Gluteeniton omenapannukakku

Himoleipuri

Tyttären luona käydessäni aina on päästävä syömään hollantilaisia pannukakkuja. Ne vaan ovat niin herkullisen hyviä. Pannukakut ovat Hollannissa ohuita ja tosi isoja. Makeiden pannukakkujen kanssa tarjotaan tomusokeria ja vaahterasiirappia. Ehdoton suosikkini on pannukakku, jossa on omenaa ja reilusti kanelia. Pannukakkuja tarjotaan myös suolaisilla täytteillä.

Näillä pannukakuilla herkuteltiin pari viikkoa sitten Oudt Leyden -pannukakkuravintolassa

Halusin kokeilla, onnistuisinko tekemään gluteenittoman pannukakun hollantilaiseen tapaan. Ensimmäisen kokeiluerän tein valurautapannulla uunissa. Taikinan voin ruskistin ensin pannulla ja sitten kaadoin taikinan päälle. Ruskistettu voi antoi ihanan aromin pannarille. Pannukakku onnistui oikein hyvin, mutta eihän yhdestä pannusta riitä kuin yhdelle.

Omenapannari syntyy vähistä aineista

Seuraavaksi tein pellillisen gluteenitonta omenapannukakkua. Gluteenittomaksi jauhoseokseksi valitsin Semperin hienon jauhoseoksen. Sillä mielestäni tulee parhaimmat gluteenittomat pannarit. Vatkasin munat ja sokerin kuohkeaksi, jonka jälkeen lisäsin maidon ja sulatetun voin. Viimeisenä jauhoseos, jonka joukkoon lisäsin leivinjauheen ja mausteet. Taikina sai tekeytyä noin 10 minuuttia.

Taikina on suunniteltu 60 cm:n uunin uunipannulle sopivaksi

Laitoin omenapannukakkuun kotimaisia omenoita, joita ei tarvitse kuoria. Niistä on näppärä ottaa siemenkodat pois omenaporalla. Leikkasin omenat ohuiksi viipaleiksi, jolloin ne jaksavat pysyä taikinan pinnalla ja ehtivät kypsyä. Omenaviipaleille vielä ripottelin sokeria ja kanelia ennen uuniin laittamista.

Tomusokerin lisäksi voit laittaa pannukakun päälle vaahterasiirappia tai syödä jäätelön kera

Gluteeniton omenapannukakku onnistui oikein hyvin. Maku oli erittäin hyvä. Jos vertaan tekemääni pannukakkua aitoon hollantilaiseen pannukakkuun, maku on kilpailukykyinen. Pannukakusta tuli paksumpaa, se ei haittaa. Maku on tärkeintä. Hollannissa laitetaan vielä pieni voipallo pannukakun päälle tarjolle tuotaessa. Itse kaadoin hieman vaahterasiirappia.

Herkullisin omppupannariterveisin,
Himoleipuri Leila

Gluteeniton omenapannukakku

Himoleipuri Tyttären luona käydessäni aina on päästävä syömään hollantilaisia pannukakkuja. Ne vaan ovat niin herkullisen hyviä. Pannukakut… Makeat gluteeniton, pannukakku, pannari, omena, omenapannukakku European Tulosta
Serves: pellillinen
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

3 kpl kananmunia
½ dl sokeria
7 dl maitoa
50 g voita
4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta, Semper
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Päälle
3 isoa kotimaista omenaa
½ dl sokeria
2–3 tl kanelia

Valmiin pannukakun pinnalle
tomusokeria

Näin valmistat

Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vatkaa munia ja sokeria muutama minuutti sähkövatkaimella. Kaada muna-sokerivaahdon joukkoon maito ja sulatettu voi. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Suojaa uunipannu leivinpaperilla.

Poista omenista kannat ja siemenkohdat omenaporalla. Halutessasi voit kuoria omenat. Itse en kuorinut, koska käytin kotimaisia omenoita. Leikkaa omenoista ohuita viipaleita.

Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä kulhon pohjaa myöten. Kaada turvonnut taikina uunipannulle.

Asettele omenaviipaleet pannukakkutaikinan päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Paista omenapannukakkua noin 30 minuuttia.

Gluteeniton omenapannukakku on parhaimmillaan lämpimänä. Sihtaa pinnalle tomusokeria. Halutessasi voit tarjota pannukakun kanssa myös vaahterasiirappia ja jäätelöä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

6 kommenttia

Heta Salovaara 9.11.2023 - 19:22

Tällä reseptillä tulee aivan ihana pannukakku. Mieheni herkuttelee puolikkaan pellillisen hetkessä. Kiitos!

Vastaa
Himoleipuri 10.11.2023 - 11:42

Ihana kuulla, tykkäsit ohjeesta. Kiitos! Omenapannukakku on kyllä aika koukuttavaa…

Vastaa
Raili 31.10.2023 - 20:30

Olipa hyvää! Ei tarvinnut mitään lisukkeita. Jatkoon!

Vastaa
Himoleipuri 8.11.2023 - 19:27

Ihana kuulla, kiitos!

Vastaa
Sari 28.10.2023 - 8:22

Missä se ruskistettu voi on gluteenittomassa pannarissa?

Vastaa
Himoleipuri 28.10.2023 - 10:31

Jos tarkoitat ensimmäistä kokeiluerääni, ruskistin taikinan voimäärän ensin valurautapannulla. Sitten kaadoin taikinan pannulle voisulan päälle. En siis laittanut rasvaa taikinaan.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää