Gluteenittomat kauralastut

Himoleipuri

Kauralastuista tulee lapsuus mieleen. Niitä tuli leivottua usein koulun jälkeen. Raaka-aineet ovat yksinkertaiset, lastut ovat helppoja ja nopeita tehdä. Ja ovat niin herkullisen rapeita syödä! Uskoisin, että monella löytyy samanlaisia muistoja.

Näiden raaka-aineiden lisäksi tarvitset myös sokeria

Gluteenittomiin kauralastuihin tarvitaan vain rasvaa, sokeria, gluteenittomia kaurahiutaleita, ruokalusikallinen gluteenitonta jauhoseosta sitomaan taikinaa, vähän kohotusainetta ja vaniljasokeria sekä kananmuna.

Rasvana voi käyttää voita tai margariinia. Rasva sulatetaan ja annetaan jäähtyä. Kuivat aineet lisätään joukkoon ja viimeisenä kananmuna. Nosta kukkurateelusikallinen taikinaa pellille. Jätä reilut välit, sillä taikina leviää kypsyessään.

Gluteenittomat kauralastut ovat ihanan rapeita, pitsimäisiä.

Kokeilin kauralastuja myös isoista gluteenittomista kaurahiutaleista. Lastuista tuli hieman erinäköisiä. Ei niin tasaisia ja pitsimäisiä kuin pienemmistä kaurahiutaleista. Kivan rouheisia kuitenkin. Kun sinun tekee mieli jotain pientä makeaa, leivo gluteenittomia kauralastuja. Ne valmistuvat hetkessä.

Mukavan makoisaa marraskuuta!
t. Himoleipuri Leila

Gluteenittomat kauralastut

Himoleipuri Kauralastuista tulee lapsuus mieleen. Niitä tuli leivottua usein koulun jälkeen. Raaka-aineet ovat yksinkertaiset, lastut ovat helppoja ja nopeita tehdä. Ja ovat niin herkullisen rapeita syödä! Uskoisin, että monella löytyy samanlaisia… Makeat gluteeniton, pikkuleipä, kauralastu, kauralastut European Tulosta
Serves: 18 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

50 g voita tai margariinia
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Pirkka
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita leivinpaperit kahdelle uunipellille.

Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä.

Lisää jäähtyneen voisulan joukkoon kuivat aineet ja viimeisenä kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi.

Nosta taikinasta teelusikalla pieniä nokareita pellille. Jätä nokareiden väliin reilusti tilaa, koska taikina leviää.

Paista kauralastuja uunin keskitasossa noin 6 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Anna lastujen hetki jäähtyä pellillä.

Irrota kauralastut taikinalastan tai veitsen avulla leivinpaperista.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää