Kauralastuista tulee lapsuus mieleen. Niitä tuli leivottua usein koulun jälkeen. Raaka-aineet ovat yksinkertaiset, lastut ovat helppoja ja nopeita tehdä. Ja ovat niin herkullisen rapeita syödä! Uskoisin, että monella löytyy samanlaisia muistoja.
Gluteenittomiin kauralastuihin tarvitaan vain rasvaa, sokeria, gluteenittomia kaurahiutaleita, ruokalusikallinen gluteenitonta jauhoseosta sitomaan taikinaa, vähän kohotusainetta ja vaniljasokeria sekä kananmuna.
Rasvana voi käyttää voita tai margariinia. Rasva sulatetaan ja annetaan jäähtyä. Kuivat aineet lisätään joukkoon ja viimeisenä kananmuna. Nosta kukkurateelusikallinen taikinaa pellille. Jätä reilut välit, sillä taikina leviää kypsyessään.
Gluteenittomat kauralastut ovat ihanan rapeita, pitsimäisiä.
Kokeilin kauralastuja myös isoista gluteenittomista kaurahiutaleista. Lastuista tuli hieman erinäköisiä. Ei niin tasaisia ja pitsimäisiä kuin pienemmistä kaurahiutaleista. Kivan rouheisia kuitenkin. Kun sinun tekee mieli jotain pientä makeaa, leivo gluteenittomia kauralastuja. Ne valmistuvat hetkessä.
Raaka-aineet
50 g voita tai margariinia
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Pirkka
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Näin valmistat
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita leivinpaperit kahdelle uunipellille.
Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä.
Lisää jäähtyneen voisulan joukkoon kuivat aineet ja viimeisenä kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi.
Nosta taikinasta teelusikalla pieniä nokareita pellille. Jätä nokareiden väliin reilusti tilaa, koska taikina leviää.
Paista kauralastuja uunin keskitasossa noin 6 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Anna lastujen hetki jäähtyä pellillä.
Irrota kauralastut taikinalastan tai veitsen avulla leivinpaperista.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
6 kommenttia
Mahtavia gluteenittomia ohjeita lisää.
Kiitos 🙂 Tulossa on.
Kiitos huippuhyvästä ohjeesta. Tein kauralastut maidottomasta “voista” ja hyvin soveltui tähän. Lopputulos oli maukas ja sopivan rapea.
Ole hyvä! Mahtavaa, että tykkäsit ohjeesta,kiitos!
Ihana ja nopea herkku! Luin kirjaa, jossa syötiin jumalaisia kaurakeksejä ja niin rupesi tekamään mieleni niitä. Päätin kurkata olisiko täällä ohjetta ja en taaskaan pettynyt? todella vaivaton ohje ja lopputulos oli makea ja rapea, juuri niinkuin odotinkin. Kiitos taas!
Kiitos ihanasta palautteestasi 🙂