Gluteeniton mansikka-murupiirakka

Himoleipuri

Kaupallinen yhteistyö Virtasalmen Viljatuotteen kanssa.

Makoisa mansikkakausi on parhaimmillaan. Mansikoista voit loihtia monenlaisia leivonnaisia, kuten täytekakkuja, kääretorttuja, piirakoita ja pullapitkoja. Tämä gluteeniton mansikkamurupiirakka on yksi suosikeistani. Piirakan pohja on tosi maukas ja rouheinen. Täytteenä on makoisia mansikoita ja päällä ihanan herkullinen ja rapea murukerros. Nam!

Ensimmäiset palat nautittiin kermavaahdon kera mieheni loman alkajaisiksi

Piirakka valmistuu perusraaka-aineista. Leivoin piirakan voihin, sillä mielestäni mansikat ansaitsevat sen. Toki voit halutessasi käyttää margariinia. Gluteenittomiksi jauhoiksi riittää yksi tuote, Virtasalmen Viljatuotteen mainio kaurajauhoseos. Seos sisältää 62 % gluteenitonta kauraa; täysjyväkaurajauhoa, kaurahiutaleita ja kauralesettä. Muina ainesosina on tumma täysjyvä riisijauho, hieno riisijauho sekä psyllium. Seoksen kuitupitoisuus on peräti 11 g/100 g jauhoseosta. Mahtavaa, että makeaa piirakkaa syömällä voi saada kuidut kasaan! Tuotteen proteenipitoisuus on myös korkea, 12 g/100 g.

Näitä raaka-aineita tarvitaan piirakan pohjaan ja täytteeseen

Gluteeniton mansikkamurupiirakka on helppo valmistaa. Pohjataikinan voi ja sokeri vaahdotetaan, joukkoon lisätään kananmuna sekä lopuksi muut kuiva-aineet keskenään sekoitettuna vuorotellen maidon kanssa.

Taikina levitetään nuolijalla tai lusikalla voidellun piirakkavuoan pohjalle

Mansikat paloitellaan pohjan päälle ja koko kokemus kruunataan muruseoksella. Muruseokseen voi nypitään kaurajauhoseoksen ja sokereiden kanssa karkeaksi muruksi.

Tulipa laitettua paljon mansikoita, vähempikin riittää

Virtasalmen Viljatuotteen kaurajauhoseos on mielestäni loistava tuote. Olet varmaan huomannut, että lisään usein gluteenittomia kaurahiutaleita piirakoiden pohjaan tuomaan rouheista rakennetta ja hyvää makua. Tässä kaurajauhoseoksessa on jo valmiiksi kaurahiutaleita ja -lesettä, joten yhdessä jauhopussilla pärjää. Ei tarvitse erikseen ostaa gluteenittomia kaurahiutaleita. Ja mikä parasta, kaurajauhoseos sopii niin makeaan kuin suolaiseen leivontaan.

Mansikkamurupiirakka valmiina uuniin

Saat leivottua pellillisen piirakkaa, kun tuplaat piirakan ainemäärät. Katso reseptin lopusta myös tuunausvinkki vegaaniseen mansikkamurupiirakkaan.

Piirakka uunista ulos!

Tiesitkö muuten, että Viljatuotteen monia gluteenittomia jauhoseoksia, kuten tätä kaurajauhoseosta saa myös 3 kilon pusseissa? Ei ihan heti lopu jauhot ja kilohintakin tulee edullisemmaksi. Katson tarkemmin jauhoseoksia Viljatuotteen kotisivuilta.

Testasin kaurajauhoseosta myös suolaiseen piirakkapohjaan. Löysin vähän kantarelleja ja leivoin toissapäivänä kesän ensimmäisen gluteenittoman kantarelli-pekonipiirakan. Jauhoseos toimi oikein hyvin. Muuta ohjetta seuraavasti suolaista pohjaa varten: jätä sokeri ja kananmuna pois ja vaihda maito kylmään veteen. Nypi rasva kuiviin aineisiin ja lisää lopuksi vesi. Anna taikinan tekeytyä ennen kuin taputtelet sen voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Kesän ensimmäiset kantarellit!

Mansikkamurupiirakka on parhaimmillaan lämpimänä kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa tarjoiltuna.

Kesällä on kiva koristella piirakoita kun puutarhasta löytyy sopivia aineksia.
Satoisia marja- ja sienireissuja! T. Himoleipuri Leila

Gluteeniton mansikkamurupiirakka

Himoleipuri Kaupallinen yhteistyö Virtasalmen Viljatuotteen kanssa. Makoisa mansikkakausi on parhaimmillaan. Mansikoista voit loihtia monenlaisia leivonnaisia, kuten täytekakkuja, kääretorttuja, piirakoita ja pullapitkoja. Tämä gluteeniton mansikkamurupiirakka on yksi suosikeistani. Piirakan pohja on tosi… Makeat gluteeniton, makea piirakka, mansikka, muruseos, kaurajauhoseos, mansikkamurupiirakka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
100 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl gluteenitonta kaurajauhoseosta, Virtasalmen Viljatuote
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

Täyte
4-5 dl tuoreita mansikoita halkaistuna

Muruseos päälle
1 dl gluteenitonta kaurajauhoseosta, Virtasalmen Viljatuote
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
30 g voita

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele voilla piirakkavuoka, jonka halkaisija on 26–28 cm.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmuna. Yhdistä jauhoseokseen leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Pyöräytä taikina tasaiseksi nuolijalla ja levitä piirakkavuoan pohjalle.

Tee muruseos. Nypi kaikki aineet keskenään muruseokseksi ja siirrä sivuun odottamaan.

Paloittele mansikat 2–4 osaan, koosta riippuen. Kaada mansikkapalat piirakkapohjan päälle.

Ripottele viimeisenä muruseos mansikoiden pinnalle.

Paista mansikkapiirakkaa uunissa noin 25–30 minuuttia. Tarjoa piirakka lämpimänä kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Vinkit

Piirakasta saat helposti tuunattua myös vegaanisen version. Käytä tällöin voin tilalla maidotonta margariinia sekä korvaa pohjataikinan kananmuna ja maito kahdella desilitralla soijajogurttia.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää