Gluteeniton tomaattipiirakka

Himoleipuri

Minulla on pitkä lista ideoita siitä, mitä gluteenitonta voisin leipoa blogiini. Lista ei tunnu yhtään lyhenevän, koska siihen tulee jatkuvasti uusia ideoita. Voi kun olisi enemmän aikaa leipoa ja ennen kaikkea aikaa kirjoittaa ohjeet tänne blogiin. Ehkä joku päivä. To bake-listan kärkipäässä on vuoroaan odottanut pitkään tomaattipiirakka. Sellainen gluteeniton tomaattipiirakka, johon tulee Dijon-sinappia. Nyt kyllä harmittaa, etten ole aikaisemmin leiponut. Tää on ihan älyttömän hyvää!

Tomaattipiirakka valmiina uuniin

Gluteenittoman tomaattipiirakan pohjaksi sopii parhaiten pohja, jonka kehittelin gluteenittomaan kolmen juuston piirakkaani. Rapea ja erittäin maukas pohja syntyy perunahiutaleista, Semperin karkeasta gluteenittomasta jauhoseoksesta sekä kaurahiutaleista. Valmiin taikinan on hyvä antaa vetäytyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

Piirakkapohjaan tarvitset näitä aineita

Tein tomaattipiirakan matalaan irtopohjavuokaan, josta se on kätevä nostaa tarjoiluvadille. Piirakan pohjalle levitetään Dijon-sinappia, joka on piirakan loistavan maun salaisuus. Itse käytin hunajaista Dijon-sinappia, joka kivasti taittaa tomaattien happamuutta. Sinapin päälle ripotellaan voimakasta juustoraastetta, esimerkiksi cheddar- tai parmesanraastetta.

Täyte syntyy näistä aineista. Cheddar-juustoraasteen tilalla voit käyttää halutessasi parmesaaniraastetta

Tomaatit viipaloidaan ohuiksi. Jos käytät tuoretta basilikaa, lisää se hienonnettuna juustoraasteen päälle. Pinnalla tuore basilika palaa helposti. Tomaattiviipaleiden pinnalle pirskotellaan hyvää oliiviöljyä sekä ripotellaan mausteet.

Eri kokoiset tomaatit antavat kauniiin ulkonäön piirakalle

Olen parin viikon sisällä tehnyt tätä tomaattipiirakkaa jo kolme kertaa. Olen tainnut jäädä pahasti koukkuun. Mieheni on antanut piirakalle 10 points, ja se on paljon häneltä. Saas nähdä, kuinka monta piirakkaa tässä vielä ehtii leipomaan tämän satokauden tomaateista. Aika monta, arvelen.

Tomaattipiirakka nro 2. Tähän versioon laitoin parmesaaniraastetta ja pinnalle sormisuolaa. Tuli priimaa!

Gluteeniton tomaattipiirakka on siitä mainio, että täytteeseen ei tarvita kerma-munaseosta. Sinappi ja juustoraaste mehevöittävät piirakan tomaattien alla. Piirakka sopii sellaisenaan kananmuna-allergiselle. Ohje on myös helppo muuttaa vegaaniseksi valitsemalla pohjataikinaan maidoton margariini ja täytteeseen vegaaninen juustoraaste.

Syksyisin piirakkaterveisin,
Himoleipuri Leila

Gluteeniton tomaattipiirakka

Himoleipuri Minulla on pitkä lista ideoita siitä, mitä gluteenitonta voisin leipoa blogiini. Lista ei tunnu yhtään lyhenevän,… Suolaiset gluteeniton, tomaatti, tomaattipiirakka, dijon, dijon-sinappi European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
1 dl perunahiutaleita
1 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta, Semper
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia tai voita
1¼ dl vettä

Täyte
3 rkl Dijon-sinappia
100 g cheddar-juustoraastetta tai 80 g parmesaaniraastetta
3 isoa tomaattia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
2-3 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua basilikaa tai ½ dl tuoretta basilikasilppua
½-1 tl pippurisekoitusta
½ tl suolaa

Näin valmistat

Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat margariinilla. Voit tehdä piirakan myös piirakkavuokaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Kuutioi voi /margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi margariini kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi vesi ja anna sen imeytyä. Sekoita taikina tasaiseksi ja siirrä taikinakulho jääkaappiin tekeytymään.

Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna basilika, jos käytät tuoretta basilikaa. Varaa myös muut täytteen aineet valmiiksi.

Painele piirakkataikina vuoan pohjalle ja matalasti reunoille (2 cm:n korkeuteen) veteen kostutetuin sormin.

Levitä Dijon-sinappi tasaisesti piirakkapohjalle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja hienonnettu basilika.
Asettele tomaattiviipaleet pinnalle. Pirskottele tomaattiviipaleiden päälle oliiviöljyä. Ripottele päälle pippuria ja suolaa.

Paista tomaattipiirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

15 kommenttia

Sini 6.5.2024 - 15:28

Nyt pari kertaa tehnyt ja on kyllä mielettömän hyvää! Meillä tykätään muutenkin voimakkaista mauista ja sinappi ja hyvä juusto on klassinen täydellinen kombo. Mies herännyt pari kertaa yölläkin syömään palan piirakkaa ???? Ensi kerralla leivon pellillisen ????

Vastaa
Himoleipuri 23.5.2024 - 12:29

Ihana kuulla, että teillä on tykästytty tomaattipiirakkaan. Se on kyllä tosi herkullista. Se on myös meidän suosikkipiirakka. Pahoittelen noita kysymysmerkkejä kommentissasi. Ei olla osattu ratkaista ongelmaa teknisen tuen kanssa. Mukavaa kesää!

Vastaa
Soile 24.7.2023 - 15:56

Hei, voiko tämän pakastaa?

Vastaa
Himoleipuri 25.7.2023 - 10:27

Rapeus saattaa hieman kärsiä, mutta voi pakastaa.

Vastaa
Soile 26.7.2023 - 18:22

Kiitos vastauksesta! Eli parempi tehdä juhlia edeltävänä päivänä ( kuivuuko?) kuin pakastaa?

Vastaa
Himoleipuri 28.7.2023 - 18:25

Ole hyvä. Piirakan voi vallan hyvin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Ei kuivu, pysyy mehevänä.

Vastaa
Neea 30.11.2022 - 22:23

Hei, onko suositella jotain tiettyä vegaanista juustoraastetta mikä varmasti sopii? ? Itsellä kun ei mitään kokemusta niistä.

Vastaa
Himoleipuri 4.12.2022 - 23:23

Meidän vegaani tykkää Violifen tuotteista. Varmasti joku muukin merkki sopii.

Vastaa
Jonna 9.11.2022 - 10:45

Jos tätä tekisi pellillisen niin pitäisikö ohje 4-kertaistaa?

Vastaa
Himoleipuri 9.11.2022 - 20:58

Riittää kun tuplaat raaka-aineet. Toki riippuu uunipeltien koosta. Uunini on 60 cm leveä.

Vastaa
Niina 6.11.2022 - 8:37

Tarjosin tätä eilen vierailleni ja kaikki kommentoivat piiraan olevan hyvää ja siinä olevan sopivasti potkua.

Kiitos taas ihanasta reseptistä. Päätin yrittää leipoa kaikki reseptisi läpi ?. En ole koskaan pitänyt leipomisesta, mutta sinun resepteillä en ole koskaan epäonnistunut!

Vastaa
Himoleipuri 6.11.2022 - 14:31

Kiva kun tomaattipiirakka maistui vieraille. Se on kyllä tosi hyvää!! Onpa ihana kuulla, että reseptini innostavat sinua leipomaan. Onnistumiset kyllä motivoivat. Minä saan paljon virtaa näistä kommenteista. Tuntuu hyvältä, että resepteillä on käyttöä ja niillä onnistuu. Kiitos viestistäsi!

Vastaa
Marja 20.9.2022 - 20:00

Leila, tämä piirakka on aivan huippu!! Ensi viikonloppuna tämä löytyy pikkuneidin 3-v synttäripöydästä 🙂 Terkkuja, myös herrahenkilölle .

Vastaa
Himoleipuri 24.9.2022 - 8:58

Hei Marja! Kiva kun tykkäsit piirakasta, kiitos! Ihania synttärijuhlia ja paljon onnea pikkuneidille 🙂 Terveisiä myös kaikille muillekin juhlijoille.

Vastaa
Himoleipuri 24.9.2022 - 9:28

Hei Marja! Kiva kun tykkäsit piirakasta, kiitos! Ihania synttärijuhlia ja onnea pikkuneidille 🙂 Terkkuja myös kaikille muillekin juhlijoille.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää