Gluteeniton veriappelsiinijuustokakku

Himoleipuri

Mieheni syntymäpäivä oli hiljattain ja hän toivoi jotain raikasta ja kevyttä kakkua. Lupasin tehdä päivänsankarille kevennetyn version veriappelsiinijuustokakusta. Näin vuoden alussa meillä molemmilla on menossa pieni ryhtiliike. Pyrimme keventämään syömisiämme ja vähentämään makeita herkkuja. Saas nähdä, miten se meillä herkkusuilla onnistuu…

Juustokakkujen täytteeseen laitetaan useimmiten tuorejuustoa ja kermaa, joiden rasvapitoisuus on korkea. Esimerkiksi vispikermassa on rasvaa 38 g/100 g. Gluteenittomasta veriappelsiinijuustokakusta jätin tuorejuustot ja kermat pois ja korvasin ne maustetulla appelsiinirahkalla (rasvaa 7 g/100 g) ja turkkilaisella jogurtilla (rasvaa 10 g/100 g). Kakun pohjan tein gluteenittomista suklaatäytekekseistä, jotka sopivat täydellisesti appelsiinin makuun.

Näistä raaka-aineista syntyy kakun pohja ja täyte

Tämä veriappelsiinijuustokakku on helppo tehdä. Gluteenittomat suklaatäytekeksit jauhetaan hienoksi ja keksimuruun lisätään vain vähän rasvaa. Keksien vaniljatäyte tuo jo kosteutta seokseen. Täytteen aineet sekoitetaan keskenään ohjeen mukaisesti. Tein kakun pinnalle vielä veriappelsiinien mehusta kiilteen, joka tekee kakusta juhlavan.

Täytteen on hyvä antaa hyytyä kunnolla ennen kiillekerroksen lisäämistä päälle

Kakku onnistui hienosti ilman tuorejuusto- ja kermalisäyksiä. Maku oli ihanan raikas ja kevyt. Mies tykkäsi kovasti. Veriappelsiinitäytteen ja pohjan suklaan liitto oli täydellinen combo. Jos haluat tuhdimman version veriappelsiinijuustokakusta, korvaa appelsiinirahkapurkit tuorejuustolla (200 g) ja purkillisella vispikermaa (2 dl). Muut ainekset pysyvät samoina. Sokerin määrä kannattaa säätää aina oman suun mukaiseksi.

Sitrushedelmät ovat nyt parhaimmillaan, joten eiku leipomaan niistä raikkaita ja herkullisia leivonnaisia.
Mukavaa viikonloppua! T. Himoleipuri Leila

Gluteeniton veriappelsiinijuustokakku

Himoleipuri Mieheni syntymäpäivä oli hiljattain ja hän toivoi jotain raikasta ja kevyttä kakkua. Lupasin tehdä päivänsankarille kevennetyn… Makeat gluteeniton, juustokakku, kevyt juustokakku, veriappelsiini, appelsiini, veriappelsiinijuustokakku, appelsiinijuustokakku European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
150 g gluteenittomia suklaatäytekeksejä
30–40 g voita sulatettuna

Täyte
2 prk appelsiinirahkaa
1 prk (= 200 g) turkkilaista jogurttia
½ dl sokeria
1 veriappelsiinin kuori raastettuna
1 dl veriappelsiinimehua (2 kpl veriappelsiineja)
4 liivatetta

Kiille
3 dl veriappelsiinimehua (noin 5–6 kpl veriappelsiineja)
1 rkl sokeria
3 liivatetta

Koristelu
veriappelsiinin viipaleita

Näin valmistat

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) reunan ja pohjan väliin. Leikkaa leivinpaperisuikaleet reunoille tai käytä reunakalvoa.

Pohjan valmistaminen. Murskaa gluteenittomat suklaatäytekeksit hienoksi joko muovipussin sisällä kaulimen avulla tai hienonna monitoimikoneessa. Sulata voi ja lisää se hieman jäähtyneenä keksimurun joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Painele muruseos vuoan pohjalle tiiviisti ruokalusikan avulla. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täytteen valmistaminen. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita kulhossa appelsiinirahka, turkkilainen jogurtti ja sokeri keskenään. Sokerin määrää voit säätää oman makusi mukaisesti. Pese veriappelsiinit ja raasta toisen veriappelsiinin kuori. Purista molemmista veriappelsiineista mehu. Kuumenna 2 rkl veriappelsiinimehua. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan veriappelsiinimehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos rahka-jogurttiseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää veriappelsiinin kuoriraaste ja loppu veriappelsiinimehu. Sekoita täyte tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle. Kopauta vuokaa pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla vuokaan. Laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.

Kiilteen valmistaminen. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Pese veriappelsiinit, halkaise ja puserra mehua 3 dl. Siivilöi halutessasi hedelmäliha pois. Kuumenna 2 rkl veriappelsiinimehua. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan mehutilkkaan. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos veriappelsiinimehun joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos hyytyneen kakun päälle. Nosta kakku takaisin jääkaappiin, jolloin kiille kovettuu.

Anna juustokakun hyytyä mielellään yön yli. Koristele kakku veriappelsiinin viipaleilla.

Vinkit

Voit tehdä kakun myös appelsiineista.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

4 kommenttia

Tuulikki Savolainen 8.6.2023 - 12:28

Hei!
Nyt löysin oikean osoitteen,Johon voin muutaman sanasen laittaa. Olen ekaa kertaa täällä. Kiinnostuin lipstikkasuolasta. Meillä on puutarhan puolella vanha lipstikkapensas. Uskollisesti nousee joka vuosi.
Nyt teen siitä suolaa sinun ohjeella. Taidanpa kokeilla muitakin ohjeitasi.terveisin
Tuulikki Jyväskylästä

Vastaa
Himoleipuri 9.6.2023 - 17:01

Hei Tuulikki! Ihanaa, että olet löytänyt blogini ja innostuit ohjeistani ? Lipstikkasuolan lisäksi suosittelen kokeilemaan myös lipstikkapestoa. Molemmat ovat niin koukuttavan hyviä.

Vastaa
Annika 4.2.2023 - 19:00

Kiitos!oli aivan ihanan makuinen, menee jatkoon

Vastaa
Himoleipuri 7.2.2023 - 23:43

Ole hyvä! Kiva kun olet tehnyt kakun ja tykkäsit. Aina ei tarvita kermaa kakkuun vaan hyvää ja raikasta saa myös kevyemmillä aineilla.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää