Pavlova on täydellinen naisten viikon kakku. Kukapa ei voisi vastustaa ihanan rapeaa ja makeaa marenkia sekä suloisen pehmeää ja raikasta täytettä. Marenkipohjan voit tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja täyttää juuri ennen tarjoilua.
Pavlovan täytteeseen kuuluu perinteisesti kermavaahtoa ja tuoreita marjoja. Itse lisäsin kermavaahtoon mascarponejuustoa ja sitruunanmehua. Pieni hapokkuus täytteessä mielestäni antaa mukavasti vastapainoa marengin makeudelle. Marjasesonki on nyt parhaimmillaan, joten päälle voit laittaa lempimarjasi.
Ihanaa naisten viikon jatkoa ja eiku herkuttelemaan Pavlovalla!
Raaka-aineet
Marenkipohja
4 valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl viinietikkaa
Täyte
2 dl vispikermaa
½ rasiaa mascarponejuustoa
½ dl sokeria
1 sitruunan mehu
Näin valmistat
Laita uuni lämpenemään 110 asteeseen.
Valmista marenkipohja. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita maissitärkkelys sokerin joukkoon. Lisää seos pienissä erissä valkuaisvaahtoon koko ajan hyvin vatkaten. Lisää lopuksi viinietikka. Piirrä leivinpaperille halkaisijaltaan 24 cm:n ympyrä. Levitä valkuaisvaahto lusikalla ympyrän kokoiseksi. Tee keskelle pesä täytettä varten.
Paista marenkipohjaa 1½ tuntia uunissa. Katkaise lämpö uunista, jätä uunin luukku raolleen ja anna marengin vielä kuivua ½-1 tuntia. Marenkipohjan voi tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Valmista täyte. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää täytteen muut aineet.
Vähän ennen tarjoilua lisää marenkipohjan päälle täyte ja koristele mansikoilla, kiivihedelmän paloilla ja sitruunamelissalla.
Vinkit
Marenki on kypsä, kun se tuntuu kevyeltä ja pohja irtoaa helposti leivinpaperista.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
4 kommenttia
Vinkkiä, mitä voisi tehdä ylijääneistä keltuaisista?
Ensimmäisenä tulee mielen jälkiruokaherkku creme brulee. Siinä yleensä käytetään yksi keltuainen yhtä dl kermaa / kermamaitoa kohden. Keltuaisia voi hyödyntää myös vaniljakastikkeeseen, pullien ja piirakoiden voiteluun tai jäädykkeen valmistamiseen.
Ihanan herkullisia ohjeita -houkuttelee heti kokeilemaan. Kiitos Leila ja onnea blogillesi ??
Kiva kun olet löytänyt blogini!? Ja kiitos kannustuksesta ?