Gluteenittomat perunarieskat perunahiutaleista

Himoleipuri

Perunarieskat ovat maistuva iltapala ja helppoja valmistaa. Tähän aikaan vuodesta kesäperunoista on vaikeaa vielä saada kunnon perunamuusia. Muusista tahtoo tulla liisterimäistä. Perunan kuoren tulee paksuuntua ja tärkkelyksen varastoitua. Mutta ei hätää, gluteenittomat perunarieskat onnistuvat loistavasti myös perunahiutaleista.

Näihin perunarieskoihin käytin gluteenittomina jauhoina Semperin hienoa jauhoseosta. Testasin ohjetta myös Pirkan vaalealla jauhoseoksella. Molemmilla onnistuu. Pirkan jauhoseosta kannattaa laittaa hieman vähemmän. Jauhoseoksen lisäksi laitoin gluteenittomia kaurahiutaleita.

Nesteenä voit käyttää maitoa tai vettä. Neste kiehautetaan ensin. Perunahiutaleet ja suola sekoitetaan kiehuvaan nesteeseen ja sekoitetaan muusiksi. Ennen muiden raaka-aineiden lisäämistä perunamuusin tulee antaa jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kokeilin myös rieskoja siten, että lisäsin perunahiutaleet kylmään nesteeseen. Lopputulos ei ollut läheskään niin hyvä ja kuohkea kuin tekemällä muusi kuumaan maitoon. Lämmön ansiosta perunahiutale turpoaa pehmeäksi muusiksi ja taikinasta tulee myös pehmeää. Samoin lopputuloksesta.

Taikinasta nostetaan lusikalla pellille nokareita, jotka taputellaan litteiksi jauhotetuilla käsillä. Ennen uuniin laittamista rieskat pistellään haarukalla ja ne paistetaan kuumassa uuninlämmössä.

Gluteenittomat perunarieskat ovat parhaimmillaan uunituoreina. Söinkin heti tuoreeltaan monta rieskaa. Niin monta, etten ilkeä kertoa. Oivariininokare päälle, avot!! Jos haluat tehdä gluteenittomat perunarieskat syksymmällä perunoista, ohje löytyy täältä.

Leivonnan riemua viikonloppuusi!
t. Himoleipuri Leila

Gluteenittomat perunarieskat perunahiutaleista

Himoleipuri Perunarieskat ovat maistuva iltapala ja helppoja valmistaa. Tähän aikaan vuodesta kesäperunoista on vaikeaa vielä saada kunnon perunamuusia. Muusista tahtoo tulla liisterimäistä. Perunan kuoren tulee paksuuntua ja tärkkelyksen varastoitua. Mutta ei… Suolaiset gluteeniton, rieska, perunahiutale, perunarieska, perunarieskat perunahiutaleista, iltapala European Tulosta
Serves: 12-14 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

5 dl maitoa tai vettä
1 pss (=70 g) perunahiutaleita, Mielihyvä
¾ tl suolaa
1 kananmuna
1¾ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen ja laita leivinpaperit kahdelle uunipellille.

Kiehauta neste kattilassa tai kulhossa mikroaaltouunissa. Kaada perunahiutaleet ja suola joukkoon. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Lisää jäähtyneeseen perunamuusiin kananmuna. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.

Nosta taikinasta lusikalla nokareita pellille leivinpaperin päälle. Taputtele nokareet jauhotetuin käsin pyöreiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla.

Paista rieskoja uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Jos sinulla on kiertoilmauuni, voit paistaa molemmat pellilliset yhtä aikaa.

Rieskat ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.

Vinkit

Voit lisätä kuumaan perunamuusiin 1 rkl voita tai öljyä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää