Gluteeniton mississippiläinen mutakakku

Himoleipuri

Tässä syntisen hyvässä mutakakussa on runsas suklaatäyte ja murumainen keksipohja. Kakun kruunaa pehmeä kermahuntu suklaarouheella. Kakku on varma valinta isänpäivän kahvipöytään tai muuhun herkutteluhetkeen.

Löysin tämän mutakakun ohjeen muutama vuosi sitten Gordon Ramsayn Maailma keittiössä -kirjasta. Kakku on saanut nimensä Mississippi-joen mutaisista rantatöyräistä ja se on suosittu jälkiruoka Yhdysvaltojen eteläisissä osavaltioissa.

Näiden raaka-aineiden lisäksi myös voita 🙂

Kakun pohjaan tulee gluteenittomia digestive- tai kaurakeksejä, voita ja suklaata. Täyte sekoitetaan muscovadosokeri-kananmunavaahdosta, sulatetusta voi-suklaaseoksesta ja kermavaahdosta. Täyttä tavaraa kaikki.

Jäähtyessään mutakakun keskusta laskeutuu ja tekee siten pesän täytteelle.

Gluteeniton mutakakku kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Vastapaistettuna täyte on melko pehmeää, mutta jäähdyttyään tiivistyy sopivasti. Ennen tarjoilua kakku viimeistellään kermavaahdolla ja rouhitulla suklaalla.

Tahmean mehevä rakenne on ominaista mutakakuille.

Ihanaa tulevaa viikonloppua ja hyvää isänpäivää kaikille isille!

Gluteeniton mississippiläinen mutakakku

Himoleipuri Tässä syntisen hyvässä mutakakussa on runsas suklaatäyte ja murumainen keksipohja. Kakun kruunaa pehmeä kermahuntu suklaarouheella. Kakku on varma valinta isänpäivän kahvipöytään tai muuhun herkutteluhetkeen. Löysin tämän mutakakun ohjeen muutama vuosi… Makeat gluteeniton, kakku, suklaakakku, mutakakku, mudcake, isänpäiväkakku European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
150 g gluteenittomia digestivekeksejä
40 g voita
50 g tummaa gluteenitonta suklaata

Täyte
150 g tummaa gluteenitonta suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
150 g muscovadosokeria
2 dl kuohukermaa

Päälle
2 dl kuohukermaa
50 g raastettua gluteenitonta suklaata

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi 22-24 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Leivinpaperi suojaa uunia. Vuoasta tahtoo tihkua vähän rasvaa kun on niin tuhdit aineet. Voitele ruoan reunat voilla.

Valmista ensin pohja. Murskaa digestivekeksit hienoksi murskaksi esimerkiksi kaulimella muovipussin sisällä. Paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata ne miedolla teholla mikroaaltouunissa välillä sekoittaen tai vesihauteessa. Kaada keksimurut jäähtyneen voi-suklaaseoksen joukkoon. Levitä ja paine seos lusikan selkäpuolella tasaisesti irtopohjavuoan pohjalla ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin, jotta muruseos kovettuu.

Aloita täytteen valmistus sulattamalla voi ja suklaa joko mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja muscovadosokeri sähkövatkaimella kulhossa sakeaksi vaahdoksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon jäähtynyt voi-suklaaseos. Nuolija on kätevä sekoittamaan massaa ja varmistamaan, ettei kulhon pohjalle jää suklaakerrosta. Lisää viimeisenä kermavaahto kevyesti sekoitellen.

Kaada täyte keksipohjan päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia uunin alatasolla. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa. Täyte saa olla hieman liikkuvaa, kun otat kakun pois uunista.

Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuin irrotat irtopohjavuoan reunuksen, ainakin puoli tuntia. Voit tehdä kakun tähän vaiheeseen jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Säilytä jääkaapissa.

Vaahdota kerma ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele rouhitulla suklaalla. Tarjoa kakku jääkaappiviileänä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää