Gluteeniton suklaa-päärynäpiirakka suklaakonvehdeista

Himoleipuri

Jäikö teillä joulusuklaita syömättä?  Pähkäiletkö miten ne saisi kulumaan? Meillä on vielä kolme rasiaa konvehteja jäljellä, huh! Jotenkin nyt ei suu enää napsa konvehteja sellaisenaan, joten mitäpä niistä leipoisin?

Meillä Pandan iso suklaakonvehtirasia jäi melkein koskematta. Loistavaa, että nämä kaikki suklaat ovat gluteenittomia!

Mieleeni tuli parin vuoden takaa leipomani päärynä-suklaapiirakka, johon upotin silloiset leftoverit. Jos sinulla on vielä gluteenittomia pipareita jäljellä, saat niistä parhaimman pohjan tähän piirakkaan. Voit tsekata piparipohjan ohjeen täältä. Meillä piparit ovat päässeet loppumaan, joten kokeilin uudenlaista pohjaa. Jauhoina käytin ainoastaan mantelijauhetta ja perunajauhoa. Hyvin onnistui ja maku mainio.

Täytteeseen tulee sulatettuja konvehteja, tuorejuustoa, muna ja kanelia sekä pinnalle päärynän puolikkaita.

Piirakan täytteeseen sulatin gluteenittomat suklaakonvehdit vesihauteessa. Suklaasta ei tullut juoksevaa  vaan aika tahmainen. Tämä johtuu täytteistä, mutta ei hätää. Massa sekoittui hyvin tuorejuuston joukkoon. Sokeria täytteeseen ei tarvitse lisätä, koska konvehdit ovat varsin makeita. Mausteeksi laitoin reilusti kanelia, sillä kaneli ja suklaa suorastaan rakastavat mietoa päärynää.

Suklaa-päärynätorttu valmis uuniin

Gluteenittoman suklaa-päärynäpiirakan voit tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivä. Suklaatäyte kiinteytyy passelisti jääkaapissa yön aikana ja piirakan maku kehkeytyy suussa sulavaksi. Ennen tarjoilua voit koristella piirakan joko tomusokerilla tai sulatetulla suklaalla.

Herkullista loppiaisviikonloppua!
t. Himoleipuri Leila

Gluteeniton suklaa-päärynäpiirakka suklaakonvehdeista

Himoleipuri Jäikö teillä joulusuklaita syömättä?  Pähkäiletkö miten ne saisi kulumaan? Meillä on vielä kolme rasiaa konvehteja jäljellä,… Makeat gluteeniton, piirakka, makea piirakka, suklaa, suklaakonvehdit, päärynä, suklaa-päärynäpiirakka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl mantelijauhetta
1½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
200 g gluteenittomia suklaakonvehteja
1 rasia (= 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
2 tl kanelia
1 tlk (= 410 g/230 g) säilykepäärynän puolikkaita omassa mehussa

Näin valmistat

Valmista ensin piirakan pohjataikina. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään sähkövatkaimella. Lisää muna joukkoon vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja siirrä se jääkaappiin kovettumaan ainakin puoleksi tunniksi.

Voitele piirakkavuon pohja ja reunat margariinilla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Valmista täyte. Sulata suklaakonvehdit vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa. Sekoita välillä. Anna seoksen hieman jäähtyä. Lusikoi tuorejuusto kulhoon. Lisää suklaaseos tuorejuuston joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kananmuna vatkaten ja mausta täyte kanelilla.

Kuivaa säilykepäärynän puolikkaat talouspaperilla, ettei niistä tule nestettä täytteeseen. Leikkaa päärynän puolikkaisiin viiltoja.

Levitä pohjataikina ruokalusikalla piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjataikinan päälle. Asettele lopuksi päärynänpuolikkaat täytteelle.

Paista piirakkaa ensin 30 minuuttia 175 asteessa. Säädä uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ritilän päällä ja siirrä yöksi jääkaappiin. Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Halutessasi voit koristella piirakan tomusokerilla tai sulatetulla suklaalla.

Vinkit

Piirakan pohjan voit tehdä myös pipareista ja sulatetusta rasvasta. Piirakkaan voit käyttää myös tuoreita päärynöitä. Voit upottaa täytteeseen myös suklaakonvehteja sellaisenaan, jolloin luvassa on makoisia herkkusattumia.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää