Gluteeniton kinkku-juustopiirakka

Himoleipuri

Kinkku-juustopiirakka on takuuvarma vierastarjottava, joka maistuu kaikenikäisille. Huomenna on tiedossa kahdet eri juhlat päiväsaikaan ja illalla on tulossa vieraita yökylään. Mietin tovin, mitä suolaista leipoisin etukäteen valmiiksi siten, että voisin jakaa piirakan reseptin samalla sinulle tänne blogiin.

Päädyin mehevän makoisaan kinkku-juustopiirakkaan. Se toimii aina. Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi tätä tehnyt. Piirakan syntyjuuret ovat Ranskassa, jossa se tunnetaan nimellä Quiche Lorraine. Alkuperäisessä ohjeessa täytteen raaka-aineina on pekonia, munia ja kermaa. Nykyään piirakkaan käytetään myös juustoa, ja pekoni on korvattu savukinkulla. Itse tykkään laittaa myös paprikaa ja purjoa.

Tein piirakan peltivuokaan, jonka koko on 30 cm x 40 cm.

Piirakan pohja on konstailematon ja helppo valmistaa. Gluteeniton jauhoseos, riisijauho ja margariini nypitään keskenään. Laitoin myös vähän juustoraastetta joukkoon. Seos sidotaan taikinaksi lisäämällä siihen vettä.

Valmiina uunin

Gluteenitonta kinkku-juustopiirakkaa kannattaa leipoa pellillinen. Jos ei tule kerralla syötyä, piirakka säilyy mehevänä pari päivää ja kestää myös pakastamisen. Olen varma, että me saadaan vieraiden kanssa tuhottua tämä piirakka kerta heitolla. Raikas salaatti kyytipojaksi ja jälkkäriksi eilen leipomiani suklaahippukeksejä. Eiköhän näillä eväillä pärjätä sunnuntaiaamuun? 🙂

Uunista ulos ja heti kuvattavaksi.

P.S. Minä nappasin jo maistiaispalan. Oli kyllä herkullisen makuista. Gluteeniton pohja onnistui hyvin ja se muistuttaa ihan sitä alkuperäistä ranskalaista. Jee! Pohja on hieman murenevainen, mutta niin se pitääkin olla.

Ihana viikonloppu tulossa. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

Gluteeniton kinkku-juustopiirakka

Himoleipuri Kinkku-juustopiirakka on takuuvarma vierastarjottava, joka maistuu kaikenikäisille. Huomenna on tiedossa kahdet eri juhlat päiväsaikaan ja illalla on tulossa vieraita yökylään. Mietin tovin, mitä suolaista leipoisin etukäteen valmiiksi siten, että voisin… Suolaiset gluteeniton, piirakka, suolainen piirakka, kinkku-juustopiirakka, quiche lorraine, ranskalainen piirakka, iltapala European Tulosta
Serves: pellillinen
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
200 g margariinia
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Pirkka)
2 dl riisijauhoja
1 dl juustoraastetta
½ dl kylmää vettä

Täyte
350 g savukinkkua
iso paprika
1 purjo
3 munaa
1 prk (= 200 g) ranskankermaa
2 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
2 tl pippuriseosta
½ dl tuoretta persiljasilppua
4 dl emmentaljuustoraastetta

Näin valmistat

Vuoraa piirakkapelti (30 cm x 40 cm) tai uunipelti leivinpapereilla. Jos sinulla on käytössäsi isot uunipellit (60 cm leveä), voit vuorata leivinpaperilla pellin pienemmäksi tai tehdä piirakan puolitoistakertaisena.

Valmista taikina. Nypi margariini jauhojen kanssa tasaiseksi muruksi. Lisää juustoraaste. Kaada lopuksi vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna sen vetäytyä täytteen valmistamisen ajan.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Valmista täyte. Leikkaa kinkkupala ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjosipuli ja persilja. Sekoita kulhossa keskenään kinkku- ja paprikakuutiot, hienonnetut purjo ja persilja sekä juustoraaste. Valmista toisessa kulhossa muna-kermaseos. Vatkaa käsivispilällä munien rakenne rikki. Lisää joukkoon kermat, suola ja pippuriseos.

Painele taikina kostutetuin käsin leivinpaperoidun piirakkapellin pohjalle ja reunoille (1 cm).

Ripottele kinkku-juustoseos pohjan päälle tasaiseksi. Kaada päälle muna-kermaseos.

Paista uunin keskitasossa noin 40 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin ruskea. Tarjoa piirakka lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.

Vinkit

Voit käyttää savukinkkupalan asemasta myös valmiita kinkkusuikaleita.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

3 kommenttia

Pirjo Leino 9 marraskuun, 2020 - 11:03 pm

Siis niin hyvä oli kinkku-juustopiirakka. Olen toki tehnyt kymmeniä kertoja , mutta en rahkapohjalla. Se on tämän piirakan salaisuus.
Olen niin vakiintunut omien tuttujen, hyvein reseptien käyttöön, etten paljon etsi uutta. Nyt tilanteeseen liittyen tarvitsin pellillisen ja se oli avainsana. Toki olisin voinut oman reseptini kaksinkertaistaa, mutta lähdin googlaamaan. Hyvällä menestyksellä. Ja täältä saatta löytyä mulle jotain muutakin mukavaa. Kiitos!

Vastaa
Himoleipuri 11 marraskuun, 2020 - 8:33 pm

Kiva kuulla, että olet löytänyt blogini ja tykkäsit kinkku-juustopiirakkani ohjeesta. Kiitos! Mukava, jos rohkenet muitakin ohjeita testaamaan. Reseptitoiveet ovat myös tervetulleita. Leivonnan iloa pimeneviin iltoihin!

Vastaa
Päivi 7 elokuun, 2020 - 9:47 am

Mahtavia reseptejä ja tuntuu helpoilta. Tänään kokeilen pikkupitsoja.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää