Gluteeniton mansikkatorttu

Himoleipuri

Ihana lämmin kesä hellii meitä parhaillaan ja mansikat kypsyvät kovaa vauhtia. On kesän ensimmäisen mansikkatortun aika.

Mansikkatorttu tuo mieleen kuopuksen syntymän. Hän on syntynyt perinteisenä juhannusaattona. Asuimme tällöin Itä-Suomessa, jossa kaikilla oli tapana käydä katsomassa vauvaa heti kun äiti palasi vauvan kanssa kotiin sairaalasta. Tein hyvissä ajoin ennen synnytystä useamman torttupohjan pakastimeen, varasin reilusti valmista vaniljakastiketta jääkaappiin ja mies huolehti päivittäin tuoreet mansikat. Moni ihmetteli, kuinka olin heti jaksanut leipoa sairaalasta palattuani. Kätevä emäntä keksii keinot…

Helteellä ei huvita tehdä monimutkaisia leivonnaisia. Tämä torttupohja on helppo ja nopea tehdä. Munat ja sokeri vaahdotetaan, vaahtoon lisätään vuorotellen sulatettu rasva ja jauhoseos. Maustoin taikinan kardemummalla, joka antaa mukavan säväyksen leivonnaiseen.

Täytteessä vain mielikuvitus on rajana. Levitin ensin torttupohjalle kevyesti lemon curdia, joka tuo sitruunan raikkautta leivonnaiseen. Seuraavaksi vaahdotin valmiin vaniljakastikkeen ja kevensin kastiketta maustamattomalla jogurtilla. Kastike torttupohjalle ja reilusti kotimaisia mansikoita päälle. Simppeli juttu, mutta aah niin hyvää.

Kuopus tulee käymään alkuviikosta. Taidanpa leipoa hänelle mansikkatortun eilisen synttäripäivän merkeissä. Nautinnollista mansikkakesää – tästä se sesonki alkaa!

Gluteeniton mansikkatorttu

Himoleipuri Ihana lämmin kesä hellii meitä parhaillaan ja mansikat kypsyvät kovaa vauhtia. On kesän ensimmäisen mansikkatortun aika.… Makeat gluteeniton, torttu, mansikka, mansikkatorttu, kesä European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Torttupohja
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
100 g margariinia
2½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Täyte
3-4 rkl lemon curdia
1 prk (= 250 g) valmista vaniljakastiketta, esim. Flora Vanilla
1 prk (= 150 g) maustamatonta jogurttia

Päälle
½ l mansikoita
sitruunamelissan lehtiä

Vuokaan
margariinia
gluteenittomia korppujauhoja

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele iso (halkaisija 28-30 cm) torttu- tai piirakkavuoka ja jauhota se gluteenittomilla korppujauhoilla. Sulata margariini.

Valmista torttupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi tukevaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

Sekoita jauhoseokseen leivinjauhe ja kardemumma. Lisää kuivat aineet ja sulatettu margariini vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita tarvittaessa. Paista torttua noin 25 minuuttia.

Anna kypsän tortun jäähtyä 5 minuuttia vuoassa ennen kumoamista.

Valmista täyte. Levitä jäähtyneen torttupohjan päälle lemon curdia.

Vatkaa vaniljakastike sakeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon jogurtti ja kaada täyte torttupohjalle.

Koristele torttu mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Vinkit

Lemon curdin asemasta voit maustaa vaniljakastikkeen sitruunamehulla (1-2 rkl).

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää