Gluteenittomat hirssi-banaaniletut

Himoleipuri

Vappuna kävin läpi gluteenittomien raaka-aineiden varastojani. Vastaan tuli hirssihiutalepussi, jonka olemassaoloa en ollut muistanut. Pohdin, mitäpä hiutaleista tekisin. Pussin kyljessä oli hyvältä kuulostava lettuohje, tosin tavanomainen sellainen. Eiku testaamaan gluteenitonta versiota.

Hirssihiutaleet ovat gluteenittomia ja maultaan mietoja. Hirssissä on runsaasti mineraaleja ja B-vitamiinia. Hirssiä löytyy kaupasta suurimoina, jauhoina ja hiutaleina. Laitoin lettuihin hirssihiutaleiden lisäksi gluteenitonta kaurapohjaista jauhoseosta.

Kokeilu onnistui oikein hyvin ja tuloksena oli mielettömän hyviä ja paksuja lettuja. Erityisesti tykkään lettujen mainiosta rakenteesta ja rouheasta suutuntumasta. Taikinaan lisätty banaani toi myös mukavasti makeita sattumia.

Letut ovat parhaimmillaan lämpiminä yhdessä banaaniviipaleiden, pähkinäsekoituksen ja vaahterasiirapin kanssa. Mustikat turkkilaisen jogurtin kanssa ovat myös mainio combo. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan välillä näitä hirssi-banaanilettuja peruslettujen asemasta. Nää on niin hyviä!!!

Pitkänä vappuviikonloppuna paistoin kahdesti hirssi-banaanilettuja, nam!

Gluteenittomat hirssi-banaaniletut

Himoleipuri Vappuna kävin läpi gluteenittomien raaka-aineiden varastojani. Vastaan tuli hirssihiutalepussi, jonka olemassaoloa en ollut muistanut. Pohdin, mitäpä hiutaleista tekisin. Pussin kyljessä oli hyvältä kuulostava lettuohje, tosin tavanomainen sellainen. Eiku testaamaan gluteenitonta… Makeat gluteeniton, lettu, ohukainen, hirssi, hirssihiutale, banaani, hirssi-banaaniletut European Tulosta
Serves: 12-18 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

2½ dl maitoa
½ tl suolaa
1-2 munaa
2 rkl voisulaa tai öljyä
1 iso kypsä banaani
1½ dl hirssihiutaleita
1 dl gluteenitonta kaurapohjaista jauhoseosta (Myllärin tai S-ryhmän Kotimaista)
2 tl leivinjauhetta

Näin valmistat

Mittaa maito kulhoon. Sekoita joukkoon suola, munat ja rasva.

Viipaloi banaani ja muusaa se haarukalla soseeksi.

Lisää taikinaan banaanisose, hirssihiutaleet ja jauhoseos, johon olet sekoittanut leivinjauheen.

Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.

Paista taikina lettupannussa tai paistinpannulla pieniksi letuiksi.

Tarjoa letut lämpiminä oman suosikkitäytteesi kanssa. Kokeile banaaniviipaleita ja pähkinäsekoitusta vaahterasiirapin kera. Toinen hyvä combo on mustikat ja turkkilainen jogurtti tai raejuusto.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää