Teeleivät ovat nopeita ja helppoja valmistaa sekä maistuvat lämpiminä taivaalliselta. Viime talvena testasin eri pakastemarjoja gluteenittomiin teeleipiin. Puolukkateeleivät vetivät voiton. Nyt halusin kokeilla yrttiteeleipiä ja myös niistä tuli makoisia. Pellillinen meni kertaheitolla kahteen pekkaan. Tuoreena teeleivät ovatkin parhaimmillaan.
Aikaisemmin olen leiponut teeleivät Semperin ja Pirkan gluteenittomista jauhoseoksista. Tällä kertaa kokeilin Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta. Hyvin toimii. Laitoin teeleipiin tuoretta basilikaa ja persiljaa sekä pari valkosipulin kynttä. Voit vaihtaa yrttejä mieltymystesi mukaan ja tarvittaessa jättää pois valkosipulin, jos et ole sen ystävä. Talvella tuoreet yrtit voi korvata parilla teelusikallisella kuivattuja.
Teeleipien valmistus on helppoa. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja rasva nypitään joukkoon. Lisätään juustoraaste, hienonnetut yrtit ja hienonnettu valkosipuli. Kermaviili lisätään viimeisenä ja taikinan pyöräytetään tasaiseksi. Taikinasta nostetaan lusikalla kokkareita pellille. Vaihtoehtoisesti voit muokata jauhotetuin käsin 9 palloa, jotka taputtelet teeleiviksi. Ennen uuniin laittamista teeleivät vielä pistellään haarukalla.
Kevättä kohden kuljetaan ja reilun neljän kuukauden kuluttua voit leipoa gluteenittomia teeleipiä myös villiyrteistä. Ohje villiyrttiteeleipiin löytyy täältä. Blogistani löytyy myös resepti gluteenitomiin juustoteeleipiin. On mistä valita, mutta kiva on kokeilla myös uusia reseptejä. Eikö vaan?
Raaka-aineet
2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Virtasalmen Viljatuote
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
½ rkl sokeria
50 margariinia tai voita
1 dl juustoraastetta
½ dl silputtua tuoretta basilikaa ja persiljaa
1–2 valkosipulin kynttä
1 prk kermaviiliä
Näin valmistat
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi pehmeä margariini joukkoon. Lisää juustoraaste, silputut yrtit ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita taikina tasaiseksi.
Nosta taikinasta lusikalla yhdeksän isoa kekoa pellille. Muotoile keot jauhotetuin käsin litteiksi teeleiviksi. Pistele teeleivät haarukalla.
Paista yrttiteeleipiä noin 13 minuuttia uunin keskitasossa tai kunnes ovat kauniin ruskeita.
Gluteenittomat yrttiteeleivät ovat parhaimmillaan heti lämpiminä.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂