Gluteenittomat brookiesit

Himoleipuri

Oi miten ihanaa oli viime viikonloppuna, kun kuopus tuli Helsingistä käymään kotona, eka kertaa korona-aikana. Siinä ei turvavälejä mietitty, kun saimme halata pitkästä aikaa. Minulla on tapana tehdä aina jotain erityisen hyvää, kun saan jälkikasvua kotiin. Tällä kertaa leivoin taivaallisen herkullisia brookiesseja.

Paras suklaaleivonnainen ikinä – täyttä tavaraa!

Gluteenittomissa brookieseissa yhdistyy kaksi herkullista, alkuperältään amerikkalaista leivonnaista: täyteläinen brownies ja rapea cookies. Lopputuloksena syntyy taivaallisen täydellinen yhdistelmä suklaista herkkua eli brookies.

Gluteenittomiin brookieseihin kokeilin Kinuskikissan ohjetta, jossa browniespohjaa esipaistetaan ennen cookies-taikinan lisäämistä. Vähensin ohjeen sokerimäärää ja vehnäjauhojen tilalla käytin Semperin jauhoseosta.

Browniepohjaan tarvitaan jauhoseoksen lisäksi suklaata, voita, sokeria, munia ja ripaus suolaa.

Paistoin brookiesit neliönmuotoisessa (20 cm x 20 cm) vuoassani, mutta yhtä hyvin voit paistaa pienessä suorakaiteen muotoisessa vuoassa.

Leivinpaperin saa asettumaan parhaiten suoraseinäiseen vuokaan rypistämällä ja kastelemalla sen vedessä. Kulhossa brownie-taikina.

Cookies-taikinaan tulee gluteenittoman jauhoseoksen lisäksi voita, sokeria, muna, leivinjauhetta, vaniljasokeria ja rouhittua tummaa suklaata.

Brownie-taikinaa kannattaa esipaistaa noin 15 minuuttia ennen cookies-taikinan lisäämistä. Tällöin gluteeniton brownietaikina jaksaa kannattaa cookies-taikinaa, jolloin taikinamassat eivät mene sekaisin.

Cookies-taikina lisätään päälle pieninä nokareina.

Paista leivonnaista vielä uunissa noin 15-20 minuttia. Riippuen siitä, kuinka tahmaisen version haluat.

Maistuis varmaan sullekin – paas leipoo itte!
t. Himoleipuri Leila

Gluteenittomat brookiesit

Himoleipuri Oi miten ihanaa oli viime viikonloppuna, kun kuopus tuli Helsingistä käymään kotona, eka kertaa korona-aikana. Siinä ei turvavälejä mietitty, kun saimme halata pitkästä aikaa. Minulla on tapana tehdä aina jotain… Makeat gluteeniton, suklaa, suklaaleivokset, brookies, brownies, cookies European Tulosta
Serves: 16 palaa
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Brownies-taikina
160 g voita
100 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
2 kananmunaa
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 ½ dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta, Semper

Cookies-taikina
125 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta, Semper
75 g gluteenitonta tummaa suklaata karkeasti rouhittuna

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa reunallinen uunivuoka (22 x 22 cm tai 20 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Leivinpaperin asettumista vuokaan voit helpottaa rypistämällä ja kastelemalla sen veteen.

Valmista ensin brownie-taikina. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut voihin. Lisää sokeri ja vatkaa munat joukkoon sähkövatkaimella. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää seos pienissä erissä taikinaan.

Kaada taikina vuoan pohjalle ja siirrä vuoka tekeytymään hetkeksi jääkaappiin.

Valmista seuraavaksi cookies-taikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos muutamassa erässä. Pyöräytyä lopuksi rouhittu suklaa taikinaan.

Esipaista brownie-pohjaa noin 15 minuuttia.

Lisää esipaistetun brownie-pohjan päälle cookies-taikina pieninä nokareina. Taikina saa jäädä nokareiksi, sillä ne leviävät uunissa.

Jatka paistamista noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Brookies on hyvä siirtää jääkaappiin, jotta se on helppo leikata siisteiksi annospaloiksi.

Vinkit

Mikäli haluat hyvin tahmaisen lopputuloksen, vähennä paistoaikoja.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

maarilyn 15 heinäkuun, 2020 - 8:52 am

Nämä oli herkkua. Syötiin jätskin ja marjojen kanssa vähän lämpimänä ja illalla ihan itsekseen jäähtyneenä. Kiitos hyvästä reseptistä.

Vastaa
Himoleipuri 16 heinäkuun, 2020 - 12:48 pm

Kiva kuulla, että tykkäsit ohjeestani, kiitos! 🙂 Hyvä idea tuo jätskin ja marjojen kanssa herkuttelu, nam!

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää