Gluteeniton ja vegaaninen mansikkamoussekakku

Himoleipuri

Mansikkamoussekakku on ihanan pehmeä ja juhlava kakku, joka sopii moneen ruokavalioon. Kakku on sekä gluteeniton että vegaaninen, joten se on oiva vierastarjottava isommallekin porukalle. Sopii kaikille. Ja maistuu varmasti kaikille.

Mieheni muistutti minua hiljattain kakun leipomisesta miesporukan viikonlopun kekkereihin. Hänen kaverinsa ovat tottuneet siihen, että himoleipuri Leila lähettää aina jonkun leivonnaisen herkuttelevien herrojen kesätapaamiseen. Heh, nytpä laitetaan herrat testaamaan blogileipomuksiani. 🙂

Tämän mansikkamoussekakun pohja tehdään gluteenittomista ja maidottomista kekseistä. Käytin vaniljatäytteisiä keksejä. Jos käytät maidottomia perussuklaakeksejä, on hyvä lisätä hieman sulatetun margariinin määrää.  Vaniljatäyte itsessään kostuttaa keksimurua, siksi täytekeksejä käytettäessä rasvaa tarvitaan normaalia vähemmän.

Agar agar -hyytelömisjauhe on vegaaninen vaihtoehto liivatteelle. Se on valmistettu merilevästä, eikä siten sisällä eläinperäisiä ainesosia. Mielestäni sitä on helppo käyttää, kunhan vaan seuraa tarkasti tuotteen käyttöohjetta.

Kakku ennen viimeistelyä

Uskallan postata tämän kakun ohjeen, vaikka vielä en tiedä, mikä on herkuttelevien herrojen ”tuomio”. Viikko sitten tein samaisen mansikkamoussekakun vegaanityttäremme loman alkajaiskakuksi ja suussa sulavaa oli. Myös tyttären mielestä.

Keksien asemasta käytin gluteenitonta ja vegaanista kakkupohjaa. Postaan kakkupohjan ohjeen myöhemmin.

Kakku oli erinomaisen hyvin onnistunut ja ajattelin heti tehdä tänne blogiin postauksen siitä. En kuitenkaan saanut mielestäni riittävän hyviä kuvia sydämen muotoon tehdystä kakusta, joten jäi postaamatta. Taidan olla vähän liian kriittinen kuvien suhteen…

Gluteeniton ja vegaaninen mansikkamoussekakku

Himoleipuri Mansikkamoussekakku on ihanan pehmeä ja juhlava kakku, joka sopii moneen ruokavalioon. Kakku on sekä gluteeniton että vegaaninen, joten se on oiva vierastarjottava isommallekin porukalle. Sopii kaikille. Ja maistuu varmasti kaikille.… Makeat gluteeniton, kakku, moussekakku, mansikka, mansikkamoussekakku, maidoton, munaton European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
150 g gluteenittomia ja maidottomia vaniljatäytesuklaakeksejä
30 g maidotonta margariinia sulatettuna

Täyte
10-12 kpl mansikoita halkaistuna vuoan reunoille

2 kpl (a´80 g) maidotonta valkosuklaata (esim. Ichoc white vanilla)
1 prk (= 250 ml) vispautuvaa soijavalmistetta (soijavispiä)
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl mansikkasosetta
3 rkl sitruunanmehua
2 tl agar agar -hyytelöimisjauhetta

Päälle
225 g vegaanista tuorejuustoa, esim. Tofuttia
1 dl soijavispiä
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

½ l mansikoita
mintun lehtiä

Näin valmistat

Leikkaa 20-22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi sekä vuoan reunoille leivinpaperisuikaleet. Voit käyttää myös reunakalvoa. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sulatettu ja jäähtynyt margariini joukkoon. Paine seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu.

Puolita tuoreet mansikat pystysuunnassa ja asettele vuoan sisäreunalla.

Valmista täyte. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vaahdota soijavispi sakeaksi vaahdoksi. Jos sinulla ei ole valmista mansikkasosetta, pyöräytä 3 dl mansikoita tehosekoittimessa soseeksi. Sekoita puolet mansikkasoseesta ja sulatettu suklaa soijavispivaahdon joukkoon. Kaada sitruunamehu ja loppu mansikkasose kattilaan ja lisää joukkoon agar agar-jauhe. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen ja keitä vähintään 2 minuuttia eli kunnes seos sakenee. Lisää kuuma seos nopeasti mansikka-valkosuklaa-soijavispivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada vaahto vuokaan varmistaen, että mansikat pysyvät pystyssä. Kopauta vuokaa pöytään, että vaahto asettuu hyvin vuokaan. Tasoita pinta.

Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi tai mielellään yön yli.

Koristele kakku. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella notkeaksi ja lisää soijavispi joukkoon. Mausta seos sokereilla. Laita seos pursotinpussiin ja pursota se kakun reunoille. Koristele kakku mansikoilla ja mintun lehdillä haluamallasi tavalla.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

1 kommenttia

Suvi 11 toukokuun, 2021 - 6:27 am

Hei. Kun käytit kakkupohjaa niin kuinka kostutit sen?

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää