Gluteenittomat kinkku-juustosarvet

Himoleipuri

Leivoin eilisiin adventtimyyjäisiin gluteenittomia pipareita, maustekakun ja suolaisia sarvia. Suolaisia sarvia tein kahdesta eri taikinasta. Testasin kahden eri jauhoseoksen toimivuutta ja sitä, onko jauhojen käyttömäärissä eroa jauhoseosten välillä.

Gluteenitonta leivontaa myyjäisiin. Maustekakun ohjeen postaan myöhemmin tänne blogiin, pipariresepti jo löytyy.

Ensimmäisen taikinan tein Virtasalmen Viljatuotteen vaaleasta jauhoseoksesta. Jauhoseoksessa vaikuttaisi olevan reilusti psylliumia, mikä tekee taikinasta helposti käsiteltävän. Psyllium sitoo vettä turvotessaan, jolloin jauhoja tarvitaan vähemmän. Ohjeeni mukaista jauhomäärää ei tarvinnut käyttää. Loput jauhoseoksesta (vajaa ½ dl) säästin kaulintavaiheeseen.

Ajelin taikinan leivinpyörällä kahdeksaan osaan ja täytin sarvet kinkulla ja juustolla.

Toisen taikinan tein Pirkan vaaleasta jauhoseoksesta. Taikinaan tuli juuri sen verran jauhoseosta kuin olin reseptiin suunnitellut. Tässäkin jauhoseoksessa on psylliumia, mutta sitä näyttäisi olevan vähemmän kuin Virtasalmen Viljatuotteen jauhoseoksessa.

Tästä taikinasta tein isompia sarvia ajelemalla taikinan kuuteen osaan. Täytteeksi laitoin mozzarellajuustoa.

Molemmista jauhoseoksista sai hyvin kauliutuvan taikinan. Ainoastaan jauhomäärät poikkesivat vähän toisistaan. Ja molemmat sarvet maistuivat hyviltä, sillä jauhoseosten koostumus on hyvin samanlainen. Toki kinkku toi lisämakua sarviin, joten päätin sisällyttää sen ohjeeseen.

Kohonneet sarvet voidellaan kananmunalla. Päälle ripottelin unikonsiemeniä.

Olen nyt kirjannut kaikkiin julkaisemiini resepteihin tiedon, minkä yrityksen jauhoseosta olen käyttänyt ohjeeseen. Toki voit käyttää sinulle mieleistä, tuttua jauhoseosta. Kun leivot samalla jauhoseoksella, tiedät, miten se käyttäytyy. Tein myös erillisen postauksen jauhoseoksista leivontavinkkeihin. Voit lukea sen täältä.

Kinkku-juustosarvet sopivat hyvin ilta- tai välipalaksi. Täytteeksi voit laittaa, mitä kaapistasi löytyy.  Herkullista joulukuun alkua!

Gluteenittomat kinkku-juustosarvet

Himoleipuri Leivoin eilisiin adventtimyyjäisiin gluteenittomia pipareita, maustekakun ja suolaisia sarvia. Suolaisia sarvia tein kahdesta eri taikinasta. Testasin kahden eri jauhoseoksen toimivuutta ja sitä, onko jauhojen käyttömäärissä eroa jauhoseosten välillä. Ensimmäisen taikinan… Suolaiset gluteeniton, sarvet, juustosarvet, kinkku-juustosarvet, pikkusuolainen European Tulosta
Serves: 12-16 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

2 dl maitoa
25 g hiivaa
½ tl suolaa
3½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Pirkka)
75 g margariinia

Kaulintaan
½ dl gluteenitonta jauhoseosta

Täyte
2 dl juustoraastetta
2 dl kinkkukuutioita tai -suikaleita

Voitelu
1 kananmuna

Koristeluun
unikonsiemeniä

Näin valmistat

Lämmintä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita käsivispilällä hyvin. Lisää suola.

Lisää jauhoseos muutamassa erässä ja pehmeä margariini loppupuolella. Vaivaa taikina tasaiseksi.

Anna taikinan tekeytyä vähän aikaa. Vuoraa sillä aikaa uunipellit leivinpaperilla ja varaa täytteen aineet.

Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele taikina jauhotetulla pöydällä ensin litteäksi. Kaaviloi sitten taikina halkaisijaltaan 30 cm:n kokoiseksi ympyräksi.

Ajele leivinpyörällä tai leikkaa veitsellä ympyrä kuuteen tai kahdeksaan sektoriin.
Laita kullekin palalle juustoraastetta ja kinkkukuutioita.

Kääri sarviksi aloittaen leveämmästä päästä ja taivuta sarven muotoon.

Leivo toinen osa taikinaa samalla tavalla.

Anna kohota hyvin, 30-40 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Voitele kohonneet sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä.

Paista sarvia 12-15 minuuttia.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

Miia 10 huhtikuun, 2021 - 8:39 pm

Tein jokunen viikko sitten kinkku-juustosarvia finnmixillä ja ei kääriytynyt. Tänään tein uudestaan ja käytin Pirkka-jauhoja, kuten ohjeessa on ja onnistui tosi hyvin. Ei glut.mieheni totesi, että jo pelkkä taikina oli hyvää. Eli näitä tulee varmuudella tehtyä uudelleen.

Vastaa
Himoleipuri 14 huhtikuun, 2021 - 1:49 pm

Kiva kuulla, että olet leiponut kinkku-juustosarvia ja tykkäsit. 🙂 Gluteenittomissa jauhoseoksissa on tosiaan aika isojakin eroja. Siksi aina mainitsen, mitä jauhoseosta olen käyttänyt ohjeessa. Monesti tavanomaisissa vehnäjauhoista tehdyissä ohjeissa lukee, että vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen niin saat leivonnaisesta gluteenittoman. Ei se ihan näin tuppaa menemään, tosin joskus hyvällä tuurilla kyllä.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää