Tänä syksynä kukkakaalit uhkaavat mädäntyä pelloille. Ne kypsyvät samaan aikaan, joten kukkakaaleista on ylitarjontaa. Nyt olisi meistä jokaisen hyvä ottaa osaa talkoisiin ja ostaa seuraavalla kauppareissulla kukkakaali tai kaksikin. Kaupat ovat onneksi reagoineet ylitarjontaan laskemalla kukkakaalin hintaa. Kukkakaali sopii moneen ruoanvalmistuksessa ja maku on hienostuneen mieto. Kukkakaali sopii myös leivontaan.
Tiesitkö, että kukkakaalista voi tehdä pizzapohjan? Blogissani on jo muutaman vuoden takaa ohje kukkakaalimurusta tehtyyn pizzapohjaan. Tein nyt pohjan vähän yksinkertaisemmin ja erilaisilla täytteillä. Kukkakaalipizzan pohja valmistuu vähistä aineista ja ilman jauhoja. Pohjaan tulee kukkakaalimurua, kananmunia ja juustoraastetta. Voit lisätä ripauksen suolaa, jos haluat.
Kukkakaali on kätevintä murustaa monitoimikoneen leikkuuterällä tai raastaa raastimella. Aikaisemmassa ohjeessani kypsensin kukkakaalimurua mikrossa 3 minuuttia. Nyt sekoitin kukkakaalimurun ilman lämpökäsittelyä, kaksi kananmunaa ja juustoraasteen keskenään ja hyvin toimi näinkin. Seoksesta tuli kaksi isoa pizzapohjaa. Voit tehdä myös yhden, koko uunipannun kokoisen pizzan.
Esipaistoin pohjia 20 minuuttia uunissa ennen täytteiden lisäämistä.
Ensimmäiseen pizzaan laitoin pastakastikkeen päälle mozzarellaviipaleita, suikaloitua kesäkurpitsaa sekä erilaisia tomaatteja. Toisessa pizzassa on pastakastikkeen lisäksi vain mozzarellaviipaleita ja miniluumutomaatteja. Jälkimmäinen pizza oli voimakkaamman makuista kuin ensimmäinen. Oi namskis! Mozzarellapalloista kannattaa ylimääräinen neste taputella talouspaperiin, samoin viipaleista.
Kukkakaalipohja oli mielestäni tosi hyvä. Maukas ja rapea. Kukkakaalipohjainen pizza on myös huomattavasti kevyempi vaihtoehto kuin tavallinen pizzapohja, jonka tehdään jauhoista. Kukkakaalipizza sopii myös heille, jotka haluavat välttää hiilareita. Joskus minulta kysytään viljattomia piirakkapohjaohjeita. Kukkakaalipohja voisi sopia tähänkin tarkoitukseen.
Raaka-aineet
Pohja
1 keskikokoinen (= 600 g) kukkakaali
100 g juustoraastetta
2 kananmunaa
½ tl suolaa
Täyte
1 dl pastakastiketta
2 palloa (a`125 g) mozzarellajuustoa
8–10 miniluumu- tai kirsikkatomaattia
pala kesäkurpitsaa
½ tl mustapippuria
ripaus suolaa tai sormisuolaa
Päälle
tuoretta basilikaa
Näin valmistat
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Tee pizzapohjat. Hienonna kukkakaali monitoimikoneen leikkuuterällä tai raasta raastimella karkeaksi muruksi.
Sekoita kukkakaalimurun joukkoon juustoraaste, kananmunat ja halutessasi ripaus suolaa.
Painele seos leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille kahdeksi ohueksi pizzapohjaksi. Voit myös tehdä yhden uunipellin kokoisen pizzan. Paista pohjia uunissa 20 minuuttia.
Valmista täytteet. Leikkaa mozzarellapallot viipaleiksi ja painele talouspaperilla ylimääräinen kosteus pois. Viipaloit tomaatit ja suikaloi kesäkurpitsa.
Täyte 1. Levitä pizzapohjalle puolet pastakastikkeesta. Asettele yhden mozzarellajuuston viipaleet kastikkeen päälle. Lisää erikokoisia tomaattiviipaleita ja suikaloitua kesäkurpitsaa. Ripottele mustapippuria pizzan pinnalle.
Täyte 2. Levitä pizzapohjalle loput pastakastikkeesta. Asettele yhden mozzarellajuuston viipaleet kastikkeen päälle. Lisää minitomaattiviipaleita. Ripottele mustapippuria pizzan pinnalle.
Paista pizzoja uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Voit paistaa molemmat pizzat yhtä aikaa kiertoilmauunissa.
Koristele pizzat tuoreella basilikalla.
Vinkit
Halutessasi voit pirskotella oliiviöljyä pizzan pinnalle ennen uuniin laittamista.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂