Gluteeniton herukkapiirakka

Himoleipuri

Herukoista tehty piirakka on ihanan kirpeä ja samalla raikas. Vaniljarahkatäyte taittaa sopivasti herukoiden kirpeyttä ja rapeat taikinanokareet päällä kruunaavat makuelämyksen. Tätä leivonnaista on saatava joka kesä, useamman kerran.

Meillä mökillä kasvaa herukkaa joka lähtöön. Tuli aikanaan vähän innostuttua, kun lapset olivat pieniä. Mustaherukkaa on useampi pensas, pari viherherukkapensasta ja yksi valkoherukka. Punaherukkapensaitakin oli alun perin useampi, mutta vuosien varrella ne ovat jotenkin kuivaneet. No, ei haittaa. Marjoja tulee muutenkin ihan riittävästi.

Leivoin suosikkiherukkapiirakkaani viime viikonloppuna mökillä. Piirakan ohjeen puhtaaksikirjoitus vähän venähti, mutta tässä se nyt tulee.

Gluteeniton herukkapiirakka tehdään karkeasti näin. Ensin valmistetaan piirakkataikina, joka painellaan vuoan pohjalle ja reunoille. Päälle lisätään perunajauhoissa pyöräyteyt herukat, jotka peitetätään rahkatäytteellä.

Koko komeus vielä kruunataan pohjataikinasta säästetyillä nokareilla. Monta vaihetta, mutta helppoja kaikki. Käytin herukkapiirakan taikinaan tattaria sisältävää gluteenitonta jauhoseosta ja mantelijauhetta. Mielestäni tämä kombo toimii mainiosti herukoiden kanssa.

Jos sinulla kasvaa herukoita tai saat niitä jostain, suosittelen ehdottomasti testaamaan tätä herkkupiirakkaa. On se vaan niin hyvää!!!

Gluteeniton herukkapiirakka

Himoleipuri Herukoista tehty piirakka on ihanan kirpeä ja samalla raikas. Vaniljarahkatäyte taittaa sopivasti herukoiden kirpeyttä ja rapeat taikinanokareet päällä kruunaavat makuelämyksen. Tätä leivonnaista on saatava joka kesä, useamman kerran. Meillä mökillä… Makeat gluteeniton, piirakka, herukkapiirakka, mustaherukka, punaherukka, rahkatäyte European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
200 g margariinia
2 dl sokeria
1 muna
4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Virtasalmen Viljatuote)
1½ dl mantelijauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Herukkatäyte
7 dl herukoita
½ dl perunajauhoja

Rahkatäyte
2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
1 muna
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Pinnalle
vajaa 1/3 pohjataikinasta

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa irtopohjaisen vuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle leivinpaperista pohjan muotoinen pala. Voitele vuoan reunat.

Tee pohjataikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan muutamassa erässä. Levitä reilut 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Säästä lopputaikina piirakan pinnalle. Halutessasi voit laittaa taikinan kylmään ennen sen levittämistä piirakkavuokaan ja valmistella sillä aikaa täytteet. Näin piirakkataikinaa on helpompi käsitellä.

Sekoita herukoiden joukkoon perunajauhot ja levitä pohjataikinan päälle.

Tee rahkatäyte. Sekoita vispilällä kananmuna rahkan joukkoon. Yhdistä sokerit ja perunajauhot keskenään ja lisää rahkaseokseen. Kaada rahkatäyte herukoiden päälle. Ripottele pinnalle loput pohjataikinasta pieninä nokareina.

Paista 200 asteessa 40-45 minuuttia.

Vinkit

Voit tehdä piirakan myös suorakaiteenmuotoiseen uunivuokaan.

Vein tämän uunivuokaan tehdyn gluteenittoman piirakan luokkakokoukseen viime kesänä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää