Gluteeniton vadelmapannupulla

Himoleipuri

Huumaava lämpimän pullan tuoksuu valtaa keittiön, kun otan gluteenittoman vadelmapannupullavuoan uunista. Tuoreen pullan tuoksua tuskin kukaan voi vastustaa. Gluteeniton pannupulla on helppo valmistaa ja loistava keino saada herkutella tuoreella pullalla. Ei tarvitse pyöritellä pullia, eikä kaulita taikinaa.

Maistuis varmaan sullekin?

Halusin kokeilla Pirkan vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta pannupullaan. Etten tekisi aina Semperin vaalealla jauhoseoksella pullaa vaan antaisin mahdollisuuden muillekin gluteenittomille jauhoseoksille. Pannupullaan tulee samat raaka-aineet kuin pikkupullataikinaan, mutta jauhoseosta käytetään vähemmän. Taikina saa jäädä pehmeämmäksi. Kananmunasta on hyvä jättää vajaa puolet pannupullan voiteluun.

Näistä raaka-aineista syntyy herkullinen pannupulla

Pirkan vaalealla jauhoseoksella syntyi kaunis pannupulla. Tosin jauhoseosta olisin voinut käyttää vähemmän. Ehkä sitten olisi tullut kuohkeampi lopputulos. Halusin vielä testata saman ohjeen Semperin vaalealla jauhoseoksella.  Semperin jauhoseoksella taikinasta tuli sopivan löysää. Jos haluat leipoa Pirkan vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella, laita jauhoseosta ½-1 dl vähemmän mitä ohjeessa on.

Taikina levitetään suoraan paistovuokaan kohoamaan

Kohottamista voit nopeuttaa laittamalla pannupullavuoan astianpesualtaaseen, matalaan kädenlämpöiseen veteen. Tuorekelmu vuoan päällä säilyttää myös optimaaliset olosuhteet ja vuokapulla kohoaa kauniisti.

Marmeladin saa tasaisesti koloihin pursottamalla

Kohonnut taikina voidellaan kananmunalla ja taikinaan pistellään sormella koloja. Semperin taikina on pehmeää, jolloin taikina helposti tarttuu sormeen. Voit sulattaa hieman voita ja kastella sormen voisulaan. Eipä tartu taikina sormeen. Koloihin pursotetaan paistonkestävää vadelmamarmeladia. Voit tehdä leivinpaperista tötterön pursottamista varten.

Uunista tuli tosi kauniin näköistä pannupullaa. Molemmilla kertaa. Semperin jauhoseoksella tehty oli kuohkeampaa ja minun suuhuni erityisen maistuvaa. Suosittelen leipomaan tämän pannupullan Semperin vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.

Ihanan pehmeää ja maistuvaa pullaa

Jos maltat odottaa herkuttelua, voit vielä koristella vadelmapannupullan tai ainakin osan siitä sulatetulla valkosuklaalla ja vadelmilla. Ennen koristelua pannupullan on hyvä antaa vähän jäähtyä.

Pullantuoksuisin terveisin,
Himoleipuri Leila

Gluteeniton pannupulla

Himoleipuri Huumaava lämpimän pullan tuoksuu valtaa keittiön, kun otan gluteenittoman vadelmapannupullavuoan uunista. Tuoreen pullan tuoksua tuskin kukaan… Makeat gluteeniton, pulla, pannupulla, peltipulla, vadelmapannupulla, European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

3 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl psylliumia
1–1½ dl sokeria
½ tl suolaa
½ rkl kardemummaa
½ kananmuna
4½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Semper
75 g voita

Täyte ja pinnalle
½ kananmunaa
2 rkl sokeria tai raesokeria
½ rasiaa (= reilu 100 g) paistokestävää vadelmamarmeladia
75 g gluteenitonta valkosuklaata
vadelmia

Näin valmistat

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää psyllium ja anna seoksen turvota 10 minuuttia.

Sekoita suola, sokeri, kardemumma sekä reilut puolet vatkatusta kananmunasta nesteeseen. Lisää jauhoseos vähän kerrallaan sekä pehmeä voi loppuvaiheessa. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneessa muutama minuutti.

Levitä taikina leivinpaperoidun uunivuoan (noin 30 cm x 20 cm) pohjalle tai leivinpaperin päälle uunipellille.

Anna kohota tuorekelmun / liinan alla lämpimässä paikassa noin 30–40 minuuttia lämpimässä paikassa.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita vadelmamarmeladi valmiiksi pursotuspussiin.

Voitele kohonnut taikina kananmunalla. Ripottele päälle sokeria tai raesokeria. Painele taikinaan etusormella kuoppia ja pursota kuoppiin vadelmamarmeladia.

Paista pannupullaa uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia.

Jos haluat koristella pannupullan, anna sen vähän jäähtyä. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa (ei täydellä teholla, palaa helposti). Levitä sulanutta suklaata lusikalla tai pursotinpussin avulla pannupullan pinnalle. Koristele vadelmilla.

Vinkit

Gluteeniton pulla on parhaimmillaan tuoreena. Jos haluat pakastaa osan pannupullasta, paloittele se valmiiksi ennen pakastamista.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

4 kommenttia

Teija Leimu 21.1.2023 - 19:42

Helppoa ja niin maukasta ?

Vastaa
Himoleipuri 29.1.2023 - 21:33

Kiitos viestistäsi! Kiva kun olet leiponut pannupullaa ja tykkäsit 🙂

Vastaa
Heta 20.1.2023 - 14:30

Vaikuttaa ihanan helpolta tavalta saada hyvää pullaa! Onko mahdollista tehdä tätä kokonaan ilman kananmunaa?

Vastaa
Himoleipuri 20.1.2023 - 22:12

Just näin, pannupullaa on helppo tehdä. Voit jättää kananmunan pois. Leivonnan iloa!

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää