Gluteeniton porkkanalevite

Himoleipuri

Tiesitkö, että porkkana on vuoden 2023 vihannes?  Porkkana onkin erinomainen juures, joka sopii niin ruoanvalmistukseen kuin leivontaan. Porkkanat ovat edullisia ja ne sisältävät kuituja ja A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia. Alkuvuodesta pidin marttayhdistyksellemme porkkanasta kurssin, jolla tehtiin monenlaisia ruokia ja leivonnaisia sekä tätä ihanaa porkkanalevitettä ja herkullista porkkanamarmeladia.

Kurssi-illan satoa

Porkkanalevite sai kurssilla suuren suosion. Haluan jakaa ohjeen myös täällä blogissani, vaikka levite ei olekaan leivonnainen. Alkuperäinen ohje on peräisin Marttaliiton sivuilta. Levite valmistetaan keitetyistä porkkanoista ja auringonkukansiemenistä, jotka jauhetaan tahnaksi. Auringonkukansiemenet on hyvä liottaa vähintään tunti vedessä, jolloin ne pehmenevät. Mausteiksi sopivat valkosipuli, sitruunanmehu ja juustokumina.

Kuvasta puutuu sitruunanmehu

Gluteeniton porkkanalevite on tosi maukasta ja sopii leivän, sämpylöiden ja rieskojen päälle. Hiljattain leivoin ryynirieskaa kotikaupunkini järjestämään yhdistysillan kahvitukseen, jonka marttayhdistyksemme hoiti. Rieskan päälle tein tätä porkkanalevitettä. Mukavasti tuli kehuja levitteestä. Ja myös rieskasta. Leivoin sekä tavallista että gluteenitonta ja vegaanista rieskaa. Viimeksi mainitun rieskan ohjeen julkaisen huomenna.

Popsi popsi porkkanaa -terveisin,
Himoleipuri Leila

Gluteeniton porkkanalevite

Himoleipuri Tiesitkö, että porkkana on vuoden 2023 vihannes?  Porkkana onkin erinomainen juures, joka sopii niin ruoanvalmistukseen kuin… Suolaiset gluteeniton, porkkana, levite, porkkanalevite, porkkanatahna European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

1½ dl auringonkukansiemeniä
vettä liottamiseen
2-3 (=250 g) porkkanaa
1–2 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunanmehua
½ tl jauhettua juustokuminaa
1 tl suolaa
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä

Näin valmistat

Liota auringonkukansiemeniä kylmässä vedessä 1–2 tuntia. Siivilöi vesi. Laita siemenet talouspaperin päälle, jolloin ylimääräinen kosteus poistuu.

Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat paloiksi. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää porkkanat. Keitä porkkanapalat kypsiksi. Anna palojen jäähtyä.

Kuori ja hienonna valkosipulit. Puserra sitruunanmehu.

Lisää monitoimikoneeseen porkkanapalat, auringonkukansiemenet ja hienonnettu valkosipuli. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää sitruunanmehu, juustokumina ja suola sekä öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää