Gluteeniton blinipannukakku

Himoleipuri

Kävimme pari viikkoa sitten syömässä makoisat blinit ravintola Rouxissa täällä Lahdessa. Roux tarjoaa viikonloppuna myös blinibrunssia, mutta me päädyimme arki-iltana ravintolaan. Juhlistimme ensimmäistä vuottamme uudessa kotikaupungissa ja paluutani työelämään opiskeluvuoden jälkeen.

Perustin tämän blogin viime kesän lopulla. Olen suurella innolla leiponut ja postannut gluteenittomia reseptejäni reilun puolen vuoden aikana yli 80. Tämä on ollut aivan ihanaa aikaa. Olen saanut leipoa sydämeni kyllyydestä. Opiskelujen ohessa leipomiseen jäi mukavasti aikaa. Nyt tahti vähän hidastuu, kun töiden ohella ei kovin paljon ehdi. Ja aikaa on hyvä jäädä muillekin harrastuksille. Tavoitteenani on kuitenkin postata yksi uusi ohje per viikko, mikäli mahdollista.

Helmikuu on bliniherkkujen aikaa. Blinipannukakku on helppo tehdä ja se on myös mainio vierastarjottava isommallekin porukalle. Ohjeesta tulee pellillinen. Blinitaikinan on hyvä antaa tekeytä ainakin tunnin verran. Taikina on valmista silloin kun se kuplii.

Kuplivaan taikinaan lisätään munat ja voisula ennen uuniin laittamista.

Kypsän blinipannarin päälle tehdään kastike smetanasta, joka maustetaan sitruunalla, tillillä ja mustapippurilla. Kevensin kastiketta korvaamalla puolet smetanasta ranskankermalla. Toki voit käyttää pelkästään smetanaa, jos haluat tuhdimpaa kastiketta.

Pannarin on hyvä antaa jäähtyä ennen päällysteiden lisäämistä.

Pannaripohjan voit tehdä etukäteen valmiiksi, samoin kastikkeen. Hetki ennen vieraiden saapumista levität kastikkeen pannarille ja koristelet sen mädillä, jokiravun pyrstöillä tai katkaravuilla, punasipuliviipaleilla ja tillillä.

Namskis – herkullista helmikuuta!

Gluteeniton blinipannukakku

Himoleipuri Kävimme pari viikkoa sitten syömässä makoisat blinit ravintola Rouxissa täällä Lahdessa. Roux tarjoaa viikonloppuna myös blinibrunssia,… Suolaiset Gluteeniton blinipannukakku European Tulosta
Serves: pellillinen
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

7 dl maitoa
1 prk kermaviiliä
½ palaa = 25 g hiivaa
3 dl tattarijauhoa
1 dl Pirkan vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1½ tl suolaa
3 kananmunaa
25 g voita tai margariinia sulatettuna

Sitruunasmetanakastike
1 luomusitruunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunan mehua
puolikas ruukku tilliä
1 prk (= 120 g) smetanaa
1 prk (= 120 g) ranskankermaa
½ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Pinnalle
1 pieni punasipuli
300 g jokiravunpyrstöjä tai katkarapuja
100 g muikun tai kirjolohen mätiä
tuoretta tilliä

Näin valmistat

Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja liuota sekoittamalla käsivispilällä. Lisää jauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunti, kunnes taikina kuplii reilusti.

Tee sillä välin sitruunasmetana. Pese sitruuna hyvin, raasta sen kuori ja purista mehu. Hienonna tilli. Sekoita sitruunasmetanan ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sulata rasva. Lisää pannukakkutaikinaan kananmunat ja sulatettu rasva. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Kypsennä noin 30 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes pannukakun pinta on kullanruskea. Anna pannukakun jäähtyä.

Kuori ja viipaloi punasipuli. Valuta ravunpyrstöt ja mäti. Hienonna tilli.

Levitä jäähtyneen pannukakun päälle sitruunasmetana. Koristele pannukakku punasipulilla, jokiravun pyrstöillä tai katkaravuilla, mädillä ja tillillä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää