Bebe-leivos on täydellinen herkku ystävänpäivän tai naisten päivän kahvihetkeen. Leivoksen murotaikinapohja täytetään voikreemillä ja kuorrutetaan vaaleanpunaisella sokerivesikuorrutuksella. Voiko kukaan vastustaa taivaallisen kaunista ja täydellisen makuista leivosta?
Bebe-leivokset ovat pikkasen työläitä tehdä, mutta suussa sulava lopputulos palkitsee. Itse tein viimeksi bebe-leivoksia viime keväänä ystävilleni järjestettyihin tupareihin. Leivokset kestävät hyvin pakastuksen, joten niitä kannatta leipoa kerralla vähän enemmän omiin herkutteluhetkiin tai vierasvaraksi pakastimeen.
Tein gluteenittomille bebe-leivoksille oman takuuvarman murotaikinani, joka ei valu leivosvuokien reunoilta paiston aikana. Käytin leivosvuokina metallisia vuokiani. Kokeilin myös pieniä silikonivuokia. Niissä taikina hieman valui, mutta ei haittaavasti. Pesä täytteelle säilyi hyvin. Voit tehdä leivospohjat myös alumiinifoliovuokiin.
Täytetyt leivokset on hyvä laittaa jääkaappiin kovettumaan ennen tomusokerikuorrutuksen levittämistä. Levittäminen käy kätevimmin pikkulusikalla kuorrutusta pyöritellen.
Kuorrutus kuivaa nopeasti, joten levitä nonparelleja leivosten päälle kuorruttamisen välissä. Näin saat noparellit tarttumaan pintaan kiinni.
Raaka-aineet
Pohja
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
1 dl mantelijauhetta
1 rkl kermaa
Vaniljakreemitäyte
1 dl kuohukermaa
1-2 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
2 keltuaista
100 g voita
1 tl vaniljasokeria
Kuorrute
4 dl tomusokeria
noin 3 rkl vettä
punaista tai vaaleanpunaista elintarvikeväriä
nonparelleja
Näin valmistat
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi 1 rkl kermaa ja sekoita taikina tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin tekeytymään vähintään 15 minuutiksi.
Voitele leivosvuoat voilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Muotoile taikinasta käsin palloja ja painele ne leivosvuokien pohjalle ja reunoille. Paista leivospohjia uunissa noin 15 minuuttia. Anna pohjien hieman jäähtyä ritilän päällä ennen kuin varovasti irrotat vuoasta.
Valmista kreemi. Sekoita kattilassa keskenään kerma, sokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Siirrä kiisseli kuumasta kattilasta kulhoon ja anna jäähtyä.
Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja jäähtynyt kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.
Laita reilu teelusikallinen täytettä kullekin leivospohjalle ja levitä tasaiseksi. Nosta leivokset jääkaappiin, kunnes kreemitäytteen pinta on jähmettynyt.
Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää seos elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi.
Levitä kuorrutus lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja.
Säilytä bebe-leivokset jääkaapissa. Ne sopivat hyvin myös pakastettaviksi.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
12 kommenttia
Kiitos todella hyvästä Bebe-leivos reseptistä. Toimi just niinkuin oli ohjeessa ja puinen cocktailtikku vinkki oli hyvä neuvo, täydellistä!
Ole hyvä ja kiitos ihanasta viestistäsi! Mahtava kuulla, että bebe-leivokset onnistuivat.
Hei, en ole koskaan ennen leiponut Bebe-leivoksia,mutta nyt innostuin kokeilemaan. Jos ei ole tarvis tehdä gluteiinittomista jauhoista, korvaanko tavallisilla vehnäjauhoilla jauhoseoksen vai mitä suosittelet?
Kiva kun innostuit bebe-leivoksista. Ne on kyllä superhyviä. Jos sinun ei tarvitse tehdä bebejä gluteenittomina, voit käyttää jauhoseoksen tilalla vehnäjauhoja. Vehnäjauhojen tarkasta määrästä en osaa sanoa kun en ole aikoihin tehnyt bebe-leivoksia vehnäjauhoilla. Kannattaa tehdä ensin koekakku.
Hei! Kiitos gluteenittomasta bebe- reseptistä! Mitä luulet, voisiko tällä ohjeella tehdä pienen levyllisen bebejä? Eli minulla ei ole leivosvuokia, onnistuisikohan levynä?
Terkuin, Saara
Hei Saara! Kiva kun olet löytänyt bebe-reseptini! Bebet voi tehdä myös levynmallisena, mikä nopeuttaa niiden valmistamista. Valmiit bebet voit leikata neliönmallisiksi. Leivonnan iloa!
Kiitos hyvästä reseptistä! Säilyvätkö pakkasessa ja sulatuksen jälkeen ns. salonkikelpoisina siten, että kehtaa vetäistä suoraan pakkasesta ristiäisiin tarjolle? Vai olisiko viisainta jättää kuorruttaminen h-hetkeen?
Ole hyvä! Leivokset kannattaa pakastaa voikreemin lisäämisen jälkeen. En kuorruttaisi valmiiksi. Leivosten sulaessa koristeet voivat värjätä pinnan. Voit ottaa bebet sulamaan jääkaappiin hyvissä ajoin, esimerkiksi pari päivää ennen juhlia. Tomusokerikuorrutuksen ja koristelun voi tehdä hyvissä ajoin. Tomusokerikuorrutus kuivaa nopeasti, joten koristeita kannattaa ripotella pinnalle vähän väliä kuorrutuksen aikana. Valmiit bebet säilyvät hyvin jääkaapissa. Mukavia juhlia teille!
Harjoittelin tulevia yo-juhlia varten ja hyvin onnistui. Tein mini-bebejä ?Kiitos mainiosta reseptistä!
Ole hyvä! 🙂 Kiva kun tykkäsit reseptistä. Bebe-leivokset sopivat loistavasti yo-juhliin. Mukavia juhlavalmisteluja!
Hei!
Näiden kimppuun uskallan vihdoin käydä, kun on hetki leipomista 2020 vuoden aikana opetellut. Onko vinkkejä, miten saada irti metallivuuasta nuo vai lähteekö voitelemisen takia helposti?
Kiitos!
Mahtavaa, että aiot leipoa bebe-leivoksia. 🙂 Ne ovat kyllä ihanan herkullisia. Uunista ottamisen jälkeen leivospohjien on hyvä antaa hieman jäähtyä ennen kuin ne irroittaa vuoista. Aika hyvin kyllä irtoavat metallivuoista. Tarvittaessa voit käyttää apuna puista cocktailtikkua, jolla voit varovasti avittaa asiassa.