Gluteeniton vadelmajuustokakkupiirakka

Himoleipuri

Ihanaa ja herkullista naistenpäivää!

Leivoin tämän gluteenittoman vadelmajuustokakkupiirakan naisten päivän kunniaksi. Päädyin tekemään vadelmajuustokakun piirakan muotoon, jotta herkuttelu pysyisi aisoissa.

Löysin hiljattain tarjouksesta Schärin gluteenittomia suklaakeksejä. Nyt niille tuli sopivasti käyttöä. Voit käyttää myös muita gluteenittomia keksejä. Täytteeseen löysin pakkasesta viime kesänä poimittuja metsävadelmia. Metsävadelmien aromi on vaan niin parasta. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, ne tulee aina kuumentaa kauttaaltaan vähintään 5 minuutin ajan 90 asteessa tai keittää 2 minuuttia. Vaniljatuorejuuston lisäksi täytteeseen tulee vispikermaa sekä turkkilaista jogurttia raikastamaan makua.

Juustokakut ovat mun lemppareita, koska ne ovat helppoja valmistaa, ne voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ja onnistuvat aina. Juustokakut myös säilyvät hyvin pari kolme päivää jääkaapissa.

Voit tehdä gluteenittoman vadelmajuustokakkupiirakan koristelua vaille valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä. Koristelin piirakan kotimaisilla puutarhavadelmilla, itse tehdyillä marengeilla ja mintun lehdillä. Lisäksi hienonsin päälle kuivattua mansikkaa. Marenkien asemasta voit tehdä vaikkapa kermapursotuksia. Maistelimme kakkua tänään jo aamupalalla. Olipas aika herkkua! Ihanan pehmeää ja suussasulavaa. Kannattaa laittaa ohje testiin.

Aurinkoista naisten päivää!
T. Himoleipuri Leila

Gluteeniton vadelmajuustokakkupiirakka

Himoleipuri Ihanaa ja herkullista naistenpäivää! Leivoin tämän gluteenittoman vadelmajuustokakkupiirakan naisten päivän kunniaksi. Päädyin tekemään vadelmajuustokakun piirakan muotoon,… Makeat gluteeniton, makea piirakka, juustokakkupiirakka, vadelma, vadelmajuustokakkupiirakka, naisten päivä European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
150 g gluteenittomia keksejä
50 g sulatettua voita

Täyte
2½ dl pakastettuja (metsä)vadelmia
3 liivatetta
2 dl vispikermaa
1 rasia (= 200 g) vaniljatuorejuustoa
1 prk (= 150 g) turkkilaista jogurttia
1 dl sokeria

Koristelu
vadelmia, marenkeja ja tuoretta minttua

Näin valmistat

Leikkaa irtopohjaisen piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat voilla. Voit tehdä piirakan myös tavalliseen piirakkavuokaan.

Hienonna gluteenittomat keksit monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Sulata voi ja lisää se hieman jäähtyneenä keksimurun joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Painele muruseos käsin vuoan reunoille ja pohjalle ruokalusikalla tiiviisti painellen. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta kotimaiset vadelmat monitoimikoneella. Jos käytät ulkomaisia, keitä niitä 2 minuuttia ennen soseutusta.

Vatkaa vaniljatuorejuusto, turkkilainen jogurtti, sokeri ja soseutetut vadelmat keskenään.

Kuumenna 1½ rkl vettä, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan veteen. Lisää liivateseos tuorejuusto-jogurttiseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää kermavaahto käännellen täytteen joukkoon. Sekoita täyte tasaiseksi pohjaa myöten.

Kaada täyte keksipohjan päälle. Kopauta vuokaa pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla. Laita piirakka jääkaappiin ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

Koristele vadelmajuustokakkupiirakka tarjoilupäivänä vadelmilla, marengeilla ja mintun lehdillä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää