Mango ja kookos ovat vastustamaton yhdistelmä. Tämä gluteeniton mango-kookospiirakka on tosi helppo ja nopea valmistaa. Ja aika nopeasti myös häviää paistettuna parempiin suihin.

Piirakan pohjaan valitsin Pirkan vaalean jauhoseoksen, joka miedonmakuisena sopii tähän piirakkaan.

Sokeri ja munat vaahdotetaan, lisätään sulatettu ja hieman jäähtynyt rasva sekä kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa. Taikina levitetään piirakkavuoan pohjalle. Piirakkapohjan päälle ripotellaan mangokuutiot. Kookoshiutaleista, sokerista ja sulatetusta rasvasta tehdään kuorrutus mangokuutioiden päälle. Kuorrutukseen on hyvä lisätä ruokalusikallinen gluteenitonta jauhoseosta.

Itse rakastan mangoa ja kookosta, joten tämä piirakka on tosi herkkua. Mangoa olisi voinut laittaa enemmänkin pohjan päälle. Se kun on niin hyvää. Seuraavaksi taidan kokeilla piirakkaa tuoreesta mangosta. Mango-kookospiirakka sopii mainiosti pääsiäispöytään perinteisten rahkaleivonnaisten asemasta tai niiden lisäksi. Voit tarjota piirakan kanssa mangosorbettia tai vaniljajäätelöä.

t. Himoleipuri Leila

Raaka-aineet
2 kananmunaa
1 dl sokeria
50 g margariinia tai voita
1 dl kermaa
2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Pirkka
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle
1 tlk mangoviipaleita (= noin 3 dl kuutioituna)
50 g margariinia tai voita
½ dl sokeria
1½ dl kookoshiutaleita
1 rkl gluteenitonta jauhoseosta
Näin valmistat
Voitele piirakkavuoka margariinilla tai voilla ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sulata margariini mikrossa tai kattilassa ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri tanakaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt margariinisula.
Sekoita leivinjauhe gluteenittomaan jauhoseokseen. Mittaa kerma valmiiksi. Lisää jauhoseos ja kerma vuorotellen taikinaan. Pyöräytä taikina tasaiseksi nuolijalla ja levitä taikina piirakkavuoan pohjalle.
Kaada mangoviipaleet siivilään ja taputtele ylimääräinen kosteus pois talouspaperilla. Leikkaa mangoviipaleet kuutioksi terävällä veitsellä. Ripottele mangokuutiot piirakkapohjan päälle.
Valmista piirakan pinnalle muruseos. Sulata margariini. Sekoita sokeri, kookoshiutaleet ja gluteeniton jauhoseos keskenään. Kaada sulatettu margariini joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi ja ripottele mangokuutioiden päälle.
Paista piirakkaa 20–25 minuuttia uunin keskitasolla.
Vinkit
Tarjoa piirakka mangosorbetin tai vaniljajäätelön kanssa.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
5 kommenttia
Juuri samaa olin tulossa kysymään että mitenhän nuo rasvat? ????
Lopputuloksena hyvänmakuinen piiras kera vaniljajäätelön ????. Kiitos ihanista ohjeista !
Mistähän nuo monet kysymysmerkit tulivat? En mielestäni laittanut kuin yhden. ????
Ihana kuulla, että piirakka maistui. Laitoin tekniseen tukeen viestiä noista extrakysymysmerkeistä. Niitä on kummasti ilmestynyt viime aikoina.
Hei, onko pohjaan tarkoitus lisätä 50 g margariinia/voita? Alkuosuudessa on siitä maininta, mutta ohjeessa ei enää mainta.
Hei! Kiitos hyvästä huomiosta. Jäähtynyt margariinisula lisätään muna-sokerivaahtoon. Tarkennan ohjetta illalla, kun pääsen koneen ääreen. Mukavaa pääsiäistä!