Gluteeniton parsakaali-fetapiirakka

Himoleipuri

Tuore parsakaali ja kukkakaali sopivat mainiosti myös leivontaan. Yksi suolaisten piirakoiden suosikeistani on parsakaali-fetapiirakka. Leivoin tänään suosikkipiirakkaani ja enää on vain pieni pala jäljellä. Oli kyllä niin hyvää, että haluan heti jakaa ohjeen sinulle.

Käytin piirakkaan tuoretta parsakaalia, mutta sen voi korvata myös pakastetuilla parsakaalin nupuilla. Pakasteet ovat käteviä käyttää ja säästävät leivonnassa aikaa.

Parsakaali ja feta ovat molemmat voimakkaanmakuisia raaka-aineita, joten tattari sopii niiden makupariksi erinomaisen hyvin. Valitsin pohjataikinan jauhoksi tattaripohjaisen jauhoseoksen, jossa on tattarijauhon lisäksi perunahiutaleita ja pellavansiemeniä. Tuhtia tavaraa, kuitupitoisuus jauhoseoksessa 11,4 g sadassa grammassa. Kevensin jauhoseoksen voimakasta makua gluteenittomilla kaurahiutaleilla. Hiutaleet tuovat kivasti rapeutta rakenteeseen. Jos valmistat piirakan jostain muusta jauhoseoksesta, vesimäärää kannattaa silloin vähentää.

Piirakka menossa uuniin

Mielestäni piirakasta tuli erinomaisen hyvää ja ruokaisaa. Se sopii hyvin iltapalaksi tai kevyeksi lounasevääksi raikkaan salaatin kanssa. Jos haluat piirakasta ruokaisemman voit lisätä täytteeseen broilerisuikaleita. Tällöin piirakka käy ateriasta. Ruskista ja jäähdytä broilerinsuikaleet ennen niiden lisäämistä täytteeseen.

Leivonnan iloa ja kokeilumieltä sinulle!

Gluteeniton parsakaali-fetapiirakka

Himoleipuri Tuore parsakaali ja kukkakaali sopivat mainiosti myös leivontaan. Yksi suolaisten piirakoiden suosikeistani on parsakaali-fetapiirakka. Leivoin tänään… Suolaiset gluteeniton, suolainen piirakka, parsakaali-fetapiirakka, parsakaali, feta European Tulosta
Serves: piirakkavuoallinen
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
100 g margariinia
1½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta (Virtasalmen Viljatuote)
1½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä

Täyte
200 g parsakaalia (tuoretta tai pakastettua)
200 g fetajuustoa
10 kirsikkatomaattia
1 pieni punasipuli
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
½ tl mustapippuria

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26-28 cm). Jos käytät tuoretta parsakaalia, kiehauta parsakaalinuput 5 minuuttia vedessä, jossa ripaus suolaa.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi margariini joukkoon. Lisää vesi vähitellen ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina tekeytymään jääkaappiin täytteiden esivalmistelun ajaksi.

Kuutioi fetajuusto, leikkaa osa kirsikkatomaateista puoliksi ja punasipuli pieniksi lohkoiksi. Painele parsakaalinupuista enin kosteus pois talouspaperilla.

Painele piirastaikina kostutetuin käsin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Asettele päälle parsakaalinuput, fetakuutiot, punasipulilohkot ja kirsikkatomaatit.

Vatkaa munat ja ruokakerma keskenään. Mausta mustapippurirouheella. Kaada seos täyteaineiden päälle.

Paista piirakkaa uunissa noin 30-40 minuuttia.

Vinkit

Jos haluat piirakasta ruokaisemman voit lisätä täytteeseen broilerisuikaleita.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää