Gluteeniton Kinderpiirakka

Himoleipuri

Tytär oli hiljattain pikkuprinsessan kanssa lomalla Suomessa. Hän ehdotti, että leivotaan Kinderpiirakkaa sukujuhliin. Se on kuulemma tosi hyvää. Ja kylläpäs olikin herkkua!

Maistuis varmaan sullekin?

Kinderpiirakassa ensin leivotaan gluteeniton suklaakakkupohja. Jäähtyneen pohjan päälle valmistetaan voikreemi. Lopuksi voikreemin pinta kuorrutetaan tummalla suklaalla ja valkosuklaalla sekä marmoroidaan kauniiksi.  Suklaakakkupohjaan laitoin Pirkan vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Pohja oli tosi helppo tehdä. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään, joukkoon lisätään sulatettu voi ja kiehuva vesi sekä viimeisenä munat yksitellen. Sekoittamiseen riittää puuhaarukka ja viimeistelyyn nuolija.

Suklaakakkupohjaan tarvitset näiden aineiden lisäksi kiehuvaa vettä

Voikreemitäytteeseen tulee voita, tomusokeria ja vaniljasokeria. Tein vähän normaalia isomman annoksen, sillä minusta täyte on piirakassa parasta. Pehmeää voita vatkataan vaahdoksi useampi minuutti. Tomusokeri lisätään vähän kerrallaan ja vatkataan, kunnes kreemi on vaaleaa ja kuohkeaa. Kreemi maustetaan vaniljasokerilla.

Halutessasi voit lisätä voikreemitäytteeseen 50–100 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa

Gluteenittoman suklaapohjan tulee olla täysin jäähtynyt ennen kuin voikreemi levitetään päälle. Jäähtymistä voit nopeuttaa laittamalla kakkupohjan jääkaappiin, kun se on ensin vähän huoneenlämmössä jäähtynyt.

Ennen suklaakuorrutuksen lisäämistä voikreemin päälle tulee kreemin olla kovettunut. Voit laittaa vuoan pariksi minuutiksi tarvittaessa pakastimeen. Älä kuitenkaan pidä liian kauan pakastimessa, koska jäiseen kreemipintaan sulatettu suklaa jämähtää, eikä sitä saa levitettyä.

Tarkista, että kreemin pinta on kovettunut ennen suklaakerroksen lisäämistä. Muutoin kreemi sekoittuu suklaaseen.

Gluteeniton kinderpiirakka kuorrutetaan sulatetulla gluteenittomalla tummalla suklaalla. Marmorointi tehdään sulatetulla valkosuklaalla.

Valkosuklaa kannattaa pilkkoa pieniksi paloiksi ja sulattaa suoraan pursotuspussissa vesihauteessa

Valkosuklaata valutetaan vaakasuoraan raidoiksi tumman suklaan pinnalle. Sitten välittömästi puisella coktail- tai hammastikulla vedetään pystysuoraan edestakaisin, jolloin saadaan kaunis marmorikuvio. Kopauta vuokaa pari kertaa pöydän pintaan, jolloin marmorointijälki asettuu kauniiksi.

Leikkasin reunat siisteiksi ennen piirakan paloittelua

Kuorrutuksen annetaan jähmettyä ennen piirakan leikkaamista paloiksi. Suklaa ei saa kuitenkaan kovettua. Saadaksesi siistin leikkuupinnan paloihin, käytä isoa terävää leikkuuveistä ja puhdista veitsi joka leikkuuvedon jälkeen lämpimällä vedellä. Muista kuivata veitsi ja kädet, jotta piirakan pinnalle ei tipu vesipisaroita.

Ekassa Kinderpiirakassani marmoroin pinnan vetämällä vain yhteen suuntaan. Ulkonäöstä tuli erilainen, mutta maku oli täydellinen.

Leivoin ensimmäisen gluteenittoman Kinderpiirakan vapun tienoon vieraalle. Tytär vei puolet Kinderpiirakasta (= liian vähän) kaverinsa perheelle tuliaiseksi. Kommenttina oli ”Törkeen hyvää! Haluan reseptin.” Tämän piirakan täytteeseen lisäsin vähän tuorejuustoa.

Gluteeniton Kinderpiirakka sopii mainiosti kevään juhliin, kuten äitienpäivään tai valmistujaisiin, koska piirakan voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi.

Tosi herkullisin terveisin,
Himoleipuri Leila

Gluteeniton Kinderpiirakka

Himoleipuri Tytär oli hiljattain pikkuprinsessan kanssa lomalla Suomessa. Hän ehdotti, että leivotaan Kinderpiirakkaa sukujuhliin. Se on kuulemma… Juhlat gluteeniton, makea piirakka, suklaa, suklaapiirakka, kinder, kinderpiirakka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
2 dl sokeria
2 ¼ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Pirkka
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
150 g voita sulatettuna
1½ dl kiehuvaa vettä
2 kananmunaa

Voikreemitäyte
150 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus
200 g tummaa gluteenitonta suklaata, Panda
40 g gluteenitonta valkosuklaata, Panda

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kostuta suorakaiteen muotoinen vuoka (20 cm x 30 cm) vedellä ja laita vuokaan leivinpaperi. Voit myös rypistää leivinpaperin, mikä auttaa sen asettumista vuokaan.

Valmista suklaakakkupohja. Mittaa sokeri, gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita keskenään.

Sulata voi ja kiehauta vesi. Lisää ne kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Lisää lopuksi kananmunat yksitellen. Sekoita taikina tasaiseksi. Pyöräytä vielä nuolijalla pohjaa ja reunoja myöten.

Kaada taikina vuokaan. Paista noin 15–18 minuuttia, vuoan koosta riippuen. Varmista puisella tikulla, että pohja on kypsä. Se saa mielellään jäädä vähän meheväksi.

Anna pohjan levähtää muutama minuutti. Nosta sitten pohja vuoasta ritilän päälle jäähtymään.

Pohjan tulee olla kunnolla jäähtynyt ennen kuin laitat täytteen sen päälle. Voit nopeuttaa pohjan jäähtymistä laittamalla sen jääkaappiin.

Valmista täyte. Vatkaa pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi noin 5 minuuttia. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa vielä muutama minuuttia, jotta täyte on kuohkeaa ja vaaleaa.

Laita pohja takaisin vuokaan. Levitä täyte täysin jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti ja siirrä vuoka jääkaappiin.

Kuorruttaminen. Rouhi tumma suklaa pieniksi paloiksi. Sulata suklaarouhe mikrossa (sekoita välillä) tai vesihauteessa.

Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. Kaada rouhe pieneen muovipussiin ja sulje pussi huolella. Sulata rouhe vesihauteessa.

Piirakan kuorruttaminen. Varmista, että piirakan täyte on kovettunut ja sulatetut suklaat hieman jäähtyneet.
Kaada tumma suklaa täytteen päälle ja levitä suklaa nopeasti lusikan tai palettiveitsen avulla.

Leikkaa valkosuklaapussin kulmaan pieni aukko ja valuta valkosuklaata raidoiksi vaakatasoon tumman suklaan päälle. Marmoroi pinta vetämällä puisella tikulla (hammastikku tai coktailtikku) pystysuuntaan edestakaisin vedoin (ylös-alas). Kopauta vuokaa pari kertaa pöydän pintaan, jolloin marmorointi tasoittuu kauniiksi. Laita piirakka jääkaappiin.

Piirakan leikkaaminen. Saat leikattua piirakan siisteiksi paloiksi, kun suklaa on jähmettynyt, mutta ei kovettunut. Nosta piirakka vuoasta leikkuulaudalle. Kastele iso terävä leikkuuveitsi lämpimässä vedessä, kuivaa talouspaperiin/pyyhkeeseen ja leikkaa ensin reunat siisteiksi, veto kerrallaan. Sen jälkeen paloittele. Muista veitsen käsittely jokaisen vedon jälkeen, jolloin saat siistin näköisen leikkuujäljen. Muista myös kuivata veitsi ja kädet, jottei piirakan pinnalle tipahda vesipisaroita.

Säilytä piirakka jääkaapissa. Ota se tarjolle noin 10 minuuttia ennen tarjoilua, jolloin suklaakuorrutus hieman pehmenee.

Piirakka säilyy hyvänä useamman päivän.

Vinkit

Tumman gluteenittoman suklaan tilalla voit käyttää myös gluteenitonta maitosuklaata.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää