Gluteeniton ja vegaaninen vadelma-valkosuklaakakku

Himoleipuri

Viikonloppuna kokoonnuttiin perhedinnerille. Mahtavaa saada koko perhe yhtä aikaa koolle saman pöydän ääreen. Meillä näitä hetkiä ei ole kovin usein, koska tytär asuu ulkomailla. Siksi tämä yhteiset kohtaamiset ovat sitäkin arvokkaampia. Tytär on ollut lähes 8 vuotta vegaani, joten meillä leivotaan vegaanisia herkkuja hänen lomaillessaan kotona.

Leivoin jälkiruoaksi kaksi vegaanista ja gluteenitonta leivonnaista: mustikkakukon ja vadelma-valkosuklaakakun. Kakun pohja valmistui vegaanisista ja gluteenittomista digestivekekseistä, joita nykyään löytyy useammalta valmistajalta. Vegaaniseksi vaahtoutuvaksi kermaksi valitsin Alpron soijavispin. Jos sinulle sopii gluteeniton kaura, myös Aito kauravispistä saa sakean vaahdon. Tyttäreni mielestä soijavispi on maultaan parasta, vaikkei se vaahtoudu yhtä hyvin kuin kauravispi. Koska tänä kesänä olen löytänyt metsävadelmia vähän, käytin Bonnen valmista vadelmasosetta kakkuun. Ensi kerralla taidan kyllä tehdä itse soseen kotimaisista puutarhavadelmista, jolloin saan kauniinmman värin ja tuoreen vadelmien maun.

Vegaaninen ja gluteeniton kakku syntyy tämännäköisistä raaka-aineista

Vegaaniset kakut hyytyvät mainiosti agar agar -hyytelöimisjauheella. Jauhe on valmistettu merilevästä, joten se ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.  Käyttö ei ole vaikeaa, kunhan vaan seuraa ohjeita. Perusidea on, että jauhe sekoitetaan kylmään nesteeseen, kuumennetaan kiehuvaksi ja keitetään vähintään kaksi minuuttia. Seos lisätään kuumana ja ohuena nauhana täytteeseen.

Vadelmatäytteen on hyvä antaa hyytyä pari tuntia jääkaapissa ennen valkosuklaatäytteen lisäämistä päälle

Vegaanisesta ja gluteenittomasta vadelma-valkosuklaakakusta tuli ihanan pehmeää ja ”kermaista”. Se muistuttaa rakenteeltaan lähinnä moussekakkua. Leipomukseni maistui hyvin kaikille ja mikä tärkeintä – saimme yhdessä herkutella samalla kakulla. Kakun lisäksi tein vegaanista mustikkakukkoa. Se oli helppo homma, koska ohjeestani vain rasva piti vaihtaa vegaaniseksi. Jos et tarvitse tehdä vegaanisia versioita, kurkkaa gluteenittoman vadelma-valkosuklaajuustokakun ja gluteenittoman mustikkakukon ohjeet toisaalta blogistani.

Kaunista syyskauden alkua!
t. Himoleipuri Leila

Gluteeniton ja vegaaninen vadelma-valkosuklaamoussekakku

Himoleipuri Viikonloppuna kokoonnuttiin perhedinnerille. Mahtavaa saada koko perhe yhtä aikaa koolle saman pöydän ääreen. Meillä näitä hetkiä ei ole kovin usein, koska tytär asuu ulkomailla. Siksi tämä yhteiset kohtaamiset ovat sitäkin… Makeat gluteeniton, vegaaninen, maidoton, munaton, vadelma, vegaaninen valkosuklaa, moussekakku, vadelma-valkosuklaakakku European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
150 g gluteenittomia ja vegaanisia digestivekeksejä
70 g maidotonta margariinia (laktoositon Sunnuntai-margariini)

Vadelmatäyte
1 prk (=250 ml) soijavispiä, Alpro
¾ dl sokeria
2 dl vadelmasosetta
3 rkl sitruunamehua
3 tl agar agar -hyytelöimisjauhetta

Valkosuklaatäyte
2 kpl (= 180 g) vegaanista valkosuklaata
1 prk (= 250 ml) soijavispiä, Alpro
1 rasia (= 200 g) vegaanista tuorejuustoa, maustamaton Violifen Creamy original
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
2 tl agar agar -hyytelöimisjauhetta

Koristeluun
kotimaisia vadelmia
mintun tai sitruunamelissan tuoreita lehtiä

Näin valmistat

Pingota 20 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi sekä vuoan reunoille leivinpaperisuikaleet. Voit käyttää myös reunakalvoa ja leikata leivinpaperin vain vuoan pohjalle.

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sulatettu ja jäähtynyt margariini joukkoon. Paine seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu.

Valmista vadelmatäyte. Vaahdota soijavispi sakeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon sokeri ja puolet vadelmasoseesta.

Kaada sitruunamehu ja loppu vadelmasose kattilaan ja lisää joukkoon agar agar-jauhe. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen ja keitä vähintään 2 minuuttia eli kunnes seos sakenee.

Lisää kuuma seos nopeasti vadelma-valkosuklaa-soijavispivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

Kaada vaahto vuokaan. Kopauta vuokaa pöytään, että vaahto asettuu hyvin vuokaan. Tasoita pinta. Laita kakku hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.

Valmista valkosuklaatäyte. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä.
Vaahdota soijavispi sakeaksi vaahdoksi.

Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi kulhossa. Lisää jäähtynyt valkosuklaa ja sitten soijavispivaahto.

Kaada sitruunamehu kattilaan ja lisää joukkoon agar agar-jauhe. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen ja keitä vähintään 2 minuuttia eli kunnes seos sakenee. Lisää kuuma seos nopeasti tuorejuusto-valkosuklaa-soijavispivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

Kaada vaahto vadelmatäytteen päälle. Kopauta vuokaa pöytään, että vaahto asettuu hyvin vuokaan. Tasoita pinta. Laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään kahdeksi tunniksi.

Koristele kakku tuoreilla kotimaisilla vadelmilla ja mintun tai sitruunamelissa lehdillä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää