Gluteeniton omenapaistos

Himoleipuri

Syksyn helpoin ja nopein herkku on tämä gluteeniton omenapaistos, joka tuoksullaan valloittaa keittiön ja koko kodin. Paistos valmistuu hetkessä ja tahtoo myös hävitä hetkessä parempiin suihin.

Paistos on herkullisen rapeaa herkkua

Omenapaistos syntyy vähistä raaka-aineista. Tarvitset vain omenoita ja kanelia sekä sulatettua rasvaa, fariinisokeria ja gluteenittomia kaurahiutaleita. Omenat pilkotaan ja maustetaan kanelilla ja kaadetaan vuoan pohjalle. Päälle tehdään muruseos.

Valitsin paistokseen kotimaisia omenoita, joita ei tarvitse kuoria.

Voi sulatetaan muruseokseen kattilassa ja joukkoon lisätään fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Fariinisokeri sopii erinomaisesti, sillä se tuo ihanaa karamellimaisuutta omenapaistokseen. Halutessasi voit toki käyttää myös tavallista sokeria. Lisää silloin mausteeksi teelusikallinen vaniljasokeria.

Muruseos valmistuu kätevästi pienessä kattilassa tai kasarissa

Tein muruseoksen gluteenittomista kaurahiutaleista, jolloin siitä tuli ihanan rapea. Voit myös korvata osan kaurahiutaleista gluteenittomalla jauhoseoksella tai mantelijauheella. Jos gluteeniton kaura ei sovi sinulle, voit korvata sen hirssi- tai teff- tai tattarihiutaleilla.

Valmiina uuniin

Viime viikonloppuna tein mökillä myös omenapaistosta. Käytin paistokseen kaapista löytyneet puolikaspussit mantelijauhetta ja -lastuja sekä desin verran gluteenitonta jauhoseosta. Mantelilastut murskasin hienoksi, etteivät ne pala paistoksen päällä.

Manteli toi paistokseen ihanan aromin, oli tosi hyvää. Paistos syötiin kolmeen pekkaan yhdellä istunnolla.

Gluteeniton omenapaistos kannattaa tarjota hieman jäähtyneenä vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.

Herkullisen omppuista viikonloppua!
t. Himoleipuri Leila

Gluteeniton omenapaistos

Himoleipuri Syksyn helpoin ja nopein herkku on tämä gluteeniton omenapaistos, joka tuoksullaan valloittaa keittiön ja koko kodin.… Makeat gluteeniton, paistos, omena, muruseos, omenapaistos, omenaherkku European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Voidellun vuoan pohjalle
6–8 pientä omenaa
2 tl kanelia

Päälle
100 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

Näin valmistat

Voitele uuninkestävä vuoka rasvalle. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Huuhtele omenat, halkaise ne ja poista siemenkodat. Halutessasi voit kuoria omenat. Pilko omenanpuolikkaat 4–6 lohkoksi. Sekoita kaneli joukkoon ja kaada lohkot uunivuokaan.

Valmista muruseos päälle. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja gluteenittomat kaurahiutaleet. Levitä seos omenoiden päälle.

Kypsennä paistosta uunin keskitasossa noin puoli tuntia.

Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkit

Gluteenittomien kaurahiutaleiden asemasta voit käyttää hirssi-, teff- tai tattarihiutaleita. Voit korvata osan hiutaleista myös mantelijauheella tai gluteenittomalla jauhoseoksella.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää