Gluteeniton kinuskipiparikakku

Himoleipuri

Joulu ja pipari kuuluvat yhteen.  Piparin tuoksu ja pipareiden napostelu nostattaa ihanasti joulufiilistä. Viime jouluna tein pieniä piparikukkasia jouluetkoille. Voi että, miten söpöjä ne olivat ja aivan mahtavan makuisia. Parempaa joulukakkua saa hakea!

Tänä jouluna teen isoja piparikukkasia. Ostin kukanmuotoisen reunavuoan jo kevättalvella ja nyt on vuoan ensiesitys käsillä. Vähän jännitti, miten saan ison piparikakun irti vuoasta kun vuokaa ei voi avata. Reunavuoassa on nimensä mukaisesti vain reunat. Kakku tehdäänkin suoraan tarjoiluvadille. Varovasti pienellä veitsellä kinuskikerrosta avittaen kakku irtosi reunoistaan, huh!

Gluteenittoman kinuskipiparikakun pohja tehdään pipareista, joiden joukkoon sulatetaan voita. Täyte valmistetaan kinuskituorejuustosta, vispikermasta ja maitorahkasta. Täyte maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla sekä hyydytetään liivatteella.

Kakku kruunataan kinuskikerroksella. Karamellisoitu kondensoitu maito on tosi kätevä ja helppo tähän tarkoitukseen. Kondensoitu maito hyydytetään liivatteella ja se on siinä. Ei tarvita kerman keittämistä.

Kaupasta ei valitettavasti saa laktoositonta kondensoitua maitoa. Laktoosittoman kinuskikerroksen voit tehdä kuumentamalla laktoositonta kermaa ja fariinisokeria. Seos hyydytetään liivatteella. Tarkemmat valmistusohjeet reseptin alla Vinkit-osiossa. Muista jäähdyttää seos haaleaksi ennen sen kaatamista kakulle, ettei täyte sula.

Tämä gluteeniton kinuskipiparikakku päätyi mieheni työpaikalle. Perheemme omaan joulupöytään valmistan kakun vegaanisena versiona. Tyttäremme on vegaani, joten jouluaaton aterialla kaikki tarjottavat ovat tietty vegaanisia. Joulupäivänä laitetaan kalaa ja kinkkuakin pöytään kun nuoripari saapuu.

Mukavia jouluvalmisteluja!

Gluteeniton kinuskipiparikakku

Himoleipuri Joulu ja pipari kuuluvat yhteen.  Piparin tuoksu ja pipareiden napostelu nostattaa ihanasti joulufiilistä. Viime jouluna tein pieniä piparikukkasia jouluetkoille. Voi että, miten söpöjä ne olivat ja aivan mahtavan makuisia. Parempaa… Makeat gluteeniton, kakku, kinuski, pipari, kinuskipiparikakku, juustokakku, joulukakku, joulu European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
150 g gluteenittomia pipareita
60 g voita tai margariinia

Täyte
4 liivatetta
2 rkl vettä
3 dl vispikermaa
1 prk (= 200 g) kinuskituorejuustoa (laktoositon, Valio)
1 prk (=200 g) maitorahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Kinuskikerros
2 liivatelehteä
1 prk (= 397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 rkl vettä

Koristeluun
1 dl karpaloita

Näin valmistat

Valmista kakku joko kukanmuotoisessa reunavuoassa tai halkaisijaltaan 22-24 cm:n kokoisessa irtopohjavuoassa. Jos valmistat reunavuoassa, voitele vuoan sisäpinnat kevyesti öljyllä. Tämä helpottaa kakun irrottamista vuoasta. Aseta reunavuoka suoraan kakkulautasen päälle.

Jos valmistat kakun pyöreässä irtopohjavuoassa, leikkaa leivinpaperi vuoan pohjalle sekä vuoan reunoille leivinpaperisuikaleet. Voit käyttää reunoille myös reunakalvoa.

Pohjan valmistaminen. Murskaa piparit hienoksi joko muovipussin sisällä kaulimen avulla tai hienonna tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sekoita sulatettu voi piparimurun joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Painele muruseos vuoan pohjalle tiiviisti ruokalusikalla painellen. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täytteen valmistaminen. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa kulhossa kinuskituorejuusto, maitorahka ja sokerit. Kuumenna 2 rkl vettä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle. Kopauta vuokaa pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla vuokaan. Laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Kinuskikerroksen valmistaminen. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Avaa karamellisoitu kondensoitu maitotölkki ja kaada sisältö kulhoon. Sekoita kondensoitu maito tasaiseksi. Kuumenna 2 rkl vettä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos kondensoidun maidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita tasaiseksi ja kaada kinuski kakun päälle, tasoita lusikalla. Nosta kakku takaisin jääkaappiin, jotta kinuski kovettuu.

Koristele kakku karpaloilla tai puolukoilla.

Vinkit

Laktoosittoman kinuksikerrokseen tarvitset 2 liivatelehteä, 2 dl laktoositon kuohukermaa ja 1½ dl fariinisokeria. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta kerma ja fariinisokeri kiehuvaksi kattilassa. Ei tarvitse keittää. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaseokseen. Anna kinuskiseoksen jäähtyä huoneenlämmössä välillä sekoittaen. Kaada seos vasta haaleana kakun päälle, ettei kuuma kinuski sulata täytettä. Kakun voi koristella myös kermavaahdolla ja gluteenittomilla pipareilla.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

Aino 18 joulukuun, 2019 - 6:48 pm

Nam, jos tästä pystyy tekemään vegaanisen version niin tehdään ehdottomasti jouluksi! 😋

Vastaa
Himoleipuri 18 joulukuun, 2019 - 7:13 pm

Kyllä tarkoitus on tehdä vegaaninen versio jouluksi. Pääset sitten herkuttelemaan. 😋😋🎄🎄🤶

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää