“Keliaakikko tulossa kylään. Haluaisin leipoa gluteenitonta kahvileipää. Onko sinulla jotain helppoa reseptiä?” Tämä kysymys esitetään minulle usein. Jos leivot gluteenitonta satunnaisesti, kalliita gluteenittomia erikoisjauhoja ei tarvitse hankkia. Voit pyöräyttää herkullisen gluteenittoman kääretortun pelkästään perunajauhoista. Kääretortusta tulee kuohkea ja hyvin rullautuva.
Gluteenittomassa leivonnassa on tärkeää, ettei gluteenipitoisia raaka-aineita pääse sekoittumaan gluteenittomien joukkoon. Olethan varmistanut, ettei sokeripussiin tai perunajauhopakettiin ole joutunut vehnäjauhoja esimerkiksi lusikan tai desimitan välityksellä. Voit lukea lisää gluteenittoman leivonnan nikseistä ja kontaminaation välttämisestä täältä.
Gluteenittoman kääretorttupohjan leipominen on nopeaa ja helppoa. Tarvitset vain neljä raaka-ainetta: kananmunia, sokeria, perunajauhoja ja leivinjauhetta.
Huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdotetaan vaaleaksi ja tukevaksi vaahdoksi. Leivinjauhe sekoitetaan perunajauhoihin ja seos siivilöidään muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen esimerkiksi puuhaarukalla tai nuolijalla.
Laitoin tämän kääretortun täytteeksi itse tekemääni metsävadelmahilloa. Se on mielestäni niin aromikasta, ettei täytteeksi tarvita muuta. Voit laittaa täytteeksi hillon lisäksi tuoreita marjoja, kermavaahtoa tai rahkalla tai jogurtilla kevennettyä kermavaahtoa.
Kääretortusta saa helposti myös loihdittua ihania leivoksia. Tortusta leikataan viipaleita, viipaleiden reunalle pursotetaan kermavaahtoa ja keskelle laitetaan keko marjoja.
Sunnuntaina vietetään naistenpäivää. Tämä kääretorttu onnistuu hyvin perheen miesväeltäkin, vink-vink!
Ihanaa naistenpäivää meille kaikille naisille!
Raaka-aineet
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
3-4 dl vadelmahilloa
Näin valmistat
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja päällystä uunipelti leivinpaperilla.
Vatkaa kananmunat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi.
Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi levyksi.
Paista noin 10-12 minuuttia uunin keskitasolla.
Kumoa valmis torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
Levitä vadelmahillo pohjan päälle ja kääri levy napaksi rullaksi leivinpaperin avulla.
Siirrä kääretorttu jääkaappiin vetäytymään.
Jos haluat tehdä leivoksia, leikkaa tortusta viipaleita ja koristele viipaleet kermavaahdolla ja marjoilla sekä sitruunamelissan lehdillä.
Vinkit
Leivinpaperi asetettuu hyvin pellille, kun pellin pohjan kostuttaa kevyesti vedellä.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
6 kommenttia
Kokeilin tänään tätä ohjetta ja onnistui loistavasti! Ohjeesta poiketen käytin täytteenä mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Tuli aivan suussasulava käätetorttu. 🙂
Ihana kuulla, että kääretorttu onnistui hienosti 🙂 Täytettä voi tuunata suun ja tilanteen mukaan.
Hei! Minkä kokoiselle uunipellille tämä taikina on mitoitettu, riittääkö 60cm uunin pellille?
Hei Katri! Kyllä riittää. Minulla myös 60 cm uuni.
Moi!
Miten paljon laittaisit kaakaojauhetta, jos haluaisin tehdä unelmatortun?
Kiitos!
Moi Laila! Unelmatorttuun laittaisin 1 dl perunajauhoja ja 4 rkl kaakaojauhetta. Leivonnaniloa!