Gluteenittomat bebe-leivokset

Himoleipuri

Bebe-leivos on täydellinen herkku ystävänpäivän tai naisten päivän kahvihetkeen. Leivoksen murotaikinapohja täytetään voikreemillä ja kuorrutetaan vaaleanpunaisella sokerivesikuorrutuksella. Voiko kukaan vastustaa taivaallisen kaunista ja täydellisen makuista leivosta?

Bebe-leivokset ovat pikkasen työläitä tehdä, mutta suussa sulava lopputulos palkitsee. Itse tein viimeksi bebe-leivoksia viime keväänä ystävilleni järjestettyihin tupareihin. Leivokset kestävät hyvin pakastuksen, joten niitä kannatta leipoa kerralla vähän enemmän omiin herkutteluhetkiin tai vierasvaraksi pakastimeen.

Käytin taikinaan mantelijauhetta tuomaan hienostunutta makua.

Tein gluteenittomille bebe-leivoksille oman takuuvarman murotaikinani, joka ei valu leivosvuokien reunoilta paiston aikana. Käytin leivosvuokina metallisia vuokiani. Kokeilin myös pieniä silikonivuokia. Niissä taikina hieman valui, mutta ei haittaavasti. Pesä täytteelle säilyi hyvin. Voit tehdä leivospohjat myös alumiinifoliovuokiin.

Jäähtyneet leivosvuoat täytetään voikreemillä.

Täytetyt leivokset on hyvä laittaa jääkaappiin kovettumaan ennen tomusokerikuorrutuksen levittämistä. Levittäminen käy kätevimmin pikkulusikalla kuorrutusta pyöritellen.

Tomusokerikuorrutuksen päälle ripotellaan nonparelleja.

Kuorrutus kuivaa nopeasti, joten levitä nonparelleja leivosten päälle kuorruttamisen välissä. Näin saat noparellit tarttumaan pintaan kiinni.

Herkullisen ihanaa ystävänpäivää sinulle! <3

Gluteenittomat bebe-leivokset

Himoleipuri Bebe-leivos on täydellinen herkku ystävänpäivän tai naisten päivän kahvihetkeen. Leivoksen murotaikinapohja täytetään voikreemillä ja kuorrutetaan vaaleanpunaisella sokerivesikuorrutuksella. Voiko kukaan vastustaa taivaallisen kaunista ja täydellisen makuista leivosta? Bebe-leivokset ovat pikkasen työläitä… Makeat gluteeniton, leivos, bebe, bebe-leivos, juhlaleivos, ystävänpäivä, naistenpäivä European Tulosta
Serves: 20-25 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
1 dl mantelijauhetta
1 rkl kermaa

Vaniljakreemitäyte
1 dl kuohukermaa
1-2 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
2 keltuaista
100 g voita
1 tl vaniljasokeria

Kuorrute
4 dl tomusokeria
noin 3 rkl vettä
punaista tai vaaleanpunaista elintarvikeväriä
nonparelleja

Näin valmistat

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi 1 rkl kermaa ja sekoita taikina tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin tekeytymään vähintään 15 minuutiksi.

Voitele leivosvuoat voilla. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Muotoile taikinasta käsin palloja ja painele ne leivosvuokien pohjalle ja reunoille. Paista leivospohjia uunissa noin 15 minuuttia. Anna pohjien hieman jäähtyä ritilän päällä ennen kuin varovasti irrotat vuoasta.

Valmista kreemi. Sekoita kattilassa keskenään kerma, sokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Siirrä kiisseli kuumasta kattilasta kulhoon ja anna jäähtyä.

Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja jäähtynyt kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.

Laita reilu teelusikallinen täytettä kullekin leivospohjalle ja levitä tasaiseksi. Nosta leivokset jääkaappiin, kunnes kreemitäytteen pinta on jähmettynyt.

Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää seos elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi.

Levitä kuorrutus lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja.

Säilytä bebe-leivokset jääkaapissa. Ne sopivat hyvin myös pakastettaviksi.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää