Pizzapohjan voi tehdä myös ilman jauhoja. Oletko kokeillut kukkakaalia, bataattia tai perunaa pizzapohjaan?
Kukkakaalit ovat nyt parhaimmillaan, joten päätin hyödyntää niitä gluteenittomaan kukkakaalipohjaiseen pizzaan. Siitä onkin vierähtänyt jo vuosi, kun viimeksi tein kukkakaalipizzaa. Minusta pohja on erinomainen, varsinkin kun tykkään kovasti kasviksista. Tämä on myös kevyempi vaihtoehto jauhopohjaiselle pizzalle.
Pohjaan tarvitaan vain kolmea raaka-ainetta. Kukkakaalia, juustoraastetta ja munia. Eikä pohjaa tarvitse kohotella. Kananmuna sitoo kätevästi kukkakaalimurun.
Mielestäni ranskankerma sopii loistavasti pizzakastikkeeksi kukkakaalille. Tosin monet tykkäävät myös tomaattikastikkeesta. Nyt saat valita kumpi sinua kiinnostaisi enemmän. Täytin pizzat myös eri tavalla. Täytteissä vain mielikuvitus on rajana.
Aijai, miten hyvältä pizzat maistuivat! Eikä tullut yhtään ähky olo kuten monesti, kun syö jauhopohjaista pizzaa. Mieskin tykkäsi. ?
Mukavaa pizzaperjantaita ja syksyistä viikonloppua!
Raaka-aineet
Pohja
1 keskikokoinen (= 500 g) kukkakaali
2 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
½ tl suolaa
Täyte 1
½ prk (= 100 g) ranskankermaa
2 dl juustoraastetta
½ punasipuli
100 g tuoreita herkkusieniä
6 kirsikkatomaattia
½ iso tomaatti
tuoretta basilikaa
Täyte 2
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl tomaattikastiketta
50 fetajuustokuutioita
50 g tuoreita herkkusieniä
½ punasipuli
pala kesäkurpitsaa
½ paprika
3 kirsikkatomaattia
tuoretta rucolaa
Näin valmistat
Tee pizzapohjat. Hienonna kukkakaali monitoimikoneen leikkuuterällä tai tehosekoittimessa karkeaksi muruksi. Voit tehdä tämän vaiheen myös veitsellä. Esikypsennä kukkakaalimurua mikrossa noin 3 minuuttia. Anna muruseoksen jäähtyä.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sekoita kukkakaalimurun joukkoon juustoraaste, kananmunat ja halutessasi ripaus suolaa.
Painele seos leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille kahdeksi soikeaksi pizzapohjaksi. Paista pohjia uunissa noin 10 minuuttia.
Valmista täytteet. Freesaa kasviksia pannulla pienessä öljytilkassa, tomaatteja ja yrttejä lukuun ottamatta.
Täyte 1. Levitä pizzapohjalle ranskankerma ja ripottele päälle juustoraaste. Laita juuston pinnalle freesatut punasipulirenkaat ja herkkusienet. Viipaloi päälle tomaatit.
Täyte 2. Sekoita keskenään tomaattisose ja -kastike ja levitä seos pizzapohjalle. Ripottele päälle fetajuustokuutiot sekä freesatut herkkusienet, punasipulirenkaat, kesäkurpitsaviipaleet ja paprikarenkaat. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää viimeiseksi.
Paista pizzoja uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Voit halutessasi paiston loppuvaiheessa nostaa hieman uunin lämpötilaa.
Koristele ranskankermapohjainen pizza basilikalla ja tomaattipohjainen rucolalla.
Vinkit
Kiertoilmauunissa voit paistaa molemmat pizzat yhtäaikaa.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂