Gluteeniton vadelma-keksikakku

Himoleipuri

Kaipaatko jotain uutta ja helppoa tarjottavaa viikonlopun herkutteluun? Leivo gluteenittomia jättikeksejä, laita keksien väliin ja päälle tuoreita vadelmia ja vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Ja se on siinä. Tosi helppo kakku koota ja takuuvarmasti maistuu kaikille. Voit tehdä kakun myös muista marjoista, kuten mustikoista tai viinimarjoista.

Metsävadelmat ovat marjojen aatelia. Niissä on mahtava, mielestäni paras aromi.

Leivoin jättikeksit cookies-taikinasta. Osan sokerista voit halutessasi korvata fariini- tai ruokosokerilla.

Leivoin jättikeksit näistä raaka-aineista.

Laitoin keksien väliin metsävadelmien lisäksi mökkipuutarhan viimeiset mansikat ja viherherukoita.

Leivoin tämän gluteenittoman vadelma-keksikakun viime viikonloppuna mökillä. Muruakaan ei jäänyt jäljelle, kun nuoret miehet pääsivät kakun ääreen – ja kehuja satoi leipojalle. 🙂

Vielä on onneksi kesää jäljellä. Aurinkoista ja mukavaa viikonloppua sinulle!
T. Himoleipuri Leila

Gluteeniton vadelma-keksikakku

Himoleipuri Kaipaatko jotain uutta ja helppoa tarjottavaa viikonlopun herkutteluun? Leivo gluteenittomia jättikeksejä, laita keksien väliin ja päälle… Makeat gluteeniton, kakku, keksikakku, cookieskakku, vadelma, vadelma-keksikakku European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Keksipohjat (3 kpl)
125 g margariinia
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
2½ gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
1 pss (= 70 g) hasselpähkinäjauhetta
1 tl leivinjauhetta
75 g tummaa gluteenitonta suklaata

Täyte ja päälle
1 prk (2½ dl) Flora Vanilla -vaahtoutuva vaniljakastiketta
1 dl turkkilaista jogurttia
1 tl vaniljasokeria
6 dl vadelmia

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Piirrä leivinpapereille halkaisijaltaan 20 cm:n ympyrät, 3 kpl. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi.

Valmista keksipohjat. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään ja lisää ne joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina kolmeen osaan. Levitä lusikalla kukin taikina leivinpaperille piirtämiesi ympyröiden kokoisiksi jättikekseiksi.

Paista keksejä noin 15 minuuttia uunin keskitasossa pellillinen kerrallaan. Jos sinulla on kiertoilmauuni, voit paistaa kaksi pellillistä kerrallaan.

Valmista täyte. Vatkaa Flora Vanilla sakeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti ja vaniljasokeri. Sekoita täyte tasaiseksi.

Kokoa jäähtyneet jättikeksit kakuksi laittamalla keksien väliin ja päälle Flora Vanilla -täytettä ja vadelmia.

Vinkit

Osan sokerista voit korvata fariini- tai ruokosokerilla. Voit lisätä taikinaan myös 2-3 rkl kaakaojauhetta, jolloin saat enemmän väriä kekseihin.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

Emilia 1.6.2024 - 14:01

Kauanko keksejä paistetaan uunissa?

Vastaa
Himoleipuri 29.6.2024 - 12:28

Keksejä paistetaan noin 15 minuuttia. Laitoin tiedon myös ohjeeseen. Pahoittelen, että vastaukseni kesti näin kauan. Mukavaa kesää ☀️

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää