mielesi jotain pientä, mutta oikein hyvää ja herkullista? Jos vastasit kyllä, niin sitten voisit leipoa suussa sulavia amerikkalaisia suklaahippukeksejä. Kekseihin tulee reilusti suklaata ja fariinisokeria, mikä antaa täyteläisen aromin. Keksit saavat jäädä keskeltä tahmean sitkeiksi, joten paistoaikaa ei kannata ylittää.

Suklaahippukeksit tunnetaan myös nimellä Chocolate Chip Cookies. Ohjeesta tulee kaksi pellillistä.

Kaupasta saa käyttövalmiita gluteenittomia suklaahippuja, jotka ovat mielestäni käteviä leivonnassa. Itse tykkään eniten Tescon maitosuklaahipuista, joita saa S-ryhmän kaupoista. Ne ovat niin kauniita ja säilyttävät hyvin muotonsa paistettaessa. Voit halutessasi korvata suklaahiput rouhitulla suklaalla.
Eiku leipomaan ja herkuttelemaan Chocolate Chip kekseillä!


Raaka-aineet
150 g voita
1 dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl gluteenittomia suklaahippuja
Päälle
½ dl gluteenittomia suklaahippuja
Näin valmistat
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit keskenään sähkövatkaimella. Lisää kananmuna vatkaten.
Yhdistä jauhoseos, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää taikinaan muutamassa erässä.
Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Nosta taikinanokareita lusikan avulla leivinpaperoidulle pellille. Jätä kekseille reilusti leviämistilaa. Painele keksien pinnalle suklaahippuja.
Paista uunissa 10 minuuttia.
Vinkit
Voit käyttää rouhittua taloussuklaata suklaahippujen asemasta.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
8 kommenttia
Hyvä ja helppo resepti! Ensi kerralla kokeilen tehdä tumma suklaalla, käytin nyt maitosuklaa -suklaahippuja ja suklaan maku jäi miedoksi. Keksien koostumus oli ihana! Vähän jenkki -cookies tyyppinen. Laitoin myös pintaan sulatettua suklaata hiukan koristeeksi, vaikkei olekaan välttämätöntä.
Kiitos mukavasta palautteestasi! Rouhittu tumma suklaa sopii erinomaisesti. Olen nykyään tehnyt keksit sillä ja taitaapa ollakin paras vaihtoehto. 🙂
Meniköhän joku vikaan kun mun kekseistä tuli niin hentoja että ihan pelotti koskea niihin… Ilmeisesti ihan tavallista gluteenittomissa jutuissa mutta mietin silti voisiko saada vähän paremmin kasassa pysyviä 😁
Onpa harmi, etteivät keksit onnistuneet. Gluteeenittomat leivonnaiset pitäisi kyllä onnistua hyvillä ohjeilla. Vaikuttaisi, että jauhoja on ollut liian vähän tai rasvaa vähän enemmän kuin ohjeessa. Gluteenittomassa leivonnassa, varsinkin pikkuleipien leivonnassa, on tärkeää tarkat raaka-aineiden määrät ja niiden keskenäinen suhde. Tämän takia itse käytän vaakaa rasvan punnitsemiseen ja kuivat aineet mittaan myös tosi tarkasti. Käytetty jauhoseos vaikuttaa lopputulokseen. Jauhoseoksissa on suuria koostumuseroja, joten suosittelen käyttämään ohjeissani mainitsemaani jauhoseosta. Toivottavasti innostut kokeilemaan ohjetta vielä uudelleen.
Okei, kiitos 🙂 Entä millaisessa pakkauksessa keksejä olisi paras säilyttää, kannellinen muovirasia vai joku muu?
Laittaisin lasipurkkiin tai peltirasiaan. Tiiviissä muovirasiassa keksit voivat vähän pehmetä suklaan takia. Pakastaminen on hyvä vaihtoehto, jos säilytät pitempään.
Moi!
Kiitos maukkaista resepteistä 🙂
Kauankohan nämä keksit säilyvät hyvinä?
Ole hyvä! 🙂 Suklaahippukeksit säilyvät pari viikkoa huoneenlämmössä ja pakkasessa useamman kuukauden. Ellei tule aiemmin syötyä. 🙂