Tuore parsakaali ja kukkakaali sopivat mainiosti myös leivontaan. Yksi suolaisten piirakoiden suosikeistani on parsakaali-fetapiirakka. Leivoin tänään suosikkipiirakkaani ja enää on vain pieni pala jäljellä. Oli kyllä niin hyvää, että haluan heti jakaa ohjeen sinulle.

Käytin piirakkaan tuoretta parsakaalia, mutta sen voi korvata myös pakastetuilla parsakaalin nupuilla. Pakasteet ovat käteviä käyttää ja säästävät leivonnassa aikaa.

Parsakaali ja feta ovat molemmat voimakkaanmakuisia raaka-aineita, joten tattari sopii niiden makupariksi erinomaisen hyvin. Valitsin pohjataikinan jauhoksi tattaripohjaisen jauhoseoksen, jossa on tattarijauhon lisäksi perunahiutaleita ja pellavansiemeniä. Tuhtia tavaraa, kuitupitoisuus jauhoseoksessa 11,4 g sadassa grammassa. Kevensin jauhoseoksen voimakasta makua gluteenittomilla kaurahiutaleilla. Hiutaleet tuovat kivasti rapeutta rakenteeseen. Jos valmistat piirakan jostain muusta jauhoseoksesta, vesimäärää kannattaa silloin vähentää.

Mielestäni piirakasta tuli erinomaisen hyvää ja ruokaisaa. Se sopii hyvin iltapalaksi tai kevyeksi lounasevääksi raikkaan salaatin kanssa. Jos haluat piirakasta ruokaisemman voit lisätä täytteeseen broilerisuikaleita. Tällöin piirakka käy ateriasta. Ruskista ja jäähdytä broilerinsuikaleet ennen niiden lisäämistä täytteeseen.
Leivonnan iloa ja kokeilumieltä sinulle!

Raaka-aineet
Pohja
100 g margariinia
1½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta (Virtasalmen Viljatuote)
1½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
Täyte
200 g parsakaalia (tuoretta tai pakastettua)
200 g fetajuustoa
10 kirsikkatomaattia
1 pieni punasipuli
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
½ tl mustapippuria
Näin valmistat
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26-28 cm). Jos käytät tuoretta parsakaalia, kiehauta parsakaalinuput 5 minuuttia vedessä, jossa ripaus suolaa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi margariini joukkoon. Lisää vesi vähitellen ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina tekeytymään jääkaappiin täytteiden esivalmistelun ajaksi.
Kuutioi fetajuusto, leikkaa osa kirsikkatomaateista puoliksi ja punasipuli pieniksi lohkoiksi. Painele parsakaalinupuista enin kosteus pois talouspaperilla.
Painele piirastaikina kostutetuin käsin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Asettele päälle parsakaalinuput, fetakuutiot, punasipulilohkot ja kirsikkatomaatit.
Vatkaa munat ja ruokakerma keskenään. Mausta mustapippurirouheella. Kaada seos täyteaineiden päälle.
Paista piirakkaa uunissa noin 30-40 minuuttia.
Vinkit
Jos haluat piirakasta ruokaisemman voit lisätä täytteeseen broilerisuikaleita.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂