Tein gluteenittoman pannacottapiirakan eka kertaa naistenpäivän kunniaksi pari viikkoa sitten. Niin suussa sulavaa, nam! Silloin en ehtinyt kuvaamaan piirakan työvaiheita. Valmistin nyt piirakan uudelleen. Pannacottapiirakka on ihanan helppo ja nopea valmistaa. Se onnistuu myös aina takuuvarmasti.
Pannacottapiirakan pohja tehdään gluteenittomista suklaakekseistä. Täytteeseen tulee kuohukermaa, Pandan vadelmamurumakeislevyä ja maustamatonta jogurttia. Maustamiseen käytin vaniljasokeria ja pannacottan hyydyttämiseen pari liivatetta.
Pannacottatäytteen valmistamiseen tarvitset vain kattilan. Kerma kiehautetaan ja siihen lisätään muut aineet ohjeen mukaisesti. Voit tehdä piirakan myös valkosuklaasta makeislevyn asemasta. Itse halusin kokeilla ihanan pinkinväristä makeislevyä, jossa on vadelmamuruja. Väri kun sopi niin mainiosti naistenpäivään ?
Valmiin piirakan voit koristella mielesi mukaisesti. Itse laitoin sekä mansikkaa että vadelmaa piirakan pinnalle. Osan makeislevymurusta säästin koristeluun. Kaapista löytyi myös kuivattua vadelmamurua. Slurps!
Raaka-aineet
Pohja
150 g gluteenittomia suklaakeksejä
65 g voita tai margariinia
Täyte
2 liivatetta
2 dl kuohukermaa
120 g Pandan vadelmamurumakeislevyä
2 tl vaniljasokeria
1 prk (=150 g) maustamatonta jogurttia
Koristelu
mansikoita
vadelmia
25 g Pandan vadelmamurumakeislevyä
kuivattua vadelmamurua
tuoretta sitruunamelissaa
Näin valmistat
Leikkaa leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat margariinilla. Voit käyttää myös piirakkavuokaa (halkaisija 20 cm).
Murskaa keksit kaulimen avulla tai monitoimikoneella hienoksi. Sulata margariini ja sekoita keksimurun joukkoon. Sekoita keksimuruseos tasaiseksi ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin, jotta keksimuru kovettuu.
Valmista pannacottatäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Leikkaa makeislevy muruiksi. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila pois liedeltä, lisää vaniljasokeri ja makeislevymurut. Sekoita niin että makeislevyn murut vähän sulavat. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan kermaseokseen.
Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen jogurtti. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle.
Nosta piirakka jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
Koristele piirakka mansikoilla ja vadelmilla, makeislevyn muruilla ja kuivatulla vadelmamurulla sekä tuoreella sitruunamelissalla.
Vinkit
Voit tehdä piirakan myös valkosuklaasta.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂