Mansikkamoussekakku on ihanan pehmeä ja juhlava kakku, joka sopii moneen ruokavalioon. Kakku on sekä gluteeniton että vegaaninen, joten se on oiva vierastarjottava isommallekin porukalle. Sopii kaikille. Ja maistuu varmasti kaikille.

Mieheni muistutti minua hiljattain kakun leipomisesta miesporukan viikonlopun kekkereihin. Hänen kaverinsa ovat tottuneet siihen, että himoleipuri Leila lähettää aina jonkun leivonnaisen herkuttelevien herrojen kesätapaamiseen. Heh, nytpä laitetaan herrat testaamaan blogileipomuksiani. 🙂

Tämän mansikkamoussekakun pohja tehdään gluteenittomista ja maidottomista kekseistä. Käytin vaniljatäytteisiä keksejä. Jos käytät maidottomia perussuklaakeksejä, on hyvä lisätä hieman sulatetun margariinin määrää. Vaniljatäyte itsessään kostuttaa keksimurua, siksi täytekeksejä käytettäessä rasvaa tarvitaan normaalia vähemmän.
Agar agar -hyytelömisjauhe on vegaaninen vaihtoehto liivatteelle. Se on valmistettu merilevästä, eikä siten sisällä eläinperäisiä ainesosia. Mielestäni sitä on helppo käyttää, kunhan vaan seuraa tarkasti tuotteen käyttöohjetta.

Uskallan postata tämän kakun ohjeen, vaikka vielä en tiedä, mikä on herkuttelevien herrojen ”tuomio”. Viikko sitten tein samaisen mansikkamoussekakun vegaanityttäremme loman alkajaiskakuksi ja suussa sulavaa oli. Myös tyttären mielestä.

Kakku oli erinomaisen hyvin onnistunut ja ajattelin heti tehdä tänne blogiin postauksen siitä. En kuitenkaan saanut mielestäni riittävän hyviä kuvia sydämen muotoon tehdystä kakusta, joten jäi postaamatta. Taidan olla vähän liian kriittinen kuvien suhteen…

Raaka-aineet
Pohja
150 g gluteenittomia ja maidottomia vaniljatäytesuklaakeksejä
30 g maidotonta margariinia sulatettuna
Täyte
10-12 kpl mansikoita halkaistuna vuoan reunoille
2 kpl (a´80 g) maidotonta valkosuklaata (esim. Ichoc white vanilla)
1 prk (= 250 ml) vispautuvaa soijavalmistetta (soijavispiä)
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl mansikkasosetta
3 rkl sitruunanmehua
2 tl agar agar -hyytelöimisjauhetta
Päälle
225 g vegaanista tuorejuustoa, esim. Tofuttia
1 dl soijavispiä
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ l mansikoita
mintun lehtiä
Näin valmistat
Leikkaa 20-22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi sekä vuoan reunoille leivinpaperisuikaleet. Voit käyttää myös reunakalvoa. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sulatettu ja jäähtynyt margariini joukkoon. Paine seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu.
Puolita tuoreet mansikat pystysuunnassa ja asettele vuoan sisäreunalla.
Valmista täyte. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vaahdota soijavispi sakeaksi vaahdoksi. Jos sinulla ei ole valmista mansikkasosetta, pyöräytä 3 dl mansikoita tehosekoittimessa soseeksi. Sekoita puolet mansikkasoseesta ja sulatettu suklaa soijavispivaahdon joukkoon. Kaada sitruunamehu ja loppu mansikkasose kattilaan ja lisää joukkoon agar agar-jauhe. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen ja keitä vähintään 2 minuuttia eli kunnes seos sakenee. Lisää kuuma seos nopeasti mansikka-valkosuklaa-soijavispivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada vaahto vuokaan varmistaen, että mansikat pysyvät pystyssä. Kopauta vuokaa pöytään, että vaahto asettuu hyvin vuokaan. Tasoita pinta.
Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi tai mielellään yön yli.
Koristele kakku. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella notkeaksi ja lisää soijavispi joukkoon. Mausta seos sokereilla. Laita seos pursotinpussiin ja pursota se kakun reunoille. Koristele kakku mansikoilla ja mintun lehdillä haluamallasi tavalla.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
6 kommenttia
Hei! Tein kakun kahdesti ja hyvää oli! Miten saat pursotuksen pysymään noin jähmeänä? Ekalla kerralla kokeilin noin kun ohjeessa sanotaan ja jäi löysäksi. Tokalla kerralla vaahdotin ensin soijavispin ja lisäsin siihen tuorejuuston ja sokerit. Jäi edelleen vähän löysäksi. Onko joku soijavispimerkki parempi vaahdottumaan kuin toinen? Minä käytin Alpro Whippind -soijavalmistetta. T. Elisa
Hei! Kiva kun kokeillut ohjettani, jopa kahdesti ? Käytitkö tuorejuustona Tofuttia? Se on tosi jähmeää, mutta sitä on vähän vaikea löytää kaupasta. Gluteenittomista kasvivispeistä parhaiten vaahtoutuu Valion Oddlygood Easy Whipping. Vaahto pysyy myös tukevana. Suosittelen käyttämään sitä, niin saat kestävän pursotuksen. Mukavaa kesää! ?
Soijapohjaisista vispeistä saa jämäköitä lisäämällä tilkan sitruunamehua vispauksen aikana.
Kiitos vinkistä 🙂
Hei. Kun käytit kakkupohjaa niin kuinka kostutit sen?
Tein tuon kakun pari vuotta sitten, joten en nyt tarkalleen muista. Yleensä kostutan vegaaniset kakkupohjat sokerivedellä tai kasvimaidolla