Vegaaniset marengit

Himoleipuri

Vegaanisten marenkien leivonta on ollut to bake -listallani pitkään. Kerran aiemmin olen kokeillut kyseisten marenkien tekemistä, mutta en ollut tyytyväinen lopputulokseen. Rennolla kokeilumielellä lähdin uudelleen testailemaan vegaanisia marenkeja. Jospa tällä kertaa onnistuisi.

Vegaanisiin marenkeihin tarvitset kikherneiden lientä eli aquafabaa ja sokeria. Lisäksi laitoin vaniljasokeria ja sitruunamehua mausteeksi.

Käytin ohjeessa Pirkan suolaliemeen säilöttyjen kikherneiden lientä

Kikherneliemen riittävä vaahdottaminen on onnistumisen edellytys. Vaahdotin pelkkää lientä ensin 5 minuuttia. Sen jälkeen lisäsin teelusikalliset vaniljasokeria ja sitruunamehua. Sitruunamehu tukevoittaa vaahtoa. Sokeri kannattaa lisätä pienissä erissä, jotta se ehtii sulaa vaahdotuksen aikana. Toisen vaiheen vaahdottamiseen meni reilut 5 minuuttia. Sähkövatkaimen teho vaikuttaa tarvittavaan aikaan. Minulla on aika tehokas peli. Vaahto on valmis, kun se on hyvin topakkaa ja pysyy kulhossa, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin.

Monissa vegaanisissa ohjeissa varotellaan, että vegaaniset marengit leviävät uunissa. Minun ei levinnyt yhtään. Vegaaninen marenkivaahto käyttäytyi samalla tavalla kuin tavallinen marenkivaahto. Ainoastaan paistoaika oli pitempi. Marengit kannattaa paistaa alhaisessa lämpötilassa, jotta ne säilyvät valkoisina.

Vegaanisesta marenkivaahdosta sai hyvin pursotettua ruusukkeita

Kokeilin myös marenkivaahdon värjäämistä pastaväreillä. Hyvin toimi sekin, vaikka jäljelle ollut marenkivaahto odotti yli kaksi tuntia ennen värillisten marenkien tekemistä. Tosin vaahto ei ollut enää niin vahvaa, että olisi saanut kauniit pursotusjäljet.

Olen tosi tyytyväinen siitä, miten hyvin kokeilu sujui. Jee, kannatti testata! Huolellinen vaahdottaminen on avainasemassa. Pienet värilliset marengit säästän vegaanisen pääsiäiskakun koristeiksi. Seuraavaksi testaan vegaanisen sitruunatahnan eli lemon curdin valmistusta. Pääsiäiskakkua varten.

Aurinkoisia keväisiä leipomishetkiä!
T. Himoleipuri Leila

Vegaaniset marengit

Himoleipuri Vegaanisten marenkien leivonta on ollut to bake -listallani pitkään. Kerran aiemmin olen kokeillut kyseisten marenkien tekemistä,… Juhlat vegaaninen, munaton, maidoton, gluteeniton, marenki, kikherneliemi, aquafaba, marengit European Tulosta
Serves: 30-50 kpl koosta riippuen
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

1 dl kikherneiden lientä, esim. PIRKKA kikherneet suolaliemessä
1 tl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
1½ dl sokeria

Näin valmistat

Mittaa yksi desilitra kikherneiden lientä eli aquafabaa kulhoon. Käytä kikherneet ruoanvalmistukseen.

Vatkaa kikherneiden lientä sähkövatkaimella noin viisi minuuttia. Tällöin vaahto on jo topakkaa.

Lisää vaahdon joukkoon vaniljasokeri ja sitruunamehu. Lisää sokeri pienissä erissä pikku hiljalleen koko ajan vaahtoa sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten. Vaahdota vähintään 5–7 minuuttia. Marenkivaahto on valmis, kun se on topakkaa ja pysyy hyvin kulhossa, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin.

Laita uuni lämpenemään 80 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille.

Pursota vaahdosta haluamasi muotoisia marenkeja pellille. Voit myös lusikalla nostaa pieniä marenkeja pellille. Marenkivaahdosta voi tehdä marenkien lisäksi tai asemasta ison tai pieniä marenkilevyjä pavlovaa varten.

Paista vegaanisia marenkeja uunin keskiosassa noin kaksi tuntia tai kunnes ne ovat kevyen ja kuivan tuntuisia. Marenkilevyt vaativat pitemmän kuivumisajan.

Vinkit

Käytä kikherneet ruoanvalmistukseen, esimerkiksi salattiin, keittoon tai valmista hummusta.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää