Gluteeniton kantarellipiirakka

Himoleipuri

Joko olet löytänyt kantarelleja? Me löydettiin viikonloppuna muutama pieni söpö kantarelli, mutta ei niistä vielä raaskinut piirakkatarpeita kerätä, kun olivat niin pieniä. Onneksi pakkasesta löysin yhden pussillisen viime vuotisia ja näin päästiin sienipiirakan makuun.

Sienestys on minun ja mieheni intohimo. Viime syksy oli erinomainen sienivuosi. Talveksi säilöttiin tatteja, rouskuja, kantarelleja, suppilovahveroita, mustatorvisieniä ja lampaankääpiä. Viimeksi mainittuja löytyi tavattoman paljon, piti hakea pyykkikori kantamista varten. Suppilovahveroitakin löytyi mielettömästi ja kantarellejakin ennätysmäärä. Se tunne, kun löytää satoisan sienipaikan, on sanoin kuvaamaton. Huumaava ei voi olla totta -hetki. Toivottavasti tästä vuodesta tulee yhtä hyvä sienivuosi.

Viime kesän sienisatoa

Leipomani gluteeniton kantarellipiirakka sai pohjakseen mielestäni parhaimman. Lisäsin pohjataikinaan perunahiutaleita, jotka ovat loistava raaka-aine suolaisiin piirakoihin. Pohjan rakenteesta tuli erinomainen, eikä se yhtään murentunut, mikä on usein tyypillistä gluteenittomille piirakoille. Peruna tuo myös pehmeää makua ja ruokaisuutta. Hiutaleiden sijaan voit käyttää myös keitettyä perunaa tai perunamuusia.
Olisi kiva kuulla, mikä on sinun suosikkipohjasi suolaisiin piirakoihin?

Satoisia sieniretkiä sinulle tai muuten vaan mukavaa luontoilua!

Gluteeniton kantarellipiirakka

Himoleipuri Joko olet löytänyt kantarelleja? Me löydettiin viikonloppuna muutama pieni söpö kantarelli, mutta ei niistä vielä raaskinut… Suolaiset gluteeniton, suolainen piirakka, kantarellipiirakka, kantarelli European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
1 dl perunahiutaleita
2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Virtasalmen Viljatuote
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
1¾ dl kylmää vettä

Täyte
2-3 kesäsipulia varsineen
1 rkl öljyä
1 l tuoreita kantarelleja
2 dl emmentaljuustoraastetta
½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 tl mustapippuria rouhittuna
2 kananmunaa
1 prk (= 200 g) ranskankermaa

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele rasvalla halkaisijaltaan 26-28 cm uunivuoka.

Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi margariini joukkoon ja lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin tekeytymään.

Valmista täyte. Hienonna sipulit ja kuullota sipulisilppua 5 minuuttia öljyssä paistinpannulla. Siirrä sipuliseos jäähtymään. Puhdista kantarellit, pilko pienemmäksi tarvittaessa ja kiehauta sienet omassa nesteessään paistinpannulla. Sekoita jäähtyneet sienet ja sipulit, juustoraaste ja mausteet keskenään. Sekoita munat ja ranskankerma keskenään.

Ota pohjataikina jääkaapista ja levitä se vedellä kostutetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lisää piirakkapohjalle sienitäyte, jonka päälle kaada muna-kermaseos.

Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

5 kommenttia

Emilia 6.10.2023 - 19:30

Voiko margariinin korvata voilla?

Vastaa
Himoleipuri 7.10.2023 - 10:30

Kyllä voi. Mukavaa leivontaa ?

Vastaa
Sirpa Näkyvä 14.11.2023 - 22:45

Minkä verran laittaisin kuivattuja kanttarelleja? Ja kuinka muuttaisin määrät pelliselle piirakkaa?

Vastaa
Himoleipuri 15.11.2023 - 18:50

Marttojen mukaan yhdestä litrasta tuoreita sieniä tulee noin 50 grammaa kuivattuja sieniä. Ennen ruoaksi valmistamista kuivatut sienet on hyvä liottaa, 1 dl sieniä ja 2–3 dl vettä. Liotusajaksi riittää 15 minuutista puoleen tuntia. Kun tuplaat taikinan ja täytteen, saat pellillisen piirakkaa. Mukavaa leivontaa!

Vastaa
Sirpa Näkyvä 17.11.2023 - 14:34

Kiitos ja kumarrus ????

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää