Tyttären luona käydessäni aina on päästävä syömään hollantilaisia pannukakkuja. Ne vaan ovat niin herkullisen hyviä. Pannukakut ovat Hollannissa ohuita ja tosi isoja. Makeiden pannukakkujen kanssa tarjotaan tomusokeria ja vaahterasiirappia. Ehdoton suosikkini on pannukakku, jossa on omenaa ja reilusti kanelia. Pannukakkuja tarjotaan myös suolaisilla täytteillä.

Halusin kokeilla, onnistuisinko tekemään gluteenittoman pannukakun hollantilaiseen tapaan. Ensimmäisen kokeiluerän tein valurautapannulla uunissa. Taikinan voin ruskistin ensin pannulla ja sitten kaadoin taikinan päälle. Ruskistettu voi antoi ihanan aromin pannarille. Pannukakku onnistui oikein hyvin, mutta eihän yhdestä pannusta riitä kuin yhdelle.

Seuraavaksi tein pellillisen gluteenitonta omenapannukakkua. Gluteenittomaksi jauhoseokseksi valitsin Semperin hienon jauhoseoksen. Sillä mielestäni tulee parhaimmat gluteenittomat pannarit. Vatkasin munat ja sokerin kuohkeaksi, jonka jälkeen lisäsin maidon ja sulatetun voin. Viimeisenä jauhoseos, jonka joukkoon lisäsin leivinjauheen ja mausteet. Taikina sai tekeytyä noin 10 minuuttia.

Laitoin omenapannukakkuun kotimaisia omenoita, joita ei tarvitse kuoria. Niistä on näppärä ottaa siemenkodat pois omenaporalla. Leikkasin omenat ohuiksi viipaleiksi, jolloin ne jaksavat pysyä taikinan pinnalla ja ehtivät kypsyä. Omenaviipaleille vielä ripottelin sokeria ja kanelia ennen uuniin laittamista.

Gluteeniton omenapannukakku onnistui oikein hyvin. Maku oli erittäin hyvä. Jos vertaan tekemääni pannukakkua aitoon hollantilaiseen pannukakkuun, maku on kilpailukykyinen. Pannukakusta tuli paksumpaa, se ei haittaa. Maku on tärkeintä. Hollannissa laitetaan vielä pieni voipallo pannukakun päälle tarjolle tuotaessa. Itse kaadoin hieman vaahterasiirappia.

Himoleipuri Leila

Raaka-aineet
3 kpl kananmunia
½ dl sokeria
7 dl maitoa
50 g voita
4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta, Semper
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
Päälle
3 isoa kotimaista omenaa
½ dl sokeria
2–3 tl kanelia
Valmiin pannukakun pinnalle
tomusokeria
Näin valmistat
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vatkaa munia ja sokeria muutama minuutti sähkövatkaimella. Kaada muna-sokerivaahdon joukkoon maito ja sulatettu voi. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Suojaa uunipannu leivinpaperilla.
Poista omenista kannat ja siemenkohdat omenaporalla. Halutessasi voit kuoria omenat. Itse en kuorinut, koska käytin kotimaisia omenoita. Leikkaa omenoista ohuita viipaleita.
Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä kulhon pohjaa myöten. Kaada turvonnut taikina uunipannulle.
Asettele omenaviipaleet pannukakkutaikinan päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
Paista omenapannukakkua noin 30 minuuttia.
Gluteeniton omenapannukakku on parhaimmillaan lämpimänä. Sihtaa pinnalle tomusokeria. Halutessasi voit tarjota pannukakun kanssa myös vaahterasiirappia ja jäätelöä.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
6 kommenttia
Tällä reseptillä tulee aivan ihana pannukakku. Mieheni herkuttelee puolikkaan pellillisen hetkessä. Kiitos!
Ihana kuulla, tykkäsit ohjeesta. Kiitos! Omenapannukakku on kyllä aika koukuttavaa…
Olipa hyvää! Ei tarvinnut mitään lisukkeita. Jatkoon!
Ihana kuulla, kiitos!
Missä se ruskistettu voi on gluteenittomassa pannarissa?
Jos tarkoitat ensimmäistä kokeiluerääni, ruskistin taikinan voimäärän ensin valurautapannulla. Sitten kaadoin taikinan pannulle voisulan päälle. En siis laittanut rasvaa taikinaan.