Gluteeniton porkkanakakku

Himoleipuri

Porkkanakakku on suussa sulava klassikkoleivonnainen. Hienoksi raastettu porkkana mehevöittää taikinan ja herkullinen tuorejuustotäyte kruunaa koko komeuden. Laitoin tähän gluteenittomaan porkkanakakkuun lisäksi fariinisokeria ja ananasmurskaa tuomaan ekstramehevyyttä. Minusta ananasmurska on porkkanakakussa piste iin päällä.

Paistoin porkkanakakun pyöreässä irtopohjavuoassa, koska halusin tehdä täytettävän version. Voit paistaa taikinan myös suorakaiteen muotoisessa vuoassa ja kuorruttaa levyn tuorejuustolla. Pohjaa ei kannata paistaa liian kauan, jotta se ei menetä mehevyyttänsä.

Porkkanoista tulee mieleen hauska tarina. Lastemme ollessa pieniä kasvatimme itse porkkanoita mökillä.  Näihin aikoihin syksyllä nostimme porkkanat maasta ja ajattelin siinä samalla antaa ravitsemusneuvontaa lapsukaisille. Kehotin syömään porkkanoita niiden A-vitamiinipitoisuuden takia. Kerroin, että ”A-vitamiini on näkövitamiini. Nyt kun syksyllä alkaa tulla pimeää, niin tämä vitamiini auttaa myös näkemään hämärässä”. 7-vuotias esikoisemme katsoi minua ihmeissään ja totesi: ”Äiti, onhan minulla taskulamppu.”  🙂

Mukavaa syksyistä viikonloppua!

Gluteeniton porkkanakakku

Himoleipuri Porkkanakakku on suussa sulava klassikkoleivonnainen. Hienoksi raastettu porkkana mehevöittää taikinan ja herkullinen tuorejuustotäyte kruunaa koko komeuden. Laitoin tähän gluteenittomaan porkkanakakkuun lisäksi fariinisokeria ja ananasmurskaa tuomaan ekstramehevyyttä. Minusta ananasmurska on porkkanakakussa… Makeat gluteeniton, kakku, porkkana, porkkanakakku, naked cake European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Taikina
4 dl hienoksi raastettua porkkanaa (= 2-3 porkkanaa)
175 g margariinia sulatettuna
3 munaa
3 dl fariinisokeria
4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
½ tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
½ tl inkivääriä
1 dl ananasmurskaa

Täyte ja kuorrutus
100 g pehmeää voita
300 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristelu
50 g tummaa suklaata rouhittuna
7 kpl ananaskirsikoita
mintun tuoreita lehtiä

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat margariinilla sekä jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla tai jauhoseoksella.

Valmista taikina. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata margariini ja jätä jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vaahdota munat ja fariinisokeri sähkövatkaimella. Lisää sulatettu margariini, ananasmurska, porkkanaraaste ja muutamassa erässä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Anna kakun vetäytyä vuoassa muutama minuutti ja siirrä sen jälkeen kakku jäähtymään ritilän päälle.

Valmista kuorrutus. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Jos tomusokerissa on paakkuja, siivilöi se täytteeseen. Vatkaa täytettä vielä noin 5 minuuttia, jolloin siitä tulee ihanan kuohkeaa ja vaaleaa.

Leikkaa jäähtynyt porkkanakakku vaakasuunnassa kahteen osaan. Voit halutessasi kostuttaa pohjia ananastölkin liemellä.

Levitä puolet kuorrutuksesta kakun väliin ja puolet kakun pinnalle.

Koristele porkkanakakku rouhitulla suklaalla, ananaskirsikoilla ja mintunlehdillä.

Vinkit

Voit valmistaa kakun jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Maku vaan mehevöityy yön aikana jääkaapissa. Koristeluun voit käyttää myös pelkästään pähkinärouhetta.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

4 kommenttia

Kaisa 17 syyskuun, 2020 - 6:43 pm

Tarvitseeko laittaa suolaa taikinaan jos käyttää voita eikä margariinia?

Vastaa
Himoleipuri 17 syyskuun, 2020 - 8:55 pm

Suolan voi jättää pois. Se ei ole välttämätön, jos käyttää voita taikinaan.

Vastaa
Laila Walldén 8 marraskuun, 2020 - 11:24 pm

Hei! Jos teen tämän ei irtovuuassa, teenkö tällä määrällä uunipellillä kuten mokkapalat?

Vastaa
Himoleipuri 8 marraskuun, 2020 - 11:42 pm

Hei! Kyllä, voit tehdä pellillä mokkapalojen tyyliin. Kuorrutteen määrä on reilu, joten sekin riittää hyvin. 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää